ORDRE ASC/603/2006, de 21 de desembre, per la qual s'actualitzen els preus públics dels serveis socials d'atenció especialitzada a la gent gran que són prestats per l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/603/2006, de 21 de desembre, per la qual s'actualitzen els preus públics dels serveis socials d'atenció especialitzada a la gent gran que són prestats per l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

El Decret 394/1996, de 12 de desembre, pel qual s'estableix el règim de contraprestacions dels usuaris en la prestació dels serveis socials, i s'aproven els preus públics per a determinats serveis socials prestats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2294, de 18.12.1996) va fixar, entre altres preus, al seu annex 3, B) els preus dels serveis socials d'atenció especialitzada a la gent gran. Aquests preus s'han anat aplicant fins ara sense cap actualització.

Amb posterioritat a l'aprovació d'aquest Decret, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, que determina el marc jurídic actualment aplicable a aquesta matèria, i que recull la doctrina del Tribunal Constitucional, bàsicament dictada en la STC 185/1995, del 14 de desembre, la qual va marcar un canvi substancial en la conceptualització jurídica d'aquesta tipologia de recursos de la hisenda de la Generalitat.

L'article 22 de la Llei esmentada estableix que tenen la consideració de preus públics aquelles contraprestacions pecuniàries que se satisfacin per les prestacions de serveis i la realització d'activitats efectuades en règim de dret públic, quan concorren les circumstàncies següents:

a) Si es tracta de serveis o activitats que no són de sol·licitud o de recepció obligatòries per als administrats.

b) Si alhora són prestats o realitzades pel sector privat.

El mateix article determina que la sol·licitud del servei no es considera voluntària si és imposada per disposicions legals o reglamentàries, o si el servei o l'activitat sol·licitada són essencials o imprescindibles per a la vida privada o social de l'administrat.

Així també, d'acord amb aquest nou marc jurídic, la creació, modificació o derogació dels preus públics, amb una sola excepció referida a l'ensenyament universitari, s'han d'efectuar mitjançant una ordre del conseller o consellera competent per raó de la matèria, d'acord amb el procediment establert per la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i en compliment d'allò que estableix l'article 23 de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR