Convenio colectivo - Schott Ibérica SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3981 de 06/10/2003

RESOLUCIÓ TIC/2948/2003, de 18 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schott Ibérica, SA - Divisió Atevi (centre de treball de Sant Adrià de Besòs) per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0800152).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schott Ibérica, SA - Divisió Atevi (centre de treball de Sant Adrià de Besòs) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 28 de març de 2003 i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Schott Ibérica, SA - Divisió Atevi (centre de treball de Sant Adrià de Besòs) per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0800152) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 18 d'agost de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Schott Ibérica, SA, per a l'any 2003

Capítol 1

Disposicions generals

Secció 1

Objecte

Article 1

El present Conveni té per objecte regir les condicions de treball entre l'empresa Schott Ibérica, SA - División Atevi i el personal inclòs en l'àmbit d'aquest, d'acord amb el que es disposa en l'article següent:

Secció 2

Àmbit d'aplicació

Article 2

Personal

El Conveni afecta tot el personal de l'empresa, a excepció de les categories denominades empleats superiors i quadres i directius.

Article 3

Territorial

Les normes d'aquest Conveni s'apliquen al centre de treball que Schott Ibérica, SA - División Atevi, té instal·lat a Sant Adrià de Besòs (Barcelona).

L'empresa no s'oposarà a l'adhesió d'altres centres, sempre que arribi amb ells a un acord quant a les condicions específiques de l'adhesió esmentada.

Article 4

Temporal

El present Conveni entrarà en vigor el dia de la seva signatura. Tindrà efectes retroactius, en l'aspecte econòmic, des de l'1 de gener de 2003 i la seva vigència finalitzarà el 31 de desembre de 2003.

Article 5

Pròrroga

Una vegada finalitzat el termini de durada del Conveni, s'entendrà prorrogat any rere any, si no és denunciat per qualsevol de les parts amb una antelació de 3 mesos respecte de la data assenyalada per a l'acabament de la seva vigència, mitjançant un escrit dirigit per conducte sindical a la jurisdicció laboral a la qual correspongui la seva homologació, una còpia del qual s'ha de remetre a l'altra part.

Secció 3

Compensació, absorció i vinculació de la totalitat

Article 6

Compensació i absorció

Les condicions establertes al present Conveni substitueixen en la seva totalitat les actualment vigents per al personal afectat per aquest.

En cas que durant el termini i vigència d'aquest Conveni s'acordessin per disposició legal condicions que afectessin totalment o parcialment les que hi són contingudes, s'aplicaran, quant a absorció i compensació, les normes de caràcter general actualment vigents o les que es dictin en endavant, i s'efectuarà, en tot cas, el còmput global anual per determinar les absorcions i compensacions que convinguin.

Article 7

Garantia personal

En cas que hi hagués algun treballador o grups de treballadors que tinguessin reconegudes condicions tals que, examinades en el seu conjunt, resultessin superiors a les que per al personal del mateix grau o nivell s'estableixen en aquest Conveni, es respectaran les condicions esmentades amb caràcter estrictament personal i només per a aquells a qui afectin personalment.

Article 8

Vinculació a la totalitat

Ambdues parts convenen expressament que les normes fixades al present Conveni seran aplicables mentre totes elles tinguin vigència.

En cas que alguna o algunes de les normes pactades resultessin alterades per disposició legal o en ser homologat el Conveni per l'autoritat laboral competent, la Comissió Deliberadora haurà d'acordar, en reunió extraordinària convocada a aquest efecte, si és procedent la modificació parcial o si tal modificació obliga a una nova reconsideració del text del Conveni.

Article 9

L'empresa no pot resoldre contractes de treball més que per acord voluntari entre ambdues parts o amb autorització de la Delegació de Treball en l'expedient de regulació d'ocupació, i els treballadors es reserven el dret a oposar-s'hi.

Quan es tracti de resolucions originades per conducta imputable al treballador cal atenir-se a la legislació aplicable al cas.

Secció 4

Comissió Paritària

Article 10

Constitució

Es crea la Comissió Paritària prevista en l'article 85.2.d) de la Llei 8/1980, com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment. La Comissió Paritària ha d'estar integrada per tres vocals en representació de l'empresa i uns altres tres en representació dels treballadors, tots ells escollits d'entre els que hagin integrat les representacions de la Comissió Deliberadora del Conveni.

En cas de no arribar a un acord sobre els assumptes plantejats a la Comissió, ambdues parts se sotmeten des d'ara a tràmit de mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Poden assistir a les reunions de la Comissió, amb veu però sense vot, els assessors de les respectives representacions, que hi seran citats.

Són funcions de la Comissió Paritària les que s'assignen expressament en la Llei 8/1980 i disposicions concordants, i especialment les següents:

  1. La interpretació del Conveni.

  2. L'arbitratge en les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració.

  3. Les altres que s'atribueixen al present Conveni.

    Tant els vocals com els assessors seran convocats per carta certificada, en primera i segona convocatòria i amb una antelació mínima de 3 dies al de la reunió. Si en primera convocatòria no hi assisteix la totalitat dels vocals, la reunió es farà en segona convocatòria 1 hora més tard respecte a la primera. Els acords en aquesta segona convocatòria seran vàlids sempre que concorrin com a mínim dos vocals de cada representació.

    La falta d'assistència a reunions de la Comissió Paritària d'Interpretació del Conveni comportarà, a part de les mesures que consideri oportú prendre el president de la Comissió, que se'n doni compte al delegat de treball.

    Capítol 2

    Secció 1

    Remuneració

    Article 11

    Estructura de la remuneració

    Els increments convinguts entre les parts s'incorporen a aquest Conveni en la forma i la quantia que recull l'estructura de remuneració al llarg d'aquest capítol 2, i s'aplicaran sense cap revisió durant tot l'exercici de vigència del Conveni.

    Article 12

    Salari de conveni

    Segons la importància de cada lloc de treball, s'estableix el salari de conveni amb relació als diferents nivells o graus, d'acord amb la valoració de lloc de treball, els imports del qual s'estableixen per a cada cas a l'annex 1.

    El salari de conveni es percebrà per dia efectivament treballat i pels diumenges i dies festius en proporció amb el nombre de jornades treballades per al personal obrer.

    El personal empleat i subaltern el percebrà mensualment i en proporció amb les jornades treballades cada mes.

    Article 13

    Complements de salari

    1. Complements personals

      1.1 Antiguitat

      Es percep en la quantia establerta a les taules que figuren com a annexos 2 i 3 d'aquest Conveni, en les mateixes condicions que el salari de conveni. Les dates per al còmput de l'antiguitat són les d'ingrés a l'empresa o aquelles en les quals s'hagin complert els 18 anys d'edat, en el cas dels aspirants i aprenents, al terme del període d'aprenentatge.

      1.2 Plus personal

      La seva concessió obeeix a circumstàncies qualitatives d'ordre personal que concorrin en el treballador. És concedit per la direcció del centre, que en fixa l'import, que en cap cas no pot depassar el 40% del salari de conveni.

    2. Complements de lloc de treball

      2.1 Complements de treball nocturn

      S'entén per treball nocturn el que es realitza entre les 22.00 hores i les 06.00 hores quan correspongui efectuar-lo per la rotació natural del torn.

      El complement per hora nocturna treballada es fixa en les condicions següents:

      Personal obrer: 0,67 euros per hora.

      Personal empleat: 0,79 euros per hora.

      Personal subaltern: 0,67 euros per hora.

      Si el temps treballat en el període nocturn és inferior a 4 hores s'abonarà el complement per hora realment treballada; si és superior a 4 hores s'abonarà el complement corresponent com si se n'hagués treballat 8.

      Queden exceptuades d'aquest complement les hores extraordinàries, ja que en fixar-ne el valor ja s'ha tingut en compte l'import d'aquest.

      2.2 Complement de treball de torn

  4. Torn total

    El personal que realitzi la seva feina en tres torns de 8 hores (matí, tarda i nit), incloent-hi dies festius i diumenges amb descans setmanal compensatori, percebrà per cada hora efectivament treballada en aquestes condicions els plusos següents:

    Personal obrer: 0,30 euros per hora.

    Personal empleat: 0,33 euros per hora.

    Personal subaltern: 0,30 euros per hora.

  5. Torn de 6 a 14 hores

    El personal que realitzi el seu torn de treball en un torn de 8 hores (de 6 a 14 hores), incloent-hi dies festius i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR