RESOLUCIÓ EMO/1237/2014, de 2 de juny, per la qual s'estableixen els mòduls econòmics aplicables a les accions formatives professionals per a l'ocupació, en matèria de formació d'oferta adreçada prioritàriament a persones treballadores aturades, que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

Aquesta Resolució determina els mòduls econòmics per àrees professionals que s’han d’aplicar a tots els programes de formació professional per a l’ocupació, en matèria de formació d’oferta adreçada prioritàriament a persones treballadores aturades, que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya, per tal de garantir una oferta econòmica homogènia d’aquesta formació, respectant la distribució pressupostària i l’equilibri territorial al mateix temps.

L’article 12.2 de l’Ordre TAS/718/2008, de 7 de març, per la qual es desenvolupa el Reial decret 395/2007, de 23 de març, pel qual es regula el subsistema de formació professional per a l'ocupació, en matèria de formació d'oferta i s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al seu finançament, preveu que la quantia de la subvenció es calcularà d'acord amb la metodologia que estableixi l'administració pública competent, tenint en compte, almenys el pressupost destinat al finançament de l'activitat formativa, la valoració tècnica obtinguda, els mòduls econòmics màxims que estableix l'annex de la present Ordre i el volum de l'activitat formativa cofinançada pel Fons Social Europeu. La quantia màxima de subvenció a concedir per cada acció formativa es determinarà mitjançant el producte del nombre d'hores de la mateixa pel nombre d'alumnes i per l'import del mòdul econòmic.

Atès l’annex d’aquesta Ordre, els mòduls econòmics (cost per participant i hora de formació) aplicables a efectes de la determinació i justificació de les subvencions destinades al finançament de la formació d'oferta adreçada prioritàriament a persones treballadores aturades, seran els que s'estableixen en funció de la modalitat d'impartició i el nivell de la formació.

Atès l’article 37 de l’Ordre ESS/1897/2013, de 10 de octubre, per la qual es desenvolupa el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat i els reials decrets pels quals s'estableixen certificats de professionalitat dictats en la seva aplicació, que preveu els mòduls econòmics màxims aplicables a les accions formatives dirigides a l’obtenció de certificats de professionalitat que s’imparteixen dins del subsistema de formació professional per a l’ocupació en la modalitat presencial i de teleformació.

Atès l’article 8 del Decret 182/2010, de 23 de novembre, d'ordenació de la formació professional per a l'ocupació a Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha d’establir les quanties dels mòduls de finançament de les accions formatives en funció de la seva modalitat d’impartició, de l’especialitat de què es tracti i del nivell de formació. Es poden establir mòduls econòmics específics en funció de la singularitat de determinades accions formatives que, per la seva especialitat, característiques tècniques o col·lectiu a qui s’adrecen necessiten d’un major finançament. L’import dels mòduls econòmics per a les accions formatives s’establirà en la normativa de desenvolupament de cada iniciativa, tenint en compte, quan escaigui, els límits màxims establerts per la normativa d’aplicació.

Atès l’article 33 de l'Ordre TRE/338/2008, de 4 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions relatives a la formació d'oferta per realitzar accions formatives adreçades prioritàriament a treballadors/ores desocupats/ades que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya, les especialitats formatives inscrites en el fitxer d'especialitats formatives del Servei d’Ocupació de Catalunya hauran de contenir, entre d’altres informacions, la informació del seu mòdul econòmic.

Atesa la Resolució de 12 de març de 2010, del Servei Públic d'Ocupació Estatal, que estableix el procediment per a la inclusió de noves especialitats al fitxer d'especialitats formatives.

En conseqüència, amb els informes del Servei Jurídic, de la Intervenció Delegada, havent informat prèviament al Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides

Resolc:

Article 1

Objecte

Aquesta Resolució té per objecte establir els mòduls econòmics aplicables a la determinació de la quantia i la justificació de les subvencions destinades al finançament de les accions formatives professionals per a l'ocupació, en matèria de formació d’oferta adreçada prioritàriament a persones treballadores aturades, que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Article 2

Mòduls econòmics i modalitats de formació

2.1 Els mòduls econòmics s’aplicaran en funció de les modalitats d’impartició de les accions formatives agrupades per àrees professionals, tal i com s’especifica a l’annex d’aquesta Resolució.

2.2 Aquestes modalitats de formació contemplades en l’annex d’aquesta Resolució són la presencial, la presencial corresponent a especialitats adaptades a treballadors/ores amb discapacitats, i la teleformació.

2.3 A les accions formatives mixtes, les que es realitzin amb més d’una modalitat d’impartició, se’ls aplicarà el mòdul econòmic corresponent per les hores impartides en cada modalitat. A les hores obligatòries presencials, d’inici/presentació i d’avaluacions, que es realitzin amb la modalitat de teleformació, se’ls aplicarà el mòdul econòmic de la teleformació.

2.4 En els mòduls econòmics de les accions formatives realitzades en les modalitats esmentades, on és realitzin hores de pràctiques professionals no laborals a empreses i on els alumnes són dins d’un entorn real de producció, es determina un mòdul econòmic diferenciat de 1,5 euros per hora i alumne.

Article 3

Mòduls econòmics màxims

3.1 Els imports dels mòduls econòmics màxims són els que a continuació s'estableixen en funció de la modalitat d'impartició, i amb les condicions que es preveuen en aquest article. Concretament, aquests imports són els següents:

MODALITAT D’MPARTICIÓ MÒDUL ECONÒMIC MÀXIM
Presencial 8,00 euros
Teleformació 5,00 euros
Mixta S'aplicaran els mòduls anteriors en funció de les hores de formació presencial o teleformació que tingui l'acció formativa.

3.2 Aquests imports només podran aplicar-se quan en la convocatòria, la resolució, el conveni o la contractació corresponent així ho prevegi expressament, amb la justificació prèviament motivada de la seva aplicació per part de l’òrgan concedent de la subvenció.

3.3 Aquests imports només es podran sobrepassar, mitjançant resolució expressa dels òrgans de direcció de l’administració competent en l’atorgament del finançament de la formació, i per a determinades especialitats formatives, en funció de la seva singularitat, especialitat i característiques tècniques.

Disposició addicional primera

Mòduls econòmics de noves àrees professionals

En cas que es donin d’alta noves especialitats formatives al fitxer d’especialitats del Servei d'Ocupació de Catalunya corresponents a àrees professionals de nova creació, els mòduls econòmics aplicables seran els que s’estableixen a l’annex d’aquesta Resolució.

Disposició derogatòria

Aquesta disposició deroga a l’anterior Resolució EMO/1677/2013, de 24 de juliol, per la qual s'estableixen els mòduls econòmics aplicables a les accions formatives professionals per a l'ocupació, en matèria de formació d’oferta, que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Resolució entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 2 de juny de 2014

Olga Campmany i Casas

Directora

Annex

Mòdul econòmic aplicable a les accions formatives, agrupat per totes les accions formatives de cada Àrea Professional (expressat en euros/hora/alumne)

Els mòduls econòmics aplicables a la modalitat formativa presencial al centre, o de teleformació a la plataforma virtual del centre, seran:

PRE = formació presencial.

DCP = formació presencial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR