ORDRE de 29 de setembre de 2000, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la protecció dels animals de companyia i es convoquen els corresponents a l'any 2000 (codi de la convocatòria 04.04.00).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 29 de setembre de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la protecció dels animals de companyia i es convoquen els corresponents a l’any 2000 (codi de la convocatòria 04.04.00).

En els darrers anys, els animals de companyia han esdevingut un element important en la nostra societat i són presents en un nombre molt significatiu de llars de Catalunya.

Malauradament, molts gossos i gats que són abandonats cada any pels seus propietaris pateixen la majoria de vegades necessitats, maltractaments o accidents, i també poden provocar danys a la ramaderia i a les persones.

Les entitats de protecció i defensa dels animals, sense ànim de lucre, porten a terme una tasca molt important en la recollida i el foment de les adopcions d’animals de companyia i paral·lelament fan actuacions de sensibilització de la població envers la problemàtica existent en aquesta matèria.

Valorada la funció social i educativa de les activitats que duen a terme les entitats de protecció i defensa dels animals, es considera necessari mantenir i fomentar les actuacions dutes a terme per aquestes entitats.

Atès el que disposen el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, modificada per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, i la Llei 3/2000, de 19 de maig, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2000, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

S’aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la protecció dels animals de companyia, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Es convoquen els ajuts destinats a fomentar la protecció dels animals de companyia corresponents a l’any 2000, d’acord amb les bases reguladores aprovades a l’article 1.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds és d’un mes, comptat a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre són a càrrec de la partida 22.04.481.01/2 dels pressupostos del Departament de Medi Ambient, dotada amb un import de 20.000.000 de pessetes (120.202,42 euros).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 29 de setembre de 2000

Felip Puig i Godes

Conseller de Medi Ambient

Annex

Bases

—1 Objecte dels ajuts

Per tal de fomentar la protecció dels animals de companyia, els ajuts tenen com a objecte finançar les actuacions següents:

a) Millores i despeses generals de manteniment i conservació d’infraestructures.

b) Instauració d’un programa sanitari i de profilaxi.

c) Despeses generals pel manteniment dels animals.

d) Actuacions de divulgació i sensibilització envers la protecció dels animals.

—2 Quantia dels ajuts

Els ajuts consisteixen en subvencions de dos tipus:

2.1 Ajuts de fins al 100% de les despeses descrites al pressupost i memòria presentats per entitats de protecció i defensa dels animals de companyia que disposin d’instal·lacions per a l’acolliment, que tinguin com a objecte finançar les actuacions descrites als apartats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR