STSJ Cataluña 534/2005, 17 de Junio de 2005

PonenteENRIQUE GARCIA PONS
ECLIES:TSJCAT:2005:7531
Número de Recurso1178/2002
ProcedimientoCONTENCIOSO
Número de Resolución534/2005
Fecha de Resolución17 de Junio de 2005
EmisorSala de lo Contencioso

D. JOAQUIN JOSE ORTIZ BLASCOD. ALBERTO ANDRES PEREIRAD. ENRIQUE GARCIA PONS

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA

SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO

SECCIÓN QUINTA

Recurso nº 1178/2002

SENTENCIA Nº 534 /2005

Ilmos. Sres.:

Presidente:

DON JOAQUÍN JOSÉ ORTIZ BLASCO

Magistrados:

DON ALBERTO ANDRÉS PEREIRA

DON ENRIQUE GARCÍA PONS

En la Ciudad de Barcelona, a diecisiete de junio de dos mil cinco.

LA SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA (SECCIÓN QUINTA) ha pronunciado la siguiente Sentencia en el recurso contencioso- administrativo arriba referenciado, interpuesto por el AYUNTAMIENTO DE BARCELONA, representado por el Procurador de los Tribunales D. Carles Arcas Hernández y asistido por el Letrado D. Albert. M. Solé Benito, contra el DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, representado y asistido por el Advocat de la Generalitat. Ha sido Ponente el Magistrado Ilmo. Sr. D. ENRIQUE GARCÍA PONS, quien expresa el parecer de la Sala.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Por la representación de la parte actora, en escrito presentado en la Secretaría de esta Sala, se interpuso el presente recurso contra la Resolución del Conseller de Cultura de la Generalitat, de fecha 9 de mayo de 2002.

SEGUNDO

Acordada la incoación de los presentes autos, se les dio el cauce procesal previsto por la Ley Reguladora de esta Jurisdicción, habiendo despachado las partes, llegado su momento y por su orden, los trámites conferidos de demanda y contestación, en cuyos escritos respectivos, en virtud de los hechos y fundamentos de derecho que constan en ellos, suplicaron respectivamente la anulación de la resolución objeto del recurso y la desestimación de éste, en los términos que aparecen en los mismos.

TERCERO

Continuado el proceso por los trámites que aparecen en autos, se señaló día y hora para la votación y fallo, diligencia que tuvo lugar en la fecha fijada.

CUARTO

En la sustanciación del presente pleito se han observado las prescripciones legales.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Constituye el objeto del presente recurso contencioso- administrativo la impugnación ejercitada contra la Resolución del Conseller de Cultura de la Generalitat, de fecha 9 de mayo de 2002, por la que se resolvió:

Primer.- Estimar parcialment el requeriment previ a la via contenciosa administrativa interposat per l'Ajuntament de Barcelona contra la Resolució del president del Consell Català de l'Esport, de 31 d'octubre de 2001, en el sentit d'excloure la petició del FC Martinenc de la relació provisional de peticions de projectes a subvencionar continguda en I'annex 1.a) de I'esmentada Resolució.

Segon.- Desestimar les restants peticions formulades en el requeriment.

Tercer.- Donar trasllat de la present Resolució al Consell Català de l'Esport, per tal que procedeixi a destinar el romanent produït per I'exclusió de la subvenció al CF Martinenc d'acord amb la base 9.3 de la convocatòria.

Quart.- Notificar aquesta Resolució a I'Ajuntament de Barcelona i al FC Martinenc, í comunicar-Ios que contra ella poden interposar recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de la seva notificació.

SEGUNDO

A fin de centrar el objeto de debate en el presente litigio, resulta pertinente dejar constancia de los siguientes antecedentes obrantes en autos.

  1. En fecha 15 de noviembre de 2000 se dictó la Resolució del Departament de Cultura, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions per a la construcció i el condicionament d'equipaments esportius en el període 2001-2003, i se n'aproven les bases (folios 1 a 6 del expediente administrativo).

  2. En fecha 31 de octubre de 2001 se dictó la Resolució del Secretari General de l'Esport-President del Consell Català del Esport, sobre la base de los siguientes antecedentes:

    l. El 28 de novembre de 2000, es va publicar en el DOGC núm. 3275 la Resolució de 15 de novembre de 2000, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions per a la construcció i el condicionament d'equipaments esportius en el període 2001-2003, i se n'aproven les bases. En virtut d'aquesta Resolució, durant dos mesos a comptar des de la seva publicació, diferents entitats han presentat sol·licitud de subvenció, juntament amb diferent documentació.

    II. EI 7 de setembre de 2001, d'acord amb I'article 9.2 i 9.3 de I'esmentada Resolució de 15 de novembre de 2000, el Comitè Executiu (Ponència Tècnica) del Consell Català de I'Esport va emetre informe-proposta de relació provisional de projectes a subvencionar, dins del límit pressupostari establert a la convocatòria, el qual va ser aprovat mitjançant Resolució del secretari general de I'Esport-president del Consell Català de I'Esport de 12 de setembre de 2001, per a obres a instal· lacions esportives fora de la ciutat de Barcelona.

    III.- D'acord amb la disposició addicional 1 de I'esmentada Resolució de 15 de novembre de 2000, en data 8 d'octubre de 2001, es va constituir una ponència específica amb la participació de I'Ajuntament de Barcelona per a I'elaboració dels programes territorial i sectorial per a obres a instal· lacions esportives públiques de la ciutat de Barcelona. Aquests programes contenen una relació valorada i ordenada de manera motivada de les diferents sol·licituds, tenint en compte els criteris de distribució, adjudicació i quantificació que es detallen a les bases 10, 11 i 12 de la Resolució de convocatòria.

    IV.- D'acord amb la disposició addicional 2 de la citada Resolució de 15 de novembre de 2000, I'esmentada ponència específica dels dies 8 i 9 d'octubre de 2001 va acordar mantenir I'informe- proposta del Comitè Executiu de data 7 de setembre de 2001, de relació provisional de projectes a subvencionar de construcció, ampliació i millora de les instal·lacions i equipaments esportius de la ciutat de Barcelona,

    V.- Amb posterioritat a aquesta ponència específica, s'ha produït la renúncia de dues sol·licituds de subvenció per a obres a la ciutat de Barcelona

    VI. En data 24 de juliol de 2000, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar I'expedient de despesa plurianual que dóna cobertura a aquesta convocatòria, la part proporcional al 2001 de la qual està degudament consignada en Ia partida 760.01 del pressupost de la Generalitat de Catalunya.

    En atención a los precedentes antecedentes, tras los fundamentos de derecho, resolvió:

    Primer- Aprovar la relació de peticions de projectes d'obres a les instal·lacions esportives de la ciutat de Barcelona admeses a la convocatòria de subvencions per a la construcció i el condicionament d'equipaments esportius en el període 2001-2003, aprovada per Resolució de 15 de novembre de 2000, la qual consta dels següents grups:

    a) Relació provisional de peticions de projectes a subvencionar, que consta en I'annex 1.a) on es detallen les entitats peticionàries, I'obra a subvencionar i les quantitats dineràries assignades provisionalment.

    b) Relació de peticions no incloses a la relació provisional de projectes a subvencionar, com a conseqüència de I'aplicació dels criteris d'atorgament i quantificació de les subvencions, establerts a la base 10 i 11 de la convocatòria. Aquesta relació consta en I'annex 1.b), on es detalla I'entitat í l'obra sol·licitada.

    Segon- Aprovar la relació de peticions d'obres a les instal·lacions esportives de la ciutat de Barcelona no subvencionables sol·licitades per les entitats i pels motius que s'especifiquen en I'annex 2, d'acord amb els criteris establerts a la convocatòria de subvencions per a la construcció i el condicionament d'equipaments esportius en el període 2001-2003, aprovada per Resolució de 15 de novembre de 2000.

    Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller de Cultura, en el termini d'un mes a comptar des de I'endemà de la recepció de la notificació corresponent, d'acord amb I'article 107.1 en relació amb el 114 de la Llei estatal 30/1992, de 26 de novembre, modificada per la ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR