ORDRE MAH/111/2008, de 12 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions al tractament de la vegetació en les urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, i en nuclis urbans vulnerables.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/111/2008, de 12 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions al tractament de la vegetació en les urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, i en nuclis urbans vulnerables.

Vist l'impuls en la implantació de mesures de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions arran els ajuts atorgats per l'Ordre MAH/103/2005, de 14 de març, i l'Ordre MAH/234/2006, de 2 de maig, i atesa l'experiència adquirida;

Atès que a la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció d'incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, es van regular tot un seguit de mesures d'aplicació a les urbanitzacions que estan situades a menys de cinc-cents metres de terrenys forestals;

Atès el Decret 123/2005, de 14 de juny, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana;

Atesa la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya;

Vist el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals;

Atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions per al tractament de la vegetació en les urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, i en nuclis urbans vulnerables, que consten a l'annex de la present Ordre.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre MAH/234/2006, de 2 de maig, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió dels ajuts al tractament de la vegetació en les urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, de 22 d'abril, per als anys 2006 i 2007 i se n'aproven les bases reguladores.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de març de 2008

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions destinades al tractament de la vegetació en les urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, de 22 d'abril, i en nuclis urbans vulnerables.

.1 Objecte de les subvencions

Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions per al tractament de la vegetació destinades als ens locals que tinguin, en el seu àmbit territorial, urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuat amb la trama urbana o als nuclis urbans vulnerables als incendis forestals, amb contacte directe amb terrenys forestals.

.2 Actuacions subvencionables

2.1 Poden ser objecte de les subvencions regulades en les presents bases les actuacions que s'indiquen a continuació que es realitzen en urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana o els nuclis urbans vulnerables als incendis forestals, amb contacte directe amb terrenys forestals.

Treballs de manteniment de la franja exterior de protecció.

Treballs d'obertura de la franja exterior de protecció.

2.2 Als efectes dels ajuts que preveu la base 2.1, s'entén per:

Manteniment de la franja exterior de protecció: el conjunt d'actuacions necessàries per tal de transformar la vegetació de la franja de protecció ja existent en una franja de protecció d'acord amb les condicions tècniques que estableix l'annex 2 del Decret 123/2005, de 14 de juny, de mesures de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana.

Obertura de la franja exterior de protecció: el conjunt d'actuacions necessàries per tal de transformar la vegetació on no s'ha actuat mai amb criteris de reducció de la càrrega de combustible en una franja de protecció d'acord amb les condicions tècniques que estableix l'annex 2 del Decret 123/2005, de 14 de juny, de mesures de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana.

Les actuacions en nuclis urbans vulnerables als incendis forestals, amb contacte directe amb terrenys forestals i no afectats per la Llei 5/2003, s'hauran de realitzar d'acord amb els mateixos criteris establerts a l'annex 2 del Decret 123/2005.

2.3 Aquestes ajudes seran compatibles amb altres línies d'ajut sempre i quan la suma dels imports subvencionats no superi el cost de l'actuació.

.3 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases els ens locals que tinguin en el seu àmbit territorial o bé urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003, o bé nuclis urbans vulnerables als incendis forestals, amb contacte directe amb terrenys forestals, i que a més:

  1. Estiguin al corrent de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

  2. No es trobin en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    El compliment d'aquests requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació que preveu la base 6 d'aquesta Ordre.

    .4 Despeses subvencionables i import de les subvencions

    Els ajuts per a l'obertura o manteniment de franges exteriors de protecció tenen una quantia diferenciada segons el tipus d'actuació i ús del sòl sobre el qual s'actua.

    4.1 Manteniment de franges exteriors de protecció en terrenys amb arbrat adult una quantia del 60% del pressupost de l'actuació amb un màxim de 900 euros per hectàrea.

    4.2 Manteniment de franges exteriors de protecció en terrenys de matoll, bosc de rebrot o arbrat jove, una quantia del 60% del pressupost de l'actuació amb un màxim de 600 euros per hectàrea.

    4.3 Obertura de franges exteriors de protecció en terrenys amb arbrat adult...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR