DECRET 222/1993, de 14 de setembre, pel qual s'estructura la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya, creada per acord entre el Departament de Comerç, Consum i Turisme i l'Instituto Nacional del Consumo, s'ocupa, en l'àmbit dels seu territori, de donar el suport tècnic i administratiu necessari al sistema arbitral en matèria de consum amb les especificacions que li són pròpies.

Aquest sistema posa en mans dels consumidors i dels usuaris un instrument més per a la protecció dels seus drets i interessos econòmics en compliment del mandat constitucional que preveu l'article 51, i del que disposa l'article 19.3 de la Llei 3/1993, de 5 de març, de l'Estatut del consumidor i en el marc de la resta de la normativa aplicable en la matèria.

La Junta s'adscriu orgànicament a la Direcció General de Consum i Disciplina del Mercat, la qual cosa ve a ampliar les funcions i l'estructura de la Direcció esmentada, recollides al Decret 411/1987, de 22 de desembre, de reestructuració del Departament de Comerç, Consum i Turisme.

En conseqüència, i de conformitat amb el que disposa l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya s'adscriu a la Direcció General de Consum i Disciplina del Mercat del Departament de Comerç, Consum i Turisme i depèn del director general.

Article 2

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya, per al compliment de les seves funcions, té un president amb les tasques següents:

  1. Admetre o no a tràmit les sol·licituds d'arbitratge presentades davant la Junta Arbitral.

  2. Programar el foment del sistema arbitral, la formalització dels convenis i l'oferta pública de submissió al sistema arbitral.

  3. Designar els presidents dels col·legis arbitrals entre personal al servei de les administracions públiques, llicenciats en dret, prèviament proposats per la Direcció General de Consum i Disciplina del Mercat.

Article 3

El president, càrrec que no s'integra a la plantilla de llocs de treball de la Generalitat, és nomenat pel conseller de Comerç, Consum i Turisme, a proposta de la Direcció General de Consum i Disciplina del Mercat entre persones al servei o procedents de les administracions públiques, de reconegut...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR