Convenio colectivo - Grupo Seda SA (Abans La Seda de Barcelona SA), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4056 de 26/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4116/2003, de 9 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de les empreses La Seda de Barcelona, SA (centres de Barcelona i del Prat); Catalana de Polímers, SA i UTE (La Seda-Courtaulds) per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0811083).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de les empreses La Seda de Barcelona, SA (centres de Barcelona i del Prat); Catalana de Polímers, SA i UTE (La Seda-Courtaulds), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 27 de maig de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de les empreses La Seda de Barcelona, SA (centres de Barcelona i del Prat), Catalana de Polímers, SA i UTE (La Seda-Courtaulds) per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0811083) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 9 de juliol de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball del Grup Seda per als anys 2003-2005

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni és aplicable a tots els centres de treball de les empreses La Seda de Barcelona, SA (en els seus centres de Barcelona i del Prat); Catalana de Polímers, SA; UTE (La Seda - Courtaulds) i qualsevol altra societat que se segregui de les actuals empreses.

Article 2

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta la totalitat del personal enquadrat en aquestes empreses, tret dels membres de la direcció.

Article 3

Vigència i durada

La durada del present Conveni és de 3 anys. La seva vigència comença l'1 de gener de 2003 i finalitza el 31 de desembre de 2005.

Article 4

Denúncia i pròrroga

El present Conveni es considera automàticament prorrogat per 1 any si cap de les parts, 1 mes abans de finalitzar, no en demana legalment la rescissió o la revisió.

Article 5

Comissió Paritària

  1. De conformitat amb el que preveu l'apartat e) del paràgraf de l'article 85 de l'Estatut dels treballadors, les dues parts negociadores acorden establir una Comissió Paritària per entendre de totes les qüestions que li siguin atribuïdes com a òrgan d'interpretació i vigilància del compliment col-lectiu del present Conveni.

  2. L'esmentada Comissió ha d'estar integrada paritàriament per 6 representants dels treballadors, 5 per Catalana de Polímers, SA i 1 per UTE, La Seda - Courtaulds, designats pels comitès d'empresa respectius en proporcionalitat a la representació sindical de les parts signants, i per 6 representants més de les empreses signants del present Conveni col-lectiu, designats per les direccions respectives.

  3. Són funcions de la Comissió:

    3.1 La interpretació del Conveni, resolent les consultes que qualsevol de les parts li plantegin per mitjà de les representacions dels treballadors o de les empreses afectades.

    3.2 La mediació en totes les qüestions que li plantegin les representacions dels treballadors o de les empreses sobre l'aplicació del Conveni, sempre que es tracti de qüestions generals que afectin totes les empreses esmentades en l'article 1.

    Si en la mediació la Comissió no arriba a un acord entre les dues representacions, la qüestió ha de ser sotmesa al tràmit de mediació que preveu la clàusula addicional única del Conveni, en cas que ho proposi qualsevol de les dues representacions.

  4. Aquesta Comissió s'ha de reunir sempre que calgui a petició de qualsevol de les parts.

    Les decisions de la Comissió, que només es pot considerar constituïda quan hi siguin tots els seus components, s'han d'adoptar per majoria simple del vot dels components, la qual cosa cal reflectir en les actes corresponents de cada reunió, subscrites per tots els presents.

  5. Les reunions poden tenir lloc en qualsevol dels centres de treball del Prat.

  6. Les funcions i activitats d'aquesta Comissió no poden obstaculitzar en cap cas el lliure exercici de les jurisdiccions administratives i contencioses que preveuen els textos legals.

    Article 6

    Vinculació a la totalitat

    En el cas que l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les facultats que li són pròpies, no aprovi algun dels punts essencials del Conveni i, en conseqüència, aquest quedi desvirtuat, el Conveni queda sense eficàcia i se n'ha de reconsiderar el contingut.

    Article 7

    Compensació i absorció

    1. Compensació

      Les condicions pactades són compensables en la seva totalitat amb les que eren vigents anteriorment. Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació han de ser considerades globalment.

    2. Absorció

      Les millores establertes per aquest Conveni absorbeixen les millores econòmiques de qualsevol classe que es puguin establir en el futur per disposició legal, excepte en el cas que aquestes millores econòmiques futures, considerades independentment i sumades a les vigents abans del Conveni, superin el nivell total d'aquest.

      Article 8

      Garantia "ad personam"

      Cal respectar les situacions personals que amb caràcter global excedeixin el pacte, i s'han de mantenir estrictament "ad personam" i enteses com a quantitats totals, per tal com el que es garanteix personalment en aquest article són situacions econòmiques.

      Article 9

      Dret supletori

      Pel que fa al que no preveu ni regula aquest Conveni, cal atenir-se amb caràcter supletori al Conveni general de la indústria química (CGQ), així com a les normes d'àmbit general en els aspectes que aquest no modifiqui.

      Article 10

      Caràcter de l'aplicació

      S'acorda expressament que, durant la seva vigència, el present Conveni s'ha d'aplicar amb exclusió de qualsevol altre, excepte en el cas que per imperatiu legal n'hi hagi cap altre d'aplicable.

      Capítol 2

      Organització de la feina

      Article 11

      Organització de la feina

    3. Facultats de la direcció de l'empresa i dels representants dels treballadors

      L'organització de la feina, d'acord amb el que prescriuen aquest Conveni i la legislació vigent, és facultat i responsabilitat de la direcció de l'empresa. L'organització de la feina té per objectiu l'assoliment en l'empresa d'un nivell adequat de productivitat basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials. Això és possible amb una actitud activa i responsable de les parts que la integren: direcció i treballadors.

      Sense minva de la facultat al-ludida en el paràgraf primer, els representants dels treballadors tenen les funcions d'orientació, proposta, emissió d'informes, etc., en tot allò relacionat amb l'organització de la feina, de conformitat amb la legislació vigent i d'acord amb el que estableix aquest Conveni i el que s'acordi en cada empresa i/o centre de treball per desplegar el Conveni.

    4. Contingut de l'organització

      Sens perjudici de l'amplitud i la globalitat de tots els elements que integren l'organització de la feina, a l'efecte del que estableix aquest article, s'estén també i específicament a les qüestions següents:

  7. L'exigència de l'activitat normal.

  8. L'adjudicació dels elements necessaris (màquines o tasques específiques) perquè el treballador pugui assolir, com a mínim, les activitats a què es refereix el número anterior.

  9. L'establiment tant dels índexs de malbaratament com de la qualitat admissible al llarg del procés de fabricació de què es tracti.

  10. La vigilància, atenció i neteja de la maquinària encomanada, la qual cosa cal tenir en compte, en tot cas, en la determinació de la quantitat de treball i activitat a rendiment normal.

  11. La realització, durant el període d'organització de la feina, de modificacions de mètodes, tarifa, distribució del personal, canvi de funcions i variacions tècniques de màquines i material, sobretot si, respecte a aquestes últimes, es tracta d'obtenir i buscar un estudi comparatiu.

  12. L'adaptació de les càrregues de treball, el rendiment i les tarifes a les noves condicions que resultin d'aplicar el canvi d'un determinat mètode operatiu, procés de fabricació, canvi de matèria, maquinària o qualsevol altra condició tècnica del procés de què es tracti.

  13. L'establiment de fórmules clares i senzilles per a l'obtenció dels càlculs de retribucions que corresponen a tots els treballadors afectats, de manera que, independentment del seu nivell professional i del lloc de treball que ocupin, les puguin comprendre amb facilitat.

    Article 12

    Productivitat

    1. Procediment per a la implantació d'un nou sistema de rendiments

    Per a la implantació d'un nou sistema de rendiments basat en prima o incentius, la fixació de l'activitat normal i òptima i el canvi dels mètodes de treball cal procedir de la manera següent:

  14. La direcció de l'empresa ha d'informar prèviament del nou sistema que es pretén implantar el Comitè d'Empresa o el delegat de personal i els delegats sindicals, si n'hi ha, o bé els representants de les seccions sindicals d'empresa.

  15. Donat cas que no hi hagi acord entre la direcció i els representants dels treballadors en relació amb la implantació d'un nou sistema d'organització de la feina...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR