DECRET 375/2004, de 7 de setembre, pel qual s'aproven les bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per al quadrienni 2004-2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

375/2004, de 7 de setembre, pel qual s'aproven les bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per al quadrienni 2004-2007.

L'article 17 del Decret 189/2003, d'1 d'agost, de convocatòria per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2004-2007, estableix que l'execució de les obres i serveis inclosos dins la formulació del PUOSC del quadrienni 2004-2007 s'ha d'ajustar a les bases d'execució que aprovi el Govern.

La Comissió de Cooperació Local, en data 3 de setembre de 2004, ha aprovat definitivament la planificació quadriennal del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, i la formulació per a l'any 2004, i ha emès informe favorable sobre les bases d'execució del Pla únic d'obres iserveis de Catalunya per al quadrienni 2004-2007.

Així mateix, el Ple de la Diputació de Girona, en data 17 de febrer de 2004, va aprovar les bases d'execució del Programa específic de cooperació municipal de la Diputació de Girona.

Vist que s'hancomplert tots els tràmits que estableix la normativa vigent;

A proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'aproven les bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per al quadrienni 2004-2007, les quals figuren a l'annex 1 d'aquest Decret.

Article 2

S'aproven les bases d'execució dels programes específics de cooperació municipal de la Diputació de Girona i de biblioteques del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per al quadrienni 2004-2007, les quals figuren als annexos 2 i 3 d'aquest Decret.

Disposicions finals

.1 Es faculta el conseller de Governació i Administracions Públiques per a l'execució d'aquest Decret.

.2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de setembre de 2004

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Joan Carretero i Grau

Conseller de Governació

i Administracions Públiques

Annex 1

Bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per al quadrienni 2004-2007

Primera

1.1 Aquestes bases són d'aplicació directa a les subvencions del Programa general i dels programes específics de municipis petits i nuclis de població i d'acció territorial del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya per al quadrienni 2004-2007, i d'aplicació supletòria per als programes específics de biblioteques, els d'àmbit provincial i comarcal i els que s'aprovin en un futur d'acord amb el que estableix el Decret 189/2003.

1.2 La gestió i l'execució de les subvencions del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) per al quadrienni 2004-2007 es regeix per aquest Decret, pel Decret 189/2003, d'1 d'agost, deconvocatòria per a la formulació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya 2004-2007, per la Llei 23/1987, de 23 de desembre, reguladora del PUOSC, i pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

1.3 Pel que fa a la contractació i l'execució de les actuacions subvencionades, és d'aplicació el Reial decret legislatiu 2/2000, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de contractes de les administracions públiques, el Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, i la resta de normativa vigent en matèria de contractació administrativa.

Segona

Obligacions dels ens locals beneficiaris

2.1 Els ens locals beneficiaris hauran de complir el que estableixen aquestes bases i el Decret 189/2003, de convocatòria per a la formulació del PUOSC 2004-2007. Qualsevol incompliment d'aquestes bases i, concretament, dels terminis d'adjudicació i execució, de la legislació sobre contractació pública i de l'aplicació de les subvencions a les actuacions incloses en el PUOSC comporta la revocació.

2.2 Els ens beneficiaris hauran d'executar les actuacions subvencionades en la seva totalitat, de manera que siguin susceptibles de ser lliurades a l'ús general o al servei corresponent.

2.3 Així mateix, estan obligats a facilitar tota la informació que els sigui requerida en relació amb les esmentades actuacions pel Departament de Governació i Administracions Públiques, la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya i la Sindicatura de Comptes o òrgans equivalents.

Tercera

Contractació de les actuacions

3.1 Els ens locals beneficiaris de les subvencions del PUOSC 2004-2007 hauran d'adjudicar les obres, serveis o subministraments subvencionats en un termini màxim d'un any a comptar de l'endemà de la publicació en el DOGC de l'aprovació del programa del PUOSC de l'anualitat corresponent, si bé podran sol·licitar al director general d'Administració Local abans de finalitzar aquest termini una pròrroga, que no podrà ser superior a sis mesos més, o la inclusió de l'actuació en el PUOSC d'una anualitat posterior.

3.2 En les subvencions del PUOSC atorgades per a l'adquisició d'immobles, els ens locals beneficiaris hauran d'haver finalitzat la tramitació administrativa que exigeix el Decret 336/1988, de 17 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament del patrimoni dels ens locals, en el termini màxim d'un any,a comptar de l'endemà de la publicació en el DOGC del programa del PUOSC de l'anualitat corresponent, sens perjudici de la possibilitat de sol·licitar la pròrroga o el canvi d'anualitat que s'estableix a l'apartat 1 d'aquesta base.

3.3 La contractació de les actuacions s'haurà de realitzar amb estricte compliment del que estableix la legislació vigent de contractació pública.

3.4 Els anuncis de licitació s'hauran de publicar, en tot cas, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i en la resta de diaris oficials que siguin preceptius d'acord amb la normativa vigent.

Quarta

Canvis de destinació

4.1 Els ens beneficiaris podran sol·licitar que l'ajut destinat a una determinada actuació es destini totalment o parcialment a una altra, sempre que la nova actuació compleixi els requisits necessaris per a la seva inclusió en el mateix programa que la subvencionada inicialment.

4.2 A les sol·licituds de canvi de destinació s'haurà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR