DECRET 89/1990, de 3 d'abril, de creació del Consell Assessor sobre l'activitat física i promoció de la salut. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1305, pàg. 2749, de 15.6.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les modificacions que estableix el Decret 126/1995.

Nombrosos estudis epidemiològics han demostrat els efectes beneficiosos que la pràctica de l'exercici físic representa per al foment i la protecció de la salut física, mental i social de la població.

D'altra banda, l'exercici físic es considera cada cop més positiu no només per a la protecció de la salut, sinó també en la seva restauració, especialment pel que fa a certes malalties i problemes de salut que són causes molt importants de mortalitat i morbiditat en els països desenvolupats (malalties cardiovasculars, osteoporosi, diabetis, depressió, obesitat, etc.).

L'Organització Mundial de la Salut inclou dins dels seus objectius per aconseguir la salut per a tothom l'any 2000 la necessitat de promoure l'exercici físic en totes les edats i grups socials mitjançant programes de cooperació multisectorial.

La concessió a Barcelona de la celebració dels Jocs Olímpics de 1992 és una circumstància molt favorable per posar en marxa a Catalunya, com a mitjà de promoció de la salut, un seguit d'actuacions que estimulin la pràctica de l'exercici físic i de l'esport entre la població.

Atès que les circumstàncies esmentades posen de manifest la necessitat de fomentar, potenciar i conjunyir esforços, i de definir tasques prioritàries per mitjà d'un Consell Assessor, constituït per professionals de reconeguda experiència, que elabori estudis, informi i assessori el Departament de Sanitat i Seguretat Social en tot el que fa referència a aquesta matèria;

Vist el que disposa l'article 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre;

A proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consell Assessor sobre l'activitat física i promoció de la salut a Catalunya, com a òrgan consultiu i assessor adscrit al Departament de Sanitat i Seguretat Social, per tal d'assessorar i promoure accions a favor de l'activitat física i de l'esport a Catalunya.

Article 2

2.1 Són funcions del Consell Assessor sobre l'activitat física i promoció de la salut:

  1. Proposar i realitzar estudis concrets, i fer el seguiment dels que es portin a terme a fi de conèixer els nivells d'activitat física de la població i els recursos existents.

  2. Promoure la informació i la formació dels professionals de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR