STSJ Cataluña 162/2013, 10 de Enero de 2013

JurisdicciónEspaña
Número de resolución162/2013
Fecha10 Enero 2013

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2012 - 8009093

JSP

ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER

ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

ILMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

En Barcelona a 10 de enero de 2013

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 162/2013

En el recurso de suplicación interpuesto por Televisio de Catalunya, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 9 Barcelona de fecha 4 de junio de 2012 dictada en el procedimiento Demandas nº 178/2012 y siendo recurrido Eulogio . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 27 de febrero de 2012 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 4 de junio de 2012 que contenía el siguiente Fallo: " Estimar íntegrament la demanda presentada pel Don. Eulogio -DNI NUM000 en contra l'empresa Televisió de Catalunya, SA - CIF A-08849622, i declarar la improcedència de l'acomiadament produït el dia 30-01-12 i condemnar l'entitat demandada a què, en el termini de cinc dies comptadors des de la notificació d'aquesta sentència, opti entre la readmissió del treballador en les mateixes condicions que regien abans de l'acte extintiu i a l'abonament de salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva a raó de 114,78 # dia, o pel pagament al treballador de la indemnització de 43.040,63 #, més una quantitat igual a la suma dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins a la notificació d'aquesta sentència. "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1r.- El demandant va iniciar la prestació de serveis per l'empresa demandada des el dia 21-10-03, amb la categoria professional d'operador d'imatge i percebent un salari mensual amb la prorrata de les pagues extraordinàries de 3.443,25 # (folis 70-122 i 328-362). 2n.- L'actor prestava els seus serveis treballant els dissabtes i diumenges -unes 24 hores entre els dos dies- i unes 7 hores més durant algun altre dia entre setmana, lliurant la resta de dies. Durant els darrers 12 mesos de treball el demandant va prestar serveis durant 1.233,99 hores. La jornada laboral setmanal que estableix el Conveni col·lectiu de Televisió de Catalunya és de 35 hores efectives, jornada que a efectes de càlculs retributius de jornada anual es calcularà a raó de 1.568 hores efectives (fets no controvertits i revers foli 579).

3r.- La prestació de serveis entre les parts es va articular amb la subscripció encadenada de contractes eventuals per circumstàncies de la producció de durada breu (de pocs dies) i que es concertaven setmanalment o, en ocasions, per períodes més llargs, existint contractes eventuals durant tots els mesos de l'any, llevat d'algun període en què el treballador feia les seves vacances estivals. També, al llarg de tota la relació laboral es varen intercalar contractes d'interinatge per a la substitució d'absències de companys de plantilla -vacances, baixes, etc. Aquesta cadena de contractació temporal -el detall de la qual consta a l'informe de vida laboral aportat per l'actor i que es dóna en aquest punt per íntegrament reproduït- es va mantenir fins el dia 30-01-12 en què va expirar el darrer dels contractes subscrits (folis 70-98, 183-319 i 364-573).

4t.- L'empresa demandada va comunicar verbalment al Sr. Eulogio que un cop expirat el darrer contracte temporal en data 30-01-12, es prescindiria definitivament dels seus serveis. En aquesta data d'expiració del contracte, l'empresa va cursar la baixa del treballador a la Seguretat Social, fent constar en el certificat d'empresa com causa motiu de la baixa "Finalització del contracte temporal" (foli 122 i fets no controvertits).

5è.- El 22-02-12 el demandant va presentar papereta de conciliació a la Secció de Conciliacions laborals de Barcelona de la Generalitat de Catalunya i el dia 26-03-12 va tenir lloc l'intent de conciliació finalitzant amb el resultat de sense avinença (foli 34).

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
Primero

La sentencia de instancia estima la demanda de despido planteada por la parte actora y declara la improcedencia del mismo con las consecuencias inherentes a esta declaración incluido el pago de salarios de tramitación desde la fecha del despido hasta la notificación de la sentencia.

Frente a este pronunciamiento se alza la demandada TVC SA que dedica el primer motivo del recurso con amparo procesal en el apartado c) del art 193 de la LRJS a la pretensión de modificación del relato fáctico concretamente de los ordinales primero y tercero.

El recurso de suplicación es un recurso extraordinario en el cual la revisión fáctica solo procede en base a documentos o pericias que demuestren de modo manifiesto, claro y evidente la equivocación del juzgador. Tanto las modificaciones como las adiciones han de ser relevantes para la resolución del recurso pues de lo contrario a nada conducirían . En este caso se pide respecto al primero de los hechos probados que se diga que " suscribió su primer contrato " en lugar de " inició la prestación de servicios el 21 de Octubre de 2003 " que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 29 de Octubre de 2013
    • España
    • 29 Octubre 2013
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 10 de enero de 2013, en el recurso de suplicación número 5765/12 , interpuesto por TELEVISIÓN DE CATALUÑA S.A., frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 9 de los de Barcelona de fecha 4 de ju......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR