REIAL DECRET 1076/1989, d'1 de setembre, de traspassos a la Generalitat de Catalunya dels mitjans personals, pressupostaris i patrimonials adscrits a l'exercici de les facultats delegades per la Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol, en relació amb els transports per carretera i per cable.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

La Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol (BOE de 31.7.1987), delega en les comunitats autònomes facultades de l'Estat en matèria de transports per carretera i per cable, i disposa, al seu article 18.2, la supressió dels òrgans de gestió específica del transport terrestre que hi pogués haver dins l'Administració perifèrica de l'Estat, excepte, si s'escau, en les províncies frontereres amb estats estrangers en la mesura necessària per realitzar les funcions administratives precises en relació amb el transport internacional.

En conseqüència, d'acord amb el que estableix l'article 18.1 de la Llei orgànica 5/1987 esmentada, han de ser traspassats a les comunitats autònomes corresponents els mitjans personals, patrimonials i pressupostaris afectes a les facultats delegades, pels procediments que estableixen els estatuts d'autonomia.

Per tot això, la Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya va adoptar, en la seva reunió plenària del dia 19 de juliol de 1989, l'Acord oportú que, amb les seves relacions annexes, s'aprova mitjançant el present Reial Decret.

En virtut d'això, a proposta del Ministeri per a les Administracions Públiques, i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 1 de setembre de 1989,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord, de data 19 de juliol de 1989, de la Comissió Mixta de transferències que preveu la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, de traspàs de mitjans personals, pressupostaris i patrimonials, adscrits a l'exercici de les facultats delegades per la Llei orgànica 5/1987 (BOE de 31.7.1987), en relació amb els transports per carretera i per cable.

Article 2

En conseqüència, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els béns, els drets i les obligacions, com també el personal i els crèdits pressupostaris que figuren en les relacions adjuntes del mateix Acord de la Comissió Mixta, en els terminis i amb les condicions que s'hi especifiquen, i a les relacions dels quals es consignen, degudament identificats, els mitjans que es traspassen.

Article 3

Els traspassos a què es refereix el present Reial Decret tindran efectivitat a partir del dia assenyalat en el mateix Acord de la Comissió Mixta, sens perjudici que el Ministeri de Transports, Turisme i Comunicacions produeixi els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tinguessin en el moment de l'adopció de l'Acord que es transcriu com a annex d'aquest Reial Decret, fins a la seva data de publicació.

Article 4

Els crèdits pressupostaris que es determinen de conformitat amb la relació número 3 seran donats de baixa als conceptes pressupostaris corresponents i transferits pel Ministeri d'Economia i Hisenda als conceptes habilitats en la secció 32 dels Pressupostos generals de l'Estat destinats a finançar els serveis assumits per les comunitats autònomes, una vegada que l'Oficina Pressupostària del Ministeri de Transports, Turisme i Comunicacions remeti al departament esmentat els certificats de retenció de crèdit, en compliment del que disposa la vigent Llei 37/1988, de 28 de desembre (BOE de 29.12.1988), de Pressupostos generals de l'Estat per a 1989.

Disposició final

El present Reial Decret serà publicat simultàniament al BOE i al DOGC, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Palma de Mallorca, 1 de setembre de 1989

Juan Carlos R.

Joaquín Almunia Amann Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

La senyora Inmaculada Yuste González i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en la sessió plenària de la Comissió que ha tingut lloc el dia 19 de juliol de 1989 es va adoptar l'Acord sobre traspàs a la Generalitat de Catalunya dels mitjans personals, pressupostaris i patrimonials adscrits a l'exercici de les facultats delegades per la Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol (BOE de 31.7.1987), en relació amb els transports per carretera i per cable, en els termes que a continuació s'expressen:

  1. Referència a les normes constitucionals, estatutàries i legals en què s'empara el traspàs

    La Constitució Espanyola, al seu article 150.2, estableix que l'Estat podrà transferir o delegar en les comunitats autònomes, mitjançant llei orgànica, facultats corresponents a matèries de titularitat estatal que per la seva mateixa naturalesa siguin susceptibles de transferència o delegació. La llei preveurà en cada cas la corresponent transferència de mitjans financers.

    La Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol (BOE de 31 de juliol de 1987), regula la delegació de facultats de l'Estat en les comunitats autònomes en relació amb els transports per carretera i per cable. El seu article 18 disposa concretament que la corresponent Comissió Mixta de transferències determinarà, de la manera establerta reglamentàriament, els mitjans personals, pressupostaris i patrimonials que han de posar-se a disposició de les comunitats autònomes per a l'exercici de les funciones delegades.

    Els mitjans personals, pressupostaris i patrimonials, objecte de traspàs, seran aquells corresponents a l'Administració perifèrica de l'Estat que, fins al moment de la delegació, estiguessin específicament destinats a la gestió dels transports terrestres per carretera i per cable.

    Els mitjans a traspassar són els que integren la totalitat dels serveis esmentats, ja que per mandat de la Llei han de quedar suprimits tots els òrgans perifèrics de gestió específica del transport terrestre, amb l'única excepció d'aquells radicats en províncies limítrofes amb estats estrangers que siguin necessaris per realitzar les funcions administratives que corresponen a l'Estat en relació amb el transport internacional.

    Les funcions que assumeix la Generalitat de Catalunya, les que es reserva l'Administració de l'Estat i aquelles en què han de concórrer totes dues administracions són les que especifica la Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol, abans esmentada.

  2. Béns, drets i obligacions que es traspassen

    Per al exercici de les funcions delegades i la localització dels serveis objecte de traspàs, es traspassen els béns, els drets i les obligacions que es detallen en la relació adjunta número 1. Aquests traspassos es formalitzaran d'acord amb el que estableix la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia i altres disposicions aplicables.

    Dins el termini d'un mes des de l'aprovació d'aquest Acord pel Govern, se signaran les corresponents actes d'entrega i recepció de mobiliari, equip i material inventariable.

  3. Personal que es traspassa

    El personal que es traspasa és el que es detalla a la relació adjunta número 2.1 amb indicació del cos o escala on es troba adscrit o assimilat, el número de registre, el lloc de treball i les retribucions bàsiques i complementàries, tot això d'acord amb el que consta als seus expedients personals.

    El personal esmentat passarà a dependre de la comunitat autònoma en les terminis que preveuen l'Estatut d'Autonomia, la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública (BOE de 3.8.1984), i altres normes legals aplicables.

    La Subsecretaria del Ministeri de Transports, Turisme i Comunicacions o altres òrgans competents en matèria de personal notificarà als interessats el traspàs i la seva nova situació administrativa, una vegada que el Govern aprovi el present Acord per Reial Decret. Així mateix, es remetrà als corresponents òrgans de la Generalitat de Catalunya una còpia certificada dels expedients personals dels funcionaris transferits, com també les certificacions d'havers corresponents a l'exercici 1989.

    El règim del personal traspassat serà el que estableix l'article 12 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública, i altres normes aplicables.

  4. Llocs de treball i vacants que es traspassen

    Els llocs de treball vacants que es traspassen dotats pressupostàriament són els que es detallen en la relació adjunta número 2.2 amb la indicació del nivell orgànic i la dotació pressupostària corresponent.

  5. Valoració de les càrregues financeres dels serveis traspassats

    - 1 La valoració provisional del cost efectiu que, en pessetes de 1986, correspon als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya puja a (-) 35.555.359 pessetes.

    - 2 El finançament, en pessetes de 1989, que correspon al cost efectiu anual es detalla a la relació núm. 3.

    - 3 El cost efectiu, que figura detallat als quadres de valoració número 3, serà finançat de la manera següent: Transitòriament, fins que el cost efectiu es computi per revisar el percentatge de participació de la Generalitat en els ingressos de l'Estat; el cost esmentat es finançarà mitjançant la consolidació, a la secció 32 dels Pressupostos generals de l'Estat, dels crèdits relatius als diferents components del cost efectiu, pels imports que es determinin, susceptibles d'actualització pels mecanismes generals previstos en cada llei de pressupostos.

    Les possibles diferències que, en el període esmentat, es poguessin produir respecte al finançament dels serveis traspassats, estipulat al present Acord, seran objecte de regularització, si s'escau, al tancament de l'exercici econòmic, mitjançant la presentació dels comptes i els estats justificatius corresponents davant una comissió de liquidació, que es constituirà al Ministeri d'Economia i Hisenda.

  6. Inventari de la documentació administrativa relativa als serveis traspassats

    L'entrega de la documentació i els expedients dels serveis traspassats es realitzarà dins el termini d'un mes comptat des de la publicació del Reial Decret pel qual s'aprova aquest Acord, i de conformitat amb el que estableix el Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol (BOE de 28.8.1980).

  7. Data d'efectivitat dels traspassos

    El traspàs de mitjans objecte del present Acord tindrà efectivitat a partir del dia 1 de setembre de 1989.

    I perquè consti, expedim la present certificació.

    Madrid, 19 de juliol de 1989

    Inmaculada Yuste González Jaume Vilalta i Vilella Secretaris de la Comissió Mixta

    Relació número 1

    Immobles

    Província: Girona. Adreça: Santa Clara, núm. 48, 1r. Règim jurídic: lloguer. Superfície: 103 m2. Import anual+IVA: 104.021 Pta.

    Província: Barcelona. Adreça: passatge Mercader, núm. 14. Règim jurídic: lloguer. Superfície: 160 m2. Import anual+IVA: -.

    Província: Lleida. Adreça: rambla de Ferran, núm. 16, 4ª. Règim jurídic: propietat de l'Estat. Superfície: 120 m2. Import anual+IVA: -.

    Província: Tarragona. Adreça: plaça de la Imperial Tarraco, núm. 1, 3ª. Règim jurídic: edifici serveis múltiples. Superfície: 60 m2. Import anual+IVA: -.

    Nota: a Barcelona, Lleida i Tarragona es reconeixen 160, 120 i 60 m2, respectivament, com a deute de l'Estat a la Generalitat de Catalunya. Les persones ara transferides podran continuar als punts on exerceixen les seves funcions fins al moment en què es porti a terme la redistribució dels locals entre l'Administració de l'Estat i la de la comunitat autònoma de Catalunya.

    Relació número 2.1

    Funcionaris de Barcelona

    Cognoms i noms: Piquer Chanza, José Salvador. Cos o escala: enginyer de camins, canals i ports. Número de registre: A010P1535. Situació administrativa: actiu.

    Lloc de treball: cap prov. TT N-26. Retribució bàsica 1989: 2.059.288 Pta. Retribució complementària 1989: 1.327.512 Pta. Total anual: 3.386.800 Pta.

    Cognoms i noms: Lázaro Medel, Juan Vicente. Cos o escala: enginyer técnic d'obres públiques. Número de registre: A020P1562. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: cap secció esc. A, N-22. Retribució bàsica 1989: 1.676.696 Pta. Retribució complementària 1989: 642.924 Pta. Total anual: 2.319.620 Pta.

    Cognoms i noms: Burgueño Fernández, M. Carmen. Cos o escala: tral. administratiu. Número de registre: 5000310668A1135. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: cap negociat esc. B, N-16. Retribució bàsica 1989: 1.288.672 Pta. Retribució complementària 1989: 441.204 Pta. Total anual: 1.729.876 Pta.

    Cognoms i noms: Hidalgo Ruiz, Concepción. Cos o escala: gral. auxiliar. Número de registre: A03PG9028. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: cap negociat esc. C, N-14. Retribució bàsica 1989: 1.039.290 Pta. Retribució complementària 1989: 384.564 Pta. Total anual: 1.423.854 Pta.

    Cognoms i noms: Saminiego González, José Luis. Cos o escala: gral. administratiu. Número de registre: 3773269946. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: cap negociat esc. C, N-14. Retribució bàsica 1989: 1.064.300 Pta. Retribució complementària 1989: 384.564 Pta. Total anual: 1.448.864 Pta.

    Cognoms i noms: Garrido Saldaña, Enrique. Cos o escala: auxiliar OA. Número de registre: T540P02A25. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: destinació mínima grup D, N-9. Retribució bàsica 1989: 864.654 Pta. Retribució complementària 1989: 257.148 Pta. Total anual: 1.121.802 Pta.

    Cognoms i noms: Pérez Mas, Pilar. Cos o escala: auxiliar OA. Número de registre: T540P02A22. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: destinació mínima grup D, N-19. Retribució bàsica 1989: 1.039.094 Pta. Retribució complementària 1989: 257.148 Pta. Total anual: 1.296.242 Pta.

    Cognoms i noms: Hueso Sancho, Manuel. Cos o escala: gral. subaltern. Número de registre: T540P3A04. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: destinació mínima grup E, N-7. Retribució bàsica 1989: 916.006 Pta. Retribució complementària 1989: 228.816 Pta. Total anual: 1.144.822 Pta. Total retribucions bàsiques: 9.948.000 Pta. Total retribucions complementàries: 3.923.880 Pta. Suma totals anuals: 13.871.880 Pta.

    Funcionaris de Girona

    Cognoms i noms: Jiménez Jiménez, Esther. Cos o escala: gral. auxiliar. Número de registre: A023PG24981. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: cap negociat esc. C, N-14. Retribució bàsica 1989: 939.498 Pta. Retribució complementària 1989: 384.564 Pta. Total anual: 1.324.062 Pta.

    Cognoms i noms: Riera Valls, M. Luisa. Cos o escala: gral. auxiliar. Número de registre: A03PG11972. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: cap negociat esc. C, N-14. Retribució bàsica 1989: 1.139.082 Pta. Retribució complementària 1989: 384.564 Pta. Total anual: 1.523.646 Pta.

    Cognoms i noms: Martínez Crespo, Francisco. Cos o escala: gral. subaltern. Número de registre: AR4PG14482. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: destinació mínima grup E, N-7. Retribució bàsica 1989: 1.020.600 Pta. Retribució complementària 1989: 363.024 Pta. Total anual: 1.383.624 Pta. Total retribucions bàsiques: 3.099.180 Pta. Total retribucions complementàries: 1.132.152 Pta. Suma totals anuals: 4.231.332 Pta.

    Funcionaris de Lleida

    Cognoms i noms: Geljo Aragón, Rosa M. Cos o escala: gral. auxiliar. Número de registre: A03PG15905. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: cap negociat esc. C, N-14. Retribució bàsica 1989: 964.446 Pta. Retribució complementària 1989: 384.564 Pta. Total anual: 1.349.010 Pta.

    Funcionaris de Tarragona

    Cognoms i noms: Grandia Sánchez, Juan. Cos o escala: enginyer tècnic d'obres públiques. Número de registre: A020P1464. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: cap prov. TT N-25. Retribució bàsica 1989: 1.826.216 Pta. Retribució complementària 1989: 1.185.864 Pta. Total anual: 3.012.080 Pta.

    Cognoms i noms: Balcells, Roige, José. Cos o escala: gral. auxiliar. Número de registre: A03PG14309. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: destinació mínima grup D, N-9. Retribució bàsica 1989: 1.139.082 Pta. Retribució complementària 1989: 257.148 Pta. Total anual: 1.396.230 Pta. Total retribucions bàsiques: 2.965.298 Pta. Total retribucions complementàries: 1.443.012 Pta. Suma totals anuals: 4.408.310 Pta.

    Personal laboral de Barcelona

    Cognoms i noms: Samaniego González, Victoria. Cos o escala: laboral. Número de registre: 40.965.266-68, L070080060. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: telefonista, nivell 9. Retribució bàsica 1987: 1.000.596 Pta. Retribució complementària 1987: 120.984 Pta. Total anual: 1.121.580 Pta.

    Cognoms i noms: Pérez Naranjo, Miguel Ángel. Cos o escala: laboral. Número de registre: 45.059.221-46, L070030040. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: oficial 2ª, administratiu. Retribució bàsica 1989: 1.074.948 Pta. Retribució complementària 1989: 131.022 Pta. Total anual: 1.205.970 Pta.

    Personal laboral de Girona

    Cognoms i noms: Mellado Figueras, Francisco Javier. Cos o escala: MCSE. Número de registre: 40.304.616-02, L070030100. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: oficial 1ª administratiu, N-5. Retribució bàsica 1989: 1.135.396 Pta. Retribució complementària 1989: 434.021 Pta. Total anual: 1.569.417 Pta.

    Personal laboral de Tarragona

    Cognoms i noms: Darán Clavijo, Rosa. Cos o escala: laboral. Número de registre: 39.635.643-57, L070030050. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: aux. administratiu, N-8. Retribució bàsica 1989: 1.069.056 Pta. Retribució complementària 1989: 131.704 Pta. Total anual: 1.200.760 Pta.

    Personal laboral de Lleida

    Cognoms i noms: Roig Alio, José M. Cos o escala: laboral. Número de registre: 40.736.898-68, L070030100. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: aux. administratiu, N-8. Retribució bàsica 1989: 1.147.656 Pta. Retribució complementària 1989: 139.514 Pta. Total anual: 1.287.170 Pta.

    Cognoms i noms: Viñuelas Cabases, Natividad. Cos o escala: laboral. Número de registre: 40.848.536-13, L070030050. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: aux. administratiu, N-8. Retribució bàsica 1989: 1.069.056 Pta. Retribució complementària 1989: 131.704 Pta. Total anual: 1.200.760 Pta.

    Cognoms i noms: Pubill Cases, Nieves. Cos o escala: laboral. Número de registre: 40.841.793-68, L070030050. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: aux. administratiu, N-8. Retribució bàsica 1989: 986.796 Pta. Retribució complementària 1989: 117.994 Pta. Total anual: 1.104.790 Pta.

    Cognoms i noms: Marín Sevilla, Lisardo. Cos o escala: MCSE. Número de registre: 40.798.198-02, L070030100. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: oficial 1ª administratiu, N-5. Retribució bàsica 1989: 1.035.396 Pta. Retribució complementària 1989: 449.525 Pta. Total anual: 1.484.921 Pta.

    Cognoms i noms: Pons Segovia, M. Cristina. Cos o escala: MCSE. Número de registre: 40.829.272-13, L070030040. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: oficial 2ª administratiu, N-7. Retribució bàsica 1989: 962.688 Pta. Retribució complementària 1989: 429.821 Pta. Total anual: 1.392.509 Pta.

    Cognoms i noms: Puy Mora, Jaime. Cos o escala: MCSE. Número de registre: 40.802.047-68, L070030100. Situació administrativa: actiu. Lloc de treball: oficial 1ª administratiu, N-5. Retribució bàsica 1989: 1.035.396 Pta. Retribució complementària 1989: 552.357 Pta. Total anual: 1.587.753 Pta. Total retribucions bàsiques: 6.236.988 Pta. Total retribucions complementàries: 1.820.915 Pta. Suma totals anuals: 8.057.903 Pta.

    Relació número 2.2

    Vacants

    Girona Lloc de treball: cap prov. TT N-25. Retribucions bàsiques 1989: 1.623.188 Pta. Retribucions complementàries 1989: 1.185.864 Pta. Total anual: 2.809.052 Pta.

    Lloc de treball: cap secció esc. A, N-21. Retribucions bàsiques 1989: 1.623.188 Pta. Retribucions complementàries 1989: 596.928 Pta. Total anual: 2.220.116 Pta. Total retribucions bàsiques: 3.246.376 Pta. Total retribucions complementàries: 1.782.792 Pta. Suma totals anuals: 5.029.168 Pta.

    Lleida Lloc de treball: cap prov. TT N-22. Retribucions bàsiques 1989: 1.377.656 Pta. Retribucions complementàries 1989: 752.952 Pta. Total anual: 2.130.608 Pta.

    Tarragona Lloc de treball: cap negociat esc. B, N-16. Retribucions bàsiques 1989: 1.377.656 Pta. Retribucions complementàries 1989: 441.204 Pta. Total anual: 1.818.860 Pta.

    Relació número 3

    Valoració del cost efectiu dels serveis traspassats (en pessetes 1989)

    Secció 23

    Servei 0.1 Capítol 1. Despeses de personal

    Concepte 120 Retribucions bàsiques de funcionaris: 22.978.612 Pta. Concepte 121 Retribucions complementàries de funcionaris: 9.860.556 Pta. Concepte 130 Retribucions del personal laboral fix: 14.229.129 Pta (1). Concepte 160 Seguretat Social: 5.305.253 Pta (2). Concepte 161 Complement familiar: 45.000 Pta.

    Total capítol 1: 52.418.550 Pta.

    Servei 0.1 Capítol 2. Despeses en béns corrents i serveis

    Concepte 202 Arrendaments: 104.021 Pta. Concepte 220 Material d'oficina: 442.400 Pta. Concepte 221 Subministraments: 184.000 Pta. Concepte 222 Comunicacions: 1.002.156 Pta. Concepte 227 Neteja i acondiciament: 286.300 Pta.

    Servei 0.5 Concepte 220 Material d'oficina: 500.000 Pta. Concepte 221 Subministraments: 750.000 Pta. Concepte 230 Dietes: 540.000 Pta. Concepte 231 Locomoció: 432.000 Pta.

    Total capítol 2: 4.240.877 Pta.

    Total despeses: 56.659.427 Pta.

    Recaptació estimada: 110.362.241 Pta.

    Total cost efectiu any 1989: (-) 53.702.814 Pta.

    Notes: (1): amb un augment del 4% de 1988 i un 4% de 1989. (2): la del personal laboral amb un augment del 4% de 1988 i un 4% de 1989.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR