STSJ Cataluña , 11 de Octubre de 2002

PonenteFRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS
ECLIES:TSJCAT:2002:11263
Número de Recurso4226/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución11 de Octubre de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 4226/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL gg ILMO. SR. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMO. SR. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 11 de octubre de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6493/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por Dª. Marí Jose frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº19 Barcelona de fecha 4 de marzo de 2002 dictada en el procedimiento nº 8/2002 y siendo recurrido el INSTITUTO NACIONAL DE ESTADISTICA. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 10 de enero de 2002 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 4 de marzo de 2002 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la demanda presentad per Marí Jose contra INSTITUT NACIONAL D'ESTADÍSTICA per acomiadament i declaro procedent la decisió extintiva de la demandada, absolent-la de les pretensions verificades en contra seu.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- L'actora ha treballat per a la demandada amb la categoria professional d'encarregada comarcal, salari mensual prorratejat de 181.250 pessetes i amb una antiguitat des de 21 de setembre de 2001. El contracte que unia la treballadora amb l'INE era un contracte per a la realització d'obra o servei determinat amb motiu de la confecció dels censos demogràfics 2001/2002. La clàusula primera del contracte estableix que la treballadora haurà de prestar llurs serveis a l'àmbit territorial de la comarca que se li assigni, i excepcionalment on les necessitats del servei ho requereixin, dins l'àmbit de la Delegació Provincial de l'INE a Barcelona. Les concretes tasques encomanades són les que consten a la clàusula addicional i que es dóna íntegrament per reproduida. (expedient administratiu; doc. 1 actora).

Segon

El centre de treball de l'actora va ser la seu de l'INE a la Via Laietana de Barcelona (fets demanda no combatuts de contrari).

Tercer

El 12 de novembre de 2001 l'INE va comunicar a l'actora que en compliment de l'art 49. 1c)

ET i la clàusula 1a del contracte, i amb efectes des de 13/11/01 finien les tasques específiques objecte de la seva contractació, extingint-se per tant el seu vincle laboral amb l'Institut. Contra la dita decisió, la treballadora va interposar reclamació prèvia el 4/12/01, la qual va ser desestimada expressament per per resolució de 9/1/02. (expedient administratiu; docs. 2 i 3 actora).

Quart

En algunes comarques de la província de Barcelona, les quals no han quedat degudament acreditades, se segueixen fent tasques pròpies de la recollida i tratament de les dades censals (seguiment de les tasques dels agents, resums globals, depuració de dades, control de treballa dels auxiliars) que formaran part del cens demogràfic 2001/2002. (testifical Benjamín i Juan Enrique , revers f. 1 i f.2 acta de judici).

Cinqué.- L'actora no és ni ha estat representant legal o sindical dels treballadors. (pacífic)."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandante, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Recurre la actora en suplicación la procedencia de la "decisió extintiva" acordada por el Instituto Nacional de Estadística con efectos del 13 de noviembre de 2001, denunciando - en su único motivo jurídico- la infracción del artículo 15.1a del Estatuto de los Trabajadores en relación con el 2 del RD 2720/98.

En contra del censurado criterio del Juzgador (para quien "ha hagut una extinció del contracte per realització de l'obra o servei per la qual va ser contractada, a l'empara de l'art. 49.1c ET, sense que... hi hagi el més minim indici que permeti...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR