Convenio colectivo - Ediciones Reunidas, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4057 de 27/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4125/2003, d'1 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ediciones Reunidas, SA, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0812822).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ediciones Reunidas, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 11 de juliol de 2003 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, dereestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ediciones Reunidas, SA, per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0812822) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 1 de desembre de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Ediciones Reunidas, SA, per als anys 2002-2004

Capítol 1

Àmbit i vigència

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni col·lectiu regula les relacions laborals als centres de treball de l'empresa Ediciones Reunidas, SA.

Article 2

Àmbit personal

Es regiran pel present Conveni tots els treballadors fixos i temporals que prestin serveis als centres de treball d'Ediciones Reunidas, SA sigui quina sigui la seva categoria laboral.

Article 3

Vigència

El present Conveni tindrà vigència des del dia 1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2004.

Article 4

Denúncia

La denúncia es farà per escrit amb una antelació mínima d'1 mes del venciment. En cas que no existeixi denúncia per part de les parts amb l'antelació mínima referida, es considerarà el Conveni prorrogat en els seus propis termes d'any en any. Si les negociacions es prolonguessin un temps que excedís la vigència del Conveni, s'entendrà aquest prorrogat provisionalment fins que s'acabi la negociació del Conveni següent, sense perjudici que el nou Conveni tingui obligatòriament efectes retroactius en cas que les esmentades negociacions sobrepassessin els terminis previstos.

Article 5

Garantia personal

Es respectaran totes les situacions personals que amb caràcter global excedeixin el Conveni i es mantindran estrictament "ad personam" quan, examinades en conjunt, resultin més beneficioses per al treballador, i mai podran ser compensades ni absorbibles.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 6

Organització i direcció de la feina

L'organització tècnica i pràctica de la feina és facultat exclusiva de l'empresa.

Els representants delstreballadors seran informats prèviament per la Direcció de l'empresa sobre les següents qüestions:

Reestructuració de plantilles i cessaments totals o parcials, definitius o temporals d'aquestes.

Reduccions de jornada, així com trasllat total o parcial de les instal·lacions.

Plans de formació professional de l'Empresa.

Implantació o revisió de sistemes d'organització i control de la feina.

Estudis de temps, establiment de sistemes de primes o incentius i valoració de llocs de treball.

Article 7

Contractació

Tota persona que sigui admesa per treballar a Ediciones Reunidas, SA firmarà un contracte de treball on es recullin els requisits exigits per la Llei per als contractes escrits.

En cas de vacant d'algun lloc de treball fix, sigui quina sigui la causa de la vacant, aquesta s'haurà de cobrir en el termini màxim de 2 mesos. En cas de conflicte, hi intervindrà la Comissió Mixta Paritària.

Cada vegada que es produeixi una vacant, l'empresa la cobrirà en les següents condicions:

  1. Obligació de l'empresa d'informar els representants legals dels treballadors sobre plans, previsions i modalitats de contractació.

  2. Totes les vacants seran publicades, indicant la secció i condicions que es requereixen.

  3. A cada àrea o secció tindrà preferència per ocupar una vacant el treballador més antic que estigués subjecte a una mesura de contractació temporal, sempre que reuneixi les condicions adequades per al lloc.

  4. Obligació d'entregar una còpia bàsica del cada contracte als representants legals dels treballadors.

    Article 8

    Períodes de prova

    Es podrà concertar per escrit un període de prova que, en cap cas, podrà excedir els 6 mesos per a les categories superiors a cap de secció, incloent-hi aquesta, i 3 mesos per a les categories inferiors a la de cap de secció.

    Durant el període de prova, el treballador tindrà tots els drets i obligacions corresponents a la seva categoria laboral com si fos de la plantilla, excepte els derivats de la resolució laboral,que es podrà produir unilateralment a instàncies de qualsevol de les parts durant el transcurs d'aquest. En aquestes circumstàncies, cap de les parts tindrà dret a indemnització si no s'acorda per escrit el contrari.

    El període de prova serà computable a l'efecte d'antiguitat.

    En tot cas, les situacions d'incapacitat temporal (IT) en qualsevol de les seves contingències interrompen el còmput de durada del període de prova.

    Aquestes peculiaritats es donaran a conèixer al candidat en el moment de l'admissió i abans de la firma del contracte.

    Article 9

    Dret a la informació sobre contractació

    De conformitat amb la Llei sobre drets d'informació als representants dels treballadors en matèria de contractació, l'empresa facilitarà als representants legals dels treballadors una còpia bàsica dels contractes, que ha de formalitzar per escrit en un termini no superior a 10 dies des de la formalització d'aquests. Els representants dels treballadors hauran de firmar-ne la còpia bàsica a l'efecte d'acreditar que se n'ha produït l'entrega. Així mateix, l'empresa notificarà al Comitè les pròrrogues i denúncies dels contractes que s'hagin de celebrar per escrit.

    Article 10

    Plantilla i mobilitat geogràfica

    No es podrà aplicar la mobilitat geogràfica forçosa sense que s'hagi arribat a un acord mutu entre el treballador i l'empresa.

    En cas que s'editi una nova publicació, l'empresa estarà obligada a dotar-la de la plantilla necessària i no podrà comptar amb les plantilles de les revistes existents en aquell moment, llevat d'acord entre les 2 parts, i sempre dins de la jornada laboral establerta. En tot cas, en les àrees que en poguessin quedar afectades i on això pogués suposar un augment de feina, seria preceptiva una negociació prèvia amb el Comitè d'Empresa i els treballadors afectats.

    Article 11

    Formació professional

    Ediciones Reunidas, SA, vetllarà, d'una manera continuada, per l'actualització de coneixements per part del personal. En conseqüència, els treballadors tindran dret, previ acord amb la Direcció, a:

  5. Adaptar la seva jornada ordinària de treball per a l'assistència a cursos de formació professional.

  6. Gaudir de l'oportú permís no remunerable de formació o perfeccionament professional, amb reserva del lloc de treball per un període màxim de 2 mesos. Per exercitar qualsevol d'aquests drets, serà requisit indispensable que l'interessat justifiqui prèviament la concurrència de les circumstàncies que atorguen el dret invocat.

    Sense perjudicidel dret individual dels treballadors, la representació dels treballadors participarà en l'elaboració i el desenvolupament dels plans de formació de l'empresa.

    Article 12

    Modificacions tecnològiques

    S'haurà de consultar amb antelació al Comitè d'Empresa qualsevol projecte d'introducció de noves tecnologies que pugui modificar les condicions de treball de la plantilla.

    En cas que un punt de treball quedi afectat per modificacions tecnològiques, la Direcció de l'empresa oferirà als treballadors que l'ocupen un curs de formació durant el temps indispensable perquè s'adaptin a les noves tecnologies que en cap cas tindrà una durada de més de 6 mesos. Aquesta formació es farà en hores de feina o, si no és així, les hores seran compensades amb descans.

    Capítol 3

    Disposicions generals

    Article 13

    Classificació per raó de la permanència al servei de l'Empresa

    En funció de l'activitat que el treballador desenvolupi a l'Empresa, podrà tenir la consideració de fix o contractat per tempsindefinit, temporal o interí.

    Tindran caràcter indefinit els contractes pactats sense cap modalitat especial quant a durada.

    Són treballadors temporals per circumstàncies de la producció els contractats per realitzar una activitat excepcional o esporàdica, per un termini que no excedeixi 1 any. Si a l'acabament d'aquest període no s'haguessin cobert les necessitats temporals per a les quals se'ls va contractar, adquiriran la condició de fixos de plantilla amb efecte des del començament del primer contracte. Quan un treballador hagués cobert el període complet de contractació temporal, l'Empresa no podrà contractar un nou treballador temporal per portar a terme la mateixa activitat que realitzava l'anterior fins que no hagin passat 3 mesos.

    Són treballadors interins els que ingressin a l'empresa expressament per cobrir absències d'un treballador amb contracte suspès i reserva de lloc de treball. Si el treballador absent no es reintegrés en el termini corresponent o la reintegració li fos impossible, l'interí adquirirà la condició de treballador fix si reuneix les condicions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR