STSJ Islas Baleares 61/2014, 6 de Febrero de 2014

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2014:95
Número de Recurso541/2012
ProcedimientoPROCEDIMIENTO ORDINARIO
Número de Resolución61/2014
Fecha de Resolución 6 de Febrero de 2014
EmisorSala de lo Contencioso

T.S.J.ILLES BALEARS SALA CON/AD

PALMA DE MALLORCA

SENTENCIA: 00061/2014

SENTÈNCIA núm. 61

Il·lès. Srs.

PRESIDENT:

Gabriel Fiol Gomila.

MAGISTRATS:

Pablo Delfont Maza.

Carmen Frigola Castillón.

Palma, a 6 de febrer de 2014

VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 541 de 2012, dimanants del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant, l'entitat Urbamar SL., representada per la procuradora dels Tribunals Sra. Cuart Janer i assistida per l'advocada Sra. Moreno Nogué, i, d'altra, com a Administració demandada, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, representada i assistida pel seu advocat.

L'objecte del recurs és la inactivitat de l'Administració envers l'abonament del que s'havia acordat pel Jurat Provincial d'Expropiació Forçosa de les Illes Balears el 17 de desembre de 2010 a l'expedient de preu just 50/2010 i dels convenis que de mutu acord es signaren el dia 4 de març de 2010.

La quantia es fixà en indeterminada.

El procediment seguit ha estat el del tràmit previst a la Llei Jurisdiccional 29/1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, President de la Sala, en qualitat de magistrat ponent, expressa el parer del Tribunal.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional en forma de demanda conforme a les previsions de l'article 45.5, se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es va posar de manifest en Secretaria a la part recurrent perquè formalitzés una ampliació a la demanda. La referida demanda fou deduïda dins el termini legal al·legant-se en ella els fets i fonaments de dret que s'estimaren necessaris en ordre a les seves pretensions i interessant de la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats. 3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a la representació de l'Administració demandada perquè la contestés, així ho va fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així varen fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 14 de gener de 2014.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de la inactivitat de l'Administració envers l'abonament del que s'havia acordat pel Jurat Provincial d'Expropiació Forçosa de les Illes Balears el 17 de desembre de 2010 a l'expedient de preu just 50/2010 i dels convenis que de mutu acord es signaren el dia 4 de març de 2010.

Tot això en relació a l'abonament del preu just pels béns i drets expropiats corresponents a les finques números 20, 20.1, 21 i 22 del terme municipal de Calvià (Mallorca). Finques afectades per a l'execució del projecte de "perllongació de la PM-1. Desdoblament Palmanova - Peguera".

El recurs contenciós administratiu fou iniciat en forma de demanda conforme a les possibilitats atorgades per l' article 45.5 de la Llei reguladora de la Jurisdicció 29/1998, de 13 de juliol. Demanda que, posteriorment, quan es rebé l'expedient fou ampliada. Doncs bé, a la pètita interessa l'abonament immediat de les quantitats corresponents al preu just de la finca núm. 20 segons l'acord citat de 17 de desembre de 2010 i el de les finques

20.1, 21 i 22, fixat en els respectius convenis de 4 de març anterior. Amb més els corresponents interessos de demora en la fixació del preu just i l'abonament, calculats des del dia de la formalització de l'acta d'ocupació de 26 de juny de 2004 i fins el seu efectiu abonament. També interessa, com a forma d'anatocisme, els interessos sobre els interessos de demora en la fixació del preu just des de la data de presentació del primer escrit de reclamació, el 4 de maig de 2012 i fins la seva plena efectivitat i/o materialització.

SEGON

Cal a dir aquí, com a declaració de principis, que si estem en presència d'una inactivitat de l'Administració - i aquest, i no altre, és l'objecte del contenciós - hi haurà que partir d'allò que disposen el segon paràgraf de l' article 25 i el 29 de la Llei Jurisdiccional de 1998, és a dir, existirà inactivitat en el moment que l'Administració està obligada a realitzar una prestació concreta a favor d'una o varies persones determinades, bé en virtut d'una disposició general, bé en virtut d'un acte, contracte o conveni administratiu, i, a més a més - segon paràgraf de l'esmentat article 29 -, si l'Administració no executa els actes ferms.

Estem parlant d'una inactivitat real, que determini "per se" l'entrada en joc d'allò que es preveu en els al·ludits articles 25 i 29 de la citada Llei de 1998. És obvi, i la Sala n'és conscient de la problemàtica envers la inactivitat de l'Administració, l'avanç que suposa la creació d'un recurs contra la referida...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STS, 26 de Enero de 2016
    • España
    • 26 Enero 2016
    ...por la letrada doña Elena Moreno Nogué, contra sentencia de fecha 6 de febrero 2014, dictada en el recurso contencioso administrativo número 541/12, por la Sala de lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares , sobre justiprecio de finca expropiada. ......
  • ATS, 5 de Marzo de 2015
    • España
    • 5 Marzo 2015
    ...Sala de lo Contencioso-administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Islas Baleares, dictada el 6 de febrero de 2014, en el recurso nº 541/2012 , sobre SEGUNDO .- Mediante Providencia de 14 de julio de 2014, se acordó poner en conocimiento a las partes para alegaciones, por el plazo c......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR