DECRET 271/1985, de 19 de setembre, de reestructuració de la Intervenció General de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'organització actual de la Intervenció General de l'Administració de la Generalita arrenca de 4 de desembre de 1978.

D'aleshores ençà, l'Administració de la Generalitat ha evolucionat notablement: en aquest període es produeix la major part dels traspassos de serveis de l'Estat; el gener de 1982 s'assumeix la gestió dels tributs cedits i es completa el traspàs de l'Insalud i de l'Inserso de la Seguretat Social. Això ha donat lloc a un canvi profund en l'estructura de l'Administració per fer front a aquestes competències.

La Intervenció General s'ha anat dotant, durant aquest temps, dels instruments bàsics per complir les seves funcions en aquesta nova Administració, com són els preceptes relatius a Intervenció i Comptabilitat de la Llei de Finances Públiques de Catalunya, la Llei de l'Estatut de la Funció Interventora i el Reglament per a la seva aplicació.

Amb tot, la seva estructura tot just ha variat; només han estat objecte de nova organització les Intervencions Territorials i les Intervencions Delegades als Departaments; però no s'ha modificat en absolut la dels Serveis Centrals i segueix estructurada com en el moment del traspàs la Intervenció de la Seguretat Social, malgrat que en aquest àmbit s'han produït profundes transformacions organitzatives amb la creació dels Instituts Catalans de la Salut i d'Assistència i Serveis Socials i la divisió del primer en Àrees de Gestió.

La fixació de l'estructura a un nivell que es considera òptim, en els moments actuals, per assegurar l'estabilitat que ha de caracteritzar-la no ha de ser obstacle perquè fins que les necessitats del servei ho demanin, les possibilitats pressupostàries ho permetin i existeixin disponibilitats de mitjans personals, puguin agrupar-se diverses unitats administratives per ser exercides com una sola o estar dotades pressupostàriament i exercides per nivells inferiors al fixat en l'estructura.

Per tot això,

Vistes la Llei 10/1982, de 12 de juliol, de Finances Públiques de Catalunya; la Llei 16/1984, de 20 de març, de l'Estatut de la Funció Interventora; la Llei 12/1983, de 14 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Salut i de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials; les disposicions que desenvolupen les anteriors i les dictades en matèria organitzativa;

I en atenció a les necessitats exposades, a proposta dels Consellers d'Economia i Finances i de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- La Intervenció General de l'Administració

de la Generalitat, amb caràcter orgànic de Direcció General al Departament d'Economia i Finances, exerceix, sota la dependència directa del Conseller titular de l'esmentat Departament, les funcions atribuïdes per la Llei de Finances Públiques de Catalunya, la Llei de l'Estatut de la Funció Interventora i el Reglament per a la seva aplicació, i la Llei d'Administració institucional de la Sanitat i de l'Assistència i els Serveis Socials de Catalunya.

Article segon

- La Intervenció General de l'Administració

de la Generalitat, a més de les funcions de direcció, impuls, coordinació i vigilància dels serveis dependents d'ella, pròpies de la seva condició de Direcció General del Departament d'Economia i Finances, desenvoluparà les de la seva especial competència, per si mateixa i mitjançant els òrgans i unitats administratius següents:

  1. Serveis Centrals de la Intervenció General.

  2. Intervencions Delegades als Departaments, Organismes Autònoms administratius, Entitats Gestores de la Seguretat Social i les seves Àrees de Gestió.

  3. Intervencions Territorials.

  4. Intervenció Delegada a la Direcció General de Pressupostos i Tresor. La Intervenció General podrà reclamar per a si el coneixement i la resolució de qualsevol assumpte que, en relació amb la funció interventora, competi als òrgans i unitats administratives dependents d'ella, el que pot succeir per pròpia iniciativa o a petició de qui tingui atribuïda la competència.

Article tercer

- Els Serveis Centrals de la Intervenció

General estan constituïts per les unitats següents, amb caràcter orgànic de Subdirecció General:

  1. Subdirecció General de Control.

  2. Subdirecció General de Comptabilitat.

  3. Intervenció Adjunta per a la Seguretat Social. Els titulars d'aquestes tres unitats depenen jeràrquicament i funcionalment de l'Interventor General i orgànicament del Departament d'Economia i Finances, els dos primers, i del de Sanitat i Seguretat Social, el tercer.

Article quart

- A la Subdirecció General de Control li

corresponen les funcions següents:

  1. Formular propostes i informes de fiscalització.

  2. Proposar la resolució de les discrepàncies que se suscitin segons el mecanisme previst en l'article 71 de la Llei de Finances Públiques de Catalunya.

  3. Vigilar l'actuació de les Intervencions Territorials Delegades en l'exercici de les funcions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR