Convenio colectivo - Laboratoris de Pròtesi Dental, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Diciembre de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4037 de 24/12/2003

RESOLUCIÓ TIC/3949/2003, de 10 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de Laboratoris de Pròtesis Dental de Catalunya per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 7900355).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de Laboratoris de Pròtesis Dental de Catalunya per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 7900355), subscrit per la part empresarial pels representants de l'Associació de Protètics Dentals de Catalunya i de l'Agrupació empresarial de protètics de Catalunya i per la part social pels representants de Comissions Obreres i Unió General de Treballadors, el dia 16 de juny de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de Laboratoris de Pròtesis Dental de Catalunya per als anys 2003-2004 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 10 d'octubre de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de Laboratoris de Pròtesis Dental de Catalunya per als anys 2003-2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

El present conveni col·lectiu s'aplicarà obligatòriament a totes les empreses les quals la seva activitat sigui el disseny, preparació, fabricació, comercialització, reparació i intervenció a totes les operacions pròpies de la pròtesi dental, de acord amb el que preveu la llei 10/1986 i el seu reglament aprovat pel RD. 1594/94.

Article 2

Àmbit territorial

El present conveni s'aplicarà a tots els centres de treball que, dintre de l'àmbit funcional definit, es trobin situats a Catalunya amb independència que la seu de les mateixes radiqui fora d'aquestes. Això ha d'entendre's referit també a aquelles empreses, que comptant o no amb centre de treball en el territori de la Comunitat Autònoma, i seu fora del mateix, tinguin destacats treballadors a Catalunya per al desenvolupament de funcions de gestió o intermediació pròpies del sector.

Les empreses de nova creació que per motius funcionals o territorials resultin afectades per aquest conveni, s'hi regiran a partir de la data d'inici de les seves activitats.

Article 3

Àmbit personal

S'inclouen en l'àmbit d'aplicació d'aquest conveni les persones que tinguin la qualitat de treballadors a compte de les empreses afectades per aquest, llevat que es tracti d'algunes de les relacions a què fan referència els articles 1.3 i 2 del Text refós de l'Estatut dels treballadors (RCL 1995\997) aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

Article 4

Àmbit temporal

El present conveni entrarà en vigor a partir de la seva publicació en el "Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya" i finalitzarà el 31 de desembre de 2004, llevat d'aquells articles en què s'estableixin expressament diferents períodes de vigència.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Els pactes del present conveni col·lectiu queden vinculats a la seva totalitat, de manera que si algun d'ells fos declarat nul o ineficaç, tant per resolució administrativa com per sentència judicial, les parts venen obligades a renegociar aquell aspecte, per així poder establir l'equilibri convencional.

Article 6

Denúncia i revisió

La denúncia, proposant la rescissió, revisió o pròrroga del present conveni col·lectiu, haurà d'efectuar-se per la part legitimada que en tingui interès, com a mínim, amb una antelació de tres mesos a la data del seu venciment, comunicant-ho a l'altra part i a l'autoritat laboral. Per contra, s'entendrà automàticament prorrogat, per tàcita reconducció, d'any en any. Prèvia denúncia i fins a la signatura del nou, el present conveni romandrà vigent en la seva totalitat

Capítol 2

Compensació, absorció i garantia personal

Article 7

Compensació i absorció

Els salaris estipulats en el present conveni, anualment considerats, seran compensables i absorbibles, amb les millores o retribucions econòmiques que, en consideració anual i sobre els mínims reglamentaris, satisfeien fins ara les empreses, qualsevol que sigui el motiu, la denominació o la forma de les dites millores i encara que la seva implantació obeís a un conveni particular, pacte de qualsevol mena, contracte individual, usos i costums o d'altres causes.

Les disposicions legals futures que impliquin variació econòmica en tots o alguns dels conceptes retribuïts existents o que comportin creació d'altres nous, únicament tindran eficàcia pràctica quan, considerats aquells en la seva totalitat, superin el nivell total d'aquest, i s'hauran d'entendre, en cas contrari, absorbits per les millores pactades en aquest.

Article 8

Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que, considerades en el seu conjunt i des del punt de vista de la percepció global anual, resultin més beneficioses que les fixades en el present conveni, i aquesta garantia es mantindrà a títol exclusivament individual.

La interpretació d'allò que disposa aquest article correspondrà a la Comissió paritària, sense perjudici de la competència dels organismes administratius o contenciosos en la matèria.

Capítol 3

Dret supletori i Comissió paritària

Article 9

Dret supletori

El dret supletori del present conveni col·lectiu serà constituït per les normes legals de general aplicació en l'ordre laboral i, subsidiàriament, per les d'ordre civil.

Article 10

Comissió paritària

La Comissió paritària del conveni es constitueix com a òrgan d'interpretació, conciliació i vigilància del compliment del present conveni.

Les funcions de la Comissió paritària i el seu funcionament es determinaran pel present conveni, per les disposicions reglamentàries que el desenvolupin i per les disposicions legals de general aplicació.

Tindrà com a funcions principals, a més de la funció d'interpretació, aplicació i vigilància, la intervenció en la formació professional sectorial i la salut laboral sectorial, el coneixement de forma prèvia a la reclamació administrativa i jurisdiccional dels conflictes col·lectius de treball, el tractament de la sol·licitud de desvinculació salarial per part de les empreses, l'adequació dels increments salarials per a l'any 2003 d'acord amb les disposicions addicionals, així com la problemàtica derivada de la reglamentació professional del sector que afecti a les relacions laborals.

Necessàriament, les empreses i treballadors afectats per aquest conveni col·lectiu s'obliguen prèviament a exercitar qualsevol acció que els assisteixi, per a la defensa dels seus interessos més legítims, i sempre que aquesta sigui col·lectiva, a plantejar el conflicte en el si de la Comissió paritària. A tal efecte, qualsevol de les parts podrà convocar la Comissió amb caràcter d'urgència, perquè es reuneixi en el termini de 48 hores.

La comissió paritària serà integrada per sis membres: tres en representació dels sindicats i tres en representació de les organitzacions empresarials, que en qualsevol cas hagin firmat al conveni.

Podran actuar en qualitat d'assessor, amb veu però sense vot, les persones que les parts designin.

La comissió hi serà presidida per la persona que hagi presidit la comissió negociadora del conveni.

Del que es tracti en les reunions s'aixecarà la corresponent acta, que signaran tots els assistents. Els acords es prendran per majoria simple de vot dins de cada una les representacions. Per poder adoptar acords deuran assistir un mínim de dos membres de cada representació.

Els acords de la Comissió paritària es notificaran per escrit, per el mitjà més adient als efectes de notificació i constància, en el terme màxim de quinze dies naturals.

Malgrat això, es podrà perllongar aquell terme en set dies naturals més a la fi i efectes de que les parts o les persones a les sigui d'aplicació el conveni puguin formular al·legacions si fossin emplaçats per això.

Article 11

El domicili de la Comissió paritària a tots els efectes serà Provença, 337, 3r. 1a., 08037 Barcelona. Les comunicacions hauran de dirigir-se al domicili de la Comissió paritària.

Article 12

Reglament de funcionament

La Comissió paritària la integren sis vocals, d'entre els integrants de la Comissió negociadora del conveni col·lectiu. Tres en representació de les empreses i tres en representació dels treballadors, a designar per les respectives representacions.

La Comissió paritària es reunirà a petició de qualsevol de les organitzacions signants del conveni col·lectiu. Els seus sis vocals designaran un president i un secretari. Serà requisit per a la constitució vàlida de la Comissió paritària i per l'adopció vàlida d'acords, l'assistència de la majoria dels seus membres i sempre amb paritat de representació entre ells.

Les decisions d'aquest òrgan seran vinculats per a totes les parts en conflicte i tindran la mateixa eficàcia que el conveni col·lectiu.

Podran assistir assessors designats lliurement per les representacions respectives.

Capítol 4

Organització del treball

Article 13

La facultat d'organitzar el treball correspon en exclusiva a la Direcció de l'empresa, que serà qui assenyalarà el tipus de treball i la seva extensió a cada treballador, sense més limitacions que les establertes en aquest conveni col·lectiu i el seu dret supletori.

Capítol 5

Classificació professional

Article 14

Classificació professional

Tenint en compte les particulars funcions i activitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR