STSJ Cataluña 5046/2011, 14 de Julio de 2011

JurisdicciónEspaña
Número de resolución5046/2011
Fecha14 Julio 2011

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2010 - 0014796

CR

ILMA. SRA. MA DEL CARMEN FIGUERAS CUADRA

ILMO. SR. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA

ILMA. SRA. M. MAR GAN BUSTO

En Barcelona a 14 de julio de 2011

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/ as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 5046/2011

En el recurso de suplicación interpuesto por Vigon Oeste, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social

25 Barcelona de fecha 23 de noviembre de 2010 dictada en el procedimiento Demandas nº 781/2010 y siendo recurrido/a Nazario y -F.G.S.- Fondo de Garantía Salarial. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 18 de agosto de 2010 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 23 de noviembre de 2010 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo la demanda presentada per Nazario en contra de l'empresa VIGON OESTE S.A. i el FONDO DE GARANTIA SALARIAL, sobre acomiadament, declaro la IMPROCEDÈNCIA de l'acomiadament de Nazario prodüit amb efectes del dia 26.07.10 i condemno a la societat demandada a que opti entre readmetre el treballador o abonar-li una indemnització de 7.666,65 euros (135 dies a raó de 56,79 euros/dia) amb pagament en els dos casos de salaris de tramitació pel valor del salari diari.

Absolc al Fondo de Garantia Salarial sense perjudici de les seves obligacions legals.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- La part demandant Nazario amb DNI núm. NUM000 ha prestat serveis per compte de l'empresa demandada, dedicada a l'activitat de transport de mercaderies per carretera, amb antiguitat des del 16.08.07, categoria professional de "mozo" i amb un salari promig diari de 56,79 euros amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

2n.- El demandant va iniciar la prestació de serveis per a l'empresa demandada en la data de

16.05.07 contractat per l'empresa de treball temporal GGS ETT GI GROUP SPAIN EMPRESA DE TRABAJO TEMPORAL, i sense sol.lució de continuïtat va ser contractat directament per l'empresa principal Tarragona Empress S.A. en data 16.08.07. L'empresa demandada Vigon Oeste S.A. es va subrogar en el contracte de treball de l'actor com a continuadora empresarial de Tarragona Express S.A. respectant totes les condicions laborals del treballador. (sense controvèrsia)

3r.- En data 29.06.10 el treballador demandant va ser condemnat pel Jutjat d'instrucció núm. 4 de Mataró a la pena de privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotor per un temps de 8 mesos i un dia. El treballador resideix en una urbanització a les afores de Corbera de Llobregat i treballa en horari nocturn de 00:30 a 8:00 hores, desplaçant-se en vehicle privat a la feina. (foli núm. 56)

4t.- El treballador va realitzar vacances del 1 al 15 de juliol. En data 13.07.2010 quan estava de vacances va remetre un burofax a l'empresa comunicant la reiterada del permís de conduir i manifestant la impossibilitat d'acudir al lloc de treball en horari nocturn al no tenir alternatives de transport, indicant que fins al 3 de març de 2011 no podia acudir al lloc de treball per causes alienes a la seva voluntat. El burofax consta aportat i es dona per reproduït. L'empresa li va contestar per burofax el 15 de juliol requerint-li que els motius no l'eximien de la obligació de personar-se en el lloc de treball per a complir el seu horari i jornada laboral i li requerien formalment que a partir de la finalització del període vacacional complís estrictament "con cuanto le es exigible". ( folis núm. 63 i 66)

5é.- Amb data 20.07.10 l'empresa li va enviar un altre burofax requerint-li la seva reincorporació en les pròximes 24 hores al lloc de treball.

6é.- Amb data 27.07.10 l'empresa va remetre un burofax a l'actor comunicant-li que el donaven de baixa voluntària amb data de 26.07.10. La carta consta aportada i es dona per reproduïda. (foli núm. 69)

7é.- El treballador va mantenir dues converses telefòniques amb el seu encarregat i immediat superior Sr. Juan Francisco, una immediatament després de la retirada del permís de conduir el 29 de juny exposant-li el fet i el problema de desplaçament i una altra vegada després de les vacances. Van parlar de les possibilitats de canvi de horari, de reducció, de canvi de torn, sense arribar a concretar res. (testifical)

8é.- El demandant te el seu domicili a la Urbanització Creu d'Aragall Junior, c/ DIRECCION000, NUM001 de Corbera de Llobregat i el lloc de treball al Polígon Gran Via Sur, 163 de l'Hospitalet de Llobregat .

9é- El treballador no ocupa ni ha ocupat durant el darrer any cap càrrec sindical ni de representació dels treballadors a l'empresa.

10é.- En data 3.09.10 es va realitzar la conciliació administrativa prèvia, amb el resultat de sense avinença, havent-se presentat la papereta el 17.08.10 "

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria Nazario, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

En los tres primeros motivos solicita la empresa recurrente, Vigon Oeste S.A., la revisión de diversos hechos probados para que se añadan determinados párrafos. En concreto en el hecho tercero para que se diga "...per un temps de 8 mesos i un dia como consecuencia de conducir un vehículo bajo los efectos de una ingestión alcohólica, con resultado de 0'78 mg de alcohol por litro de sangre". En el hecho quinto pretende se añada lo siguiente: "... recordándole que desde el día 15 de julio no se...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR