Convenio colectivo - Institut Municipal de Serveis per als Disminuïts Psíquics de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, Cataluña

Inicio de Vigencia18 de Diciembre de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4058 de 28/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4028/2003, de 20 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Institut Municipal de Serveis per als Disminuïts Psíquics de l'Ajuntament de Mollet del Vallès per al període 18.12.2002-31.12.2004 (codi de conveni núm. 0809022).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Institut Municipal de Serveis per als Disminuïts Psíquics de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 13 de desembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'Institut Municipal de Serveis per als Disminuïts Psíquics de l'Ajuntament de Mollet del Vallès per al període 18.12.2002-31.12.2004 (codi de conveni núm. 0809022) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 20 de novembre de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'Institut Municipal de Serveis als Disminuïts Psíquics de l'Ajuntament de Mollet del Vallès (laborals) per al període 18.12.2002-31.12.2004

Capítol 1

Àmbit d'aplicació del Conveni

Article 1

Àmbit personal

Aquest Conveni és d'aplicació a la totalitat del personal que amb relació juridicolaboral presta o presti serveis a l'organisme autònom administratiu Institut Municipal de Serveis als Disminuïts Psíquics (en endavantl'Institut).

Queda exclòs del present Conveni:

  1. El personal eventual (de confiança, d'assessorament especial o de caràcter directiu).

  2. El personal contractat per al desenvolupament de programes públics de foment de l'ocupació (com plans d'ocupació, escoles taller, cases d'oficis, tallers ocupacionals i similars).

  3. Els i les professionals la relació dels quals amb l'Institut es derivi de l'acceptació d'una minuta o pressupost per a la realització d'una obra o servei, mitjançant un contracte específic.

    Article 2

    Àmbit funcional

    2.1 Les normes contingudes en aquest Conveni afecten totes les dependències actualment existents a l'Institut i són d'aplicació a:

    Serveis generals centrals (en endavant SGC).

    Centre de DesenvolupamentInfantil i Atenció Precoç (en endavant CDIAP).

    Centre Ocupacional del Bosc (en endavant COB).

    Escola d'Educació Especial Can Vila (en endavant ECV).

    2.2 Així mateix, afectaran totes les dependències que es creïn en el futur.

    Article 3

    Àmbit temporal

    3.1 Aquest Conveni entrarà en vigor l'endemà de la seva aprovació pel Ple de l'Ajuntament de Mollet del Vallès i tindrà vigència fins al dia 31 de desembre de 2004, amb efectes econòmics retroactius des de l'1 de gener de 2002 llevat de disposició en contrari en el seu text articulat.

    3.2 Aquest Conveni es considerarà tàcitament prorrogat en tota la seva extensió per períodes anuals successius, excepte el cas que hi hagués una denúncia expressa de qualsevol de les parts, amb 1 mes d'antelació a la data de venciment, per escrit i constància fefaent a l'altra part.

    Un cop denunciat i fins que no s'aconsegueixi un acord que substitueixi aquest Conveni, continuaran en vigor totes aquelles previsions que fàcticament i jurídicament siguin de possible aplicació.

    Article 4

    Vinculació a la totalitat

    4.1 Les condicions pactades en aquest Conveni són mínimes i formen un tot orgànic i indivisible i, als efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment i conjuntament.

    4.2 En cas que la jurisdicció contenciosa-administrativa i/o laboral en l'exercici de les seves facultats deixés sense efecte o modifiqués alguna de les estipulacions del present Conveni, hauran d'adaptar-s'hi, per a la qual cosa es faculta la Comissió de Seguiment i Interpretació, sense que això comporti una nova negociació del Conveni, al llarg del temps de vigència pactada.

    Article 5

    Clàusula de garantia

    Si durant la vigència d'aquest Conveni es produeix, per reestructuració administrativa, algun canvi organitzatiu de les dependències de l'Institut, l'esmentada modificació haurà de garantir les relacions juridicolaborals amb total respecte a les diferents condicions individuals expressament reconegudes al personal laboral afectat.

    Article 6

    Normativa complementària

    6.1 El personal laboral al servei de l'Institut està subjecte a la normativa d'aplicació al personal laboral al servei de les entitats locals de Catalunya.

    6.2 Pel que fa als conflictes d'interpretació del Conveni, en el cas de desavinença a la Comissió de Seguiment i Interpretació, les parts restaran obligades a plantejar la qüestió debatuda al Consorci d'Estudis, Mediació i Conciliació a l'Administració Local (CEMICAL), d'acord amb les normes i els estatuts de funcionament d'aquest organisme.

    Capítol 2

    Organització del treball i classificació professional

    Article 7

    Organització del treball

    7.1 L'organització del treball és facultat dels òrgans competents de l'Institut, que han d'establir els sistemes de racionalització, la millora de mètodes i processos i la simplificació de tasques que permetin un millor i més alt nivell de prestació de serveis, garantint en tot moment l'aplicació de la normativa legal de prevenció de riscos laborals i la salut del personal al servei de l'Institut.

    7.2 Els canvis organitzatius, individuals i col·lectius que afectin el personal en la modificació d'alguna de les condicions de treball previstes en aquest Conveni, així com també qualsevol indisposició normativa que hagi de ser adoptada, i que no vinguin derivats d'aquest Conveni, es negociaran prèviament amb el Comitè d'Empresa en un termini mínim de 15 dies.

    7.3 El Comitè d'Empresa emetrà informe en els supòsits de trasllat total o parcial d'instal·lacions i de cessament o modificació de la prestació dels serveis, quan afectin el personal inclòs en l'àmbit d'aplicació del present Conveni.

    Article 8

    Plantilla de personal i relació de llocs de treball

    8.1 Correspon als òrgans competents de l'Institut i de l'Ajuntament l'elaboració i publicitat de la plantilla de personal i la relació de llocs de treball de l'organisme.

    8.2 La relació de llocs de treball és l'instrument tècnic a través del qual es fa l'ordenació i la classificació dels llocs de treball de l'organisme i dels seu personal d'acord amb les necessitats dels serveis, i es precisen les seves característiques essencials.

    En aquesta, es relacionaran degudament classificats els llocs de treball existents i es farà constar el grup, el subgrup i la categoria professional i l'especialitat, si s'escau, per les diferents dependències de l'Institut.

    8.3 La creació, supressió i/o modificació de llocs de treball es farà per mitjà de la relació de llocs de treball.

    8.4 Anualment l'Institut negociarà amb el Comitè d'Empresa, amb caràcter previ a l'aprovació del seu pressupost, l'actualització de la plantilla del personal laboral al seu servei i la corresponent relació de llocs de treball.

    Tot això en els termes establerts a la normativa legal d'aplicació al personal al servei de les entitats locals de Catalunya.

    Article 9

    Classificació professional

    9.1 La classificació professional té per objecte assignar a cada persona unes funcions dins d'un sistema ordenat en grups, subgrups i categories professionals (i, en el seu cas, especialitats), i agrupa unitàriament les aptituds professionals, les titulacions i el contingut general de la prestació laboral que es correspon amb aquestes.

    9.2 En matèria de classificació professional cal atenir-se al que disposen els articles 22 i 39 de l'Estatut dels treballadors i al que es pacta en aquest Conveni.

    9.3 La categoria professional fixa les possibles activitats laborals que corresponen a un llocde treball o a un conjunt de llocs del mateix nivell d'aptitud professional, i comprèn un component definitori del contingut bàsic o dominant de la prestació professional, sens perjudici de contemplar la possibilitat de realització de funcions accessòries de categories professionals equivalents quan així ho exigeixin les necessitats tècniques i organitzatives, per tal de dotar el sistema classificador amb aquest component de flexibilitat en l'ordenació del treball.

    9.4 S'estableixen els grupsprofessionals següents, segons el nivell de titulació, de coneixements o d'experiència exigits per accedir-hi:

    Grup A: títol universitari de grau superior o equivalent, o capacitació provada en relació amb el lloc de treball exclusivament quan s'hiaccedeixi per canvi de destinació (promoció i/o trasllat), llevat dels casos en què una norma legal o reglamentària exigeixi la titulació.

    Grup B: títol universitari de grau mitjà o equivalent, 3 anys complets cursats d'una llicenciatura universitària o capacitació provada en relació amb el lloc de treball exclusivament quan s'hi accedeixi per canvi de destinació (promoció i/o trasllat), llevat dels casos en què una norma legal o reglamentària exigeixi la titulació.

    Grup C: títol de batxillerat, títol de tècnic superior corresponent a cicles formatius de grau...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR