ORDRE de 17 de març de 2000, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de beques i subvencions convocades pel Comissionat per a Universitats i Recerca i es procedeix a la seva convocatòria.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 17 de març de 2000, per la qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de beques i subvencions convocades pel Comissionat per a Universitats i Recerca i es procedeix a la seva convocatòria.

L’article 1.2 del Decret 318/1992, de 28 de desembre, pel qual es crea el càrrec de comissionat per a Universitats i Recerca, regula l’organització i distribució de funcions en matèria d’universitats i recerca i atribueix a aquest òrgan la direcció, la planificació i l’execució de les competències en aquesta matèria, d’acord amb les directrius fixades pel Govern i sota la superior direcció del titular del Departament del qual depèn.

El II Pla de recerca de Catalunya 1997-2000, aprovat per acord del Govern el 30 de gener de 1997, defineix els objectius i les línies estratègiques per al desenvolupament de les línies de recerca per a aquest període.

Atès que l’article 28 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, afegeix un capítol, el IX, al Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, pel qual es regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat;

Atès que la disposició addicional 30 de la Llei 20/1998, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 1999, preveu que, en el marc del II Pla de recerca de la Generalitat de Catalunya 1997-2000, i amb l’autorització prèvia del Govern de la Generalitat, es poden efectuar despeses d’abast plurianual per als programes de beques, ajuts i subvencions que s’hi incloguin;

Atès que l’article 92 en relació amb l’article 93 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, preveu que correspon al comissionat per a Universitats i Recerca aprovar les bases reguladores de les beques i subvencions de l’àmbit de la seva competència, així com procedir a la seva convocatòria,

Ordeno:

Article 1

S’aproven les bases reguladores del procediment i de la tramitació de les beques i subvencions que convoca el comissionat per a Universitats i Recerca per al 2000, les quals figuren a l’annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 2

Es convoquen les beques i subvencions del Comissionat per a Universitats i Recerca que consten en l’annex 2 d’aquesta Ordre, sens perjudici que el comissionat per a Universitats i Recerca en pugui convocar altres a l’empara de les bases reguladores previstes a l’annex 1.

Article 3

3.1 Es delega en els directors generals competents per raó de la matèria la facultat de resoldre els expedients de les convocatòries de beques i subvencions regulades per aquesta Ordre, llevat que en les convocatòries es determini que resol el comissionat per a Universitats i Recerca.

3.2 Les resolucions dictades per delegació, s’entenen dictades pel comissionat per a Universitats i Recerca i esgoten la via administrativa.

Disposició transitòria

Les convocatòries de beques i subvencions que a l’entrada en vigor de la present Ordre es trobin en fase d’execució se seguiran observant en els seus propis termes i es regiran amb subjecció a les normes conforme a les quals foren dictades. No obstant això, la base 12.2 de la present Ordre relativa a la justificació de les subvencions serà de directa aplicació a les convocatòries que es troben en fase d’execució.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 17 de març de 2000

Andreu Mas-Colell

Comissionat

Annex 1

Bases reguladores

—1 Objecte

L’objecte de les beques i de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és el foment i la promoció d’activitats vinculades a l’ensenyament universitari, a la recerca científica i a la innovació tecnològica.

—2 Període

El període en què s’han d’executar les activitats es determina en el marc de les respectives convocatòries.

—3 Beneficiaris

Les persones físiques i jurídiques, públiques o privades que reuneixin els requisits determinats a aquestes bases i a les convocatòries de les diferents línies de beques i subvencions, que superin el procés d’avaluació i selecció, sempre que la seva sol·licitud se situï dins dels crèdits pressupostaris destinats a cadascuna de les convocatòries.

—4 Convocatòries

Correspon al comissionat per a Universitats i Recerca la convocatòria de les beques i subvencions, així com la interpretació d’aquestes bases. Les convocatòries s’han de publicar al DOGC, han de fer esment a les bases aprovades per aquesta Ordre i han de determinar, com a mínim:

a) L’objecte, les condicions, la finalitat de la beca o subvenció; els criteris de valoració de la petició; els requisits per sol·licitar-la; els documents i la informació que s’han d’adjuntar a la sol·licitud i el termini per presentar-la. El termini per a la presentació de sol·licituds pot prorrogar-se quan el comissionat per a Universitats i Recerca, a proposta del director general competent per raó de la matèria, apreciï la concurrència de circumstàncies excepcionals que ho facin aconsellable.

b) L’aplicació pressupostària a la qual s’han d’imputar i l’import màxim destinat, en pessetes i euros, i si s’escau, la data de l’acord del Govern de la Generalitat que aprova la plurianualitat corresponent.

c) La possibilitat d’atorgar bestretes de pagament sobre la beca o subvenció concedida en els termes previstos a la base 13 d’aquest annex.

d) L’òrgan competent per a la tramitació i la resolució del procediment i el termini per a la seva conclusió.

e) El mitjà de notificació de la resolució i si aquesta exhaureix o no la via administrativa, amb indicació dels recursos i els òrgans davant dels quals es poden interposar.

—5 Sol·licituds

5.1 Les sol·licituds s’han de formalitzar segons model normalitzat i s’han d’adreçar al director general competent per raó de la matèria, en el lloc i la forma que estableixi cada convocatòria o mitjançant els procediments previstos a l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

En l’imprès de sol·licitud i amb efectes de comunicació al sol·licitant ha de constar que transcorregut el termini previst a la convocatòria per a la comunicació de la resolució sense que hagi estat notificada o publicada la concessió o denegació de la beca o subvenció, s’entén desestimada la sol·licitud.

5.2 Els impresos de sol·licitud i les convocatòries es poden obtenir i consultar, respectivament, a les dependències del Comissionat per a Universitats i Recerca (Via Laietana 33, 6a planta, 08003 Barcelona) o en el web del Comissionat per a Universitats i Recerca: http:// www.gencat.es/cur/cajuts.htm.

5.3 Les sol·licituds han de definir clarament l’activitat o la inversió, l’import de la subvenció que es demana, el detall de les fonts de finançament de l’activitat o la inversió i el pressupost clar i definit.

5.4 En els supòsits en què es tracti de sol·licituds de beques convocades amb un import fix per a cada becari, no és necessari que aquest s’especifiqui en la sol·licitud corresponent. No obstant això, si l’import establert a les bases és un import màxim, el sol·licitant ha d’especificar de manera expressa l’import que sol·licita i presentar, de forma detallada, els diferents conceptes de despesa i imports estimats que justifiquen la seva sol·licitud.

—6 Documentació

6.1 A les sol·licituds s’ha d’adjuntar còpia de tota la documentació requerida a la convocatòria i, en qualsevol cas, de la que seguidament es detalla:

a) Persones físiques: DNI, NIF o passaport del sol·licitant de la beca o subvenció.

b) Entitats privades sense finalitat de lucre:

Documentació que acredita la constitució i el registre de l’entitat i del seu NIF.

Document (nomenament, poders, etc.) que acrediti les facultats atorgades al representant de l’entitat i el seu DNI.

c) Empreses:

Quan es tracti d’empresari individual: NIF.

Quan es tracti de persona jurídica: escriptura de constitució de la societat i dels seus estatuts, NIF de la societat i escriptura de poders del representant i el seu DNI.

Quan sigui una comunitat de béns o societat civil: document privat de constitució de l’entitat, NIF de cadascun dels seus components i document de designació del component de l’entitat que actua com a representant als efectes de la convocatòria.

d) En el supòsits en què l’import de la beca o subvenció sigui superior a 1.000.000 de pessetes (6010,12 euros), declaració expressa segons la qual s’està al corrent de les seves obligacions tributàries, tant estatals com autonòmiques i de la Seguretat Social; que no es té contret cap deute amb l’Administració de la Generalitat i les seves entitats autònomes i compromís de presentar les certificacions acreditatives d’aquests extrems si la beca o subvenció és concedida.

e) Declaració conforme ha justificat degudament les beques o subvencions que li han estat atorgades amb anterioritat, amb càrrec als pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

f) En el cas d’empreses públiques i privades amb un nombre de 50 treballadors o més, declaració del compliment de l’obligació establerta a l’article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’integració social dels minusvàlids, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb disminucions sobre el nombre total de treballadors de l’entitat.

6.2 Als efectes de deixar-ne constància a l’expedient, la documentació presentada l’ha de compulsar l’òrgan competent de la unitat directiva que tramita la sol·licitud o el registre on aquesta ha estat presentada, quan ho demani el sol·licitant, d’acord amb el que preveu l’article 38.5 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

6.3 No cal presentar la documentació que es troba en poder del Comissionat per a Universitats i Recerca o de qualsevol altre òrgan de l’Administració de la Generalitat, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la seva presentació. El sol·licitant ha d’especificar per escrit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR