ORDRE CLT/24/2012, de 2 de febrer, dels paràmetres mínims que han de complir determinats equipaments escènics i musicals del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya i dels mecanismes de suport.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

El Decret 48/2009, de 24 de març, del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, va crear aquest Sistema, que és el conjunt organitzat d’entitats titulars d’equipaments escènics i musicals participats per l’Administració de la Generalitat i d’ens locals que promouen programacions escèniques i musicals.

Aquest Decret defineix les funcions del Sistema, descriu els requisits i obligacions dels equipaments escènics i musicals per pertànyer-hi, regula els mecanismes de suport, les modalitats de vinculació i l’estructura orgànica del Sistema i estableix els procediments d’integració i d’exclusió.

L’article 7 del Decret 48/2009 estableix cinc tipologies d’equipaments escènics i musicals que es poden integrar al Sistema: a) equipaments escènics i musicals de caràcter singular; b) centres de producció territorial; c) equipaments escènics i musicals locals multifuncionals; d) equipaments escènics i musicals bàsics; e) altres espais escènics i musicals.

L’apartat 2 de l’article 7 estableix que els equipaments de les lletres c), d) i e) han de complir uns paràmetres d’activitat, de gestió i funcionals mínims que s’han d’establir per Ordre.

L’article 8 del Decret 48/2009 preveu que el departament competent en matèria de cultura ha d’establir mecanismes de cooperació tècnica i de suport econòmic a les entitats que formin part del Sistema.

L’Ordre CMC/548/2010, de 16 de novembre, va establir els paràmetres esmentats i va desplegar els mecanismes de suport per a determinats equipaments.

Aquesta Ordre, que deroga l’Ordre esmentada, regula de manera més genèrica els mecanismes de suport econòmic als equipaments escènics i musicals locals multifuncionals, als equipaments escènics i musicals bàsics i als altres espais escènics i musicals.

Així mateix es redueix el nivell d’exigència dels paràmetres d’activitat dels equipaments suprimint els relatius al volum mínim de despesa artística anual i el nombre mínim d’activitats programades.

Tots aquests canvis queden justificats per l’escenari de crisi econòmica actual i les limitacions pressupostàries consegüents de l’Administració de la Generalitat i de les administracions locals.

Per tot això, d’acord amb l’article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i l’article 7.2 i la disposició final del Decret 48/2009, de 24 de març, del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquesta Ordre és regular els paràmetres mínims que han de complir determinats equipaments escènics i musicals del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya així com els mecanismes de suport als equipaments del Sistema.

Article 2

Paràmetres mínims

Es fixen els paràmetres d’activitat, de gestió i funcionals mínims, que consten en l’annex, que han de complir els equipaments del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya següents:

  1. Equipaments escènics i musicals locals multifuncionals.

  2. Equipaments escènics i musicals bàsics.

  3. Altres espais escènics i musicals.

Article 3

Mecanismes de suport per a equipaments escènics i musicals locals multifuncionals

  1. Els mecanismes de suport a les entitats del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, en relació amb els equipaments escènics i musicals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR