DECRET 354/2002, de 24 de desembre, pel qual s'estableixen els terminis màxims d'accés a determinats procediments quirúrgics a càrrec del Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET 354/2002, de 24 de desembre, pel qual s'estableixen els terminis màxims d'accés a determinats procediments quirúrgics a càrrec del Servei Català de la Salut.

Un dels objectius del Servei Català de la Salut en el compliment de les seves funcions de planificació i coordinació dels recursos sanitaris de cobertura pública és afavorir la racionalització de la demanda no atesa i optimitzar l'equitat d'accés a l'atenció sanitària en l'àmbit de l'hospitalització d'aguts.

Amb aquest objectiu, mitjançant el Decret 418/2000, de 5 de desembre (DOGC núm. 3305, de 15.1.2001), es va crear el Registre de seguiment i gestió de pacients en llista d'espera per a procediments quirúrgics, amb la finalitat de gestionar-ne els fluxos, fer-ne el seguiment i poder garantir als ciutadans i ciutadanes uns temps màxims d'espera

Actualment, és necessari avançar en aquesta línia i convertir en un dret de les persones usuàries el compromís de garantir uns terminis màxims d'accés a determinats procediments quirúrgics.

Per tot això, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, prèvia deliberació del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

El present Decret estableix els terminis màxims d'accés de les persones usuàries que tenen dret a l'assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut als procediments quirúrgics que s'indiquen l'annex 1 d'aquest Decret en els centres de la Xarxa hospitalària d'utilització pública (XHUP).

Article 2

Terminis màxims d'accés

Els terminis màxims d'accés per als corresponents procediments quirúrgics es detallen a l'annex 1 d'aquest Decret. Aquests terminis són comptadors des de la data d'inclusió en el Registre de seguiment i gestió de pacients en llista d'espera per a procediments quirúrgics, creat pel Decret 418/2000, de 5 de desembre.

Article 3

Informació de la situació de les llistes d'espera

El Servei Català de la Salut establirà els procediments adients per tal que les persones usuàries a les quals se'ls hagi indicat la realització d'una intervenció quirúrgica puguin accedir a la informació general sobre la seva inclusió en el Registre de seguiment i gestió de pacients en llista d'espera per a procediments quirúrgics, i a les dades generals sobre els terminis d'accés, per al corresponent procediment quirúrgic, en altres centres de la XHUP.

Article 4

Derivació

El Servei Català de la Salut, per tal de garantir els terminis màxims d'accés establerts, podrà derivar els usuaris i usuàries, d'ofici o a petició d'aquests, a altres hospitals de la XHUP, si manifesten expressament la seva conformitat.

Article 5

Garantia dels terminis màxims d'accés

La persona usuària, un cop transcorregut el termini màxim d'accés, podrà optar per continuar en la llista d'espera del centre de la XHUP indicat o escollir qualsevol dels centres no inclosos en la XHUP amb els quals el Servei Català de la Salut hagi establert els corresponents contractes, la relació dels quals es publicarà periòdicament per resolució del director o la directora del Servei Català de la Salut. En el segon cas, l'usuari ha de comunicar la seva opció al Servei Català de la Salut que, en el termini de 30 dies, podrà:

  1. Derivar la persona usuària a un centre de la XHUP que pugui efectuar la intervenció quirúrgica en un termini d'accés igual o inferior al que tingui el centre escollit de la relació de centres publicada per resolució del director o la directora del Servei Català de la Salut.

  2. Autoritzar que la persona usuària sigui atesa, a càrrec del Servei Català de la Salut, en el centre que hagi escollit de la relació de centres publicada per resolució del director o la directora del Servei Català de la Salut.

La persona usuària, si en el precitat termini de 30 dies no ha rebut una resposta expressa, podrà accedir, a càrrec del Servei Català de la Salut, al centre escollit d'entre els inclosos en la relació de centres publicada per resolució del director o la directora del Servei Català de la Salut.

Article 6

Suspensió del termini màxim d'accés

Els terminis màxims d'accés establerts l'annex 1 del present Decret quedaran en suspens quan concorrin circumstàncies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR