DECRET 165/1987, de 20 de maig, pel qual es declara l'ocupació urgent de béns i drets afectats per la servitud de pas de la instal·lació d'una línia elèctrica d'alta tensió a 220 kV Riba-roja-Ascó-Vandellòs (LAT-4845) de l'Empresa Nacional Hidroeléctrica del Ribagorzana, SA (ENHER).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

L'Empresa Nacional Hidroeléctrica del Ribagorzana, SA (ENHER), ha sol·licitat del Departament d'Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya la concessió dels beneficis d'expropiació forçosa i imposició de servitud de pas i declaració d'ocupació urgent, amb la finalitat d'instal·lar la línia elèctrica d'alta tensió a 220 kV Riba-roja-Ascó

- Vandellòs (LAT-4845) d'aquesta empresa.

La sol·licitud ha estat feta basant-se en el que disposa l'article 31 del Reglament que desplega la Llei 10/1966, de 18 de març, d'expropiació forçosa i sancions en matèria d'instal·lacions elèctriques.

L'esmentada instal·lació va ser declarada d'utilitat pública per la Direcció General d'Indústria i Mines de la Generalitat de Catalunya el 4 de gener de 1984, declaració publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 483, de 7 de novembre de 1984.

Es considera justificada la urgent ocupació sol·licitada, ja que l'esmentada línia resulta imprescindible com a suport des de la xarxa elèctrica exterior als Serveis Auxiliars de la Central Nuclear de Vandellòs II, com a segona font externa d'alimentació absolutament necessària, per al "Llicenciament de la Central" exigit pel Consell de Seguretat Nuclear.

Amb independència de la seva necessitat, resulta peremptori portar-la a terme, donades les previsions existents que la instal·lació estigui disponible el 15 de juny de 1987, per poder realitzar les proves prenuclears anteriors a la càrrega de combustible, amb la qual cosa l'ocupació dels terrenys necessaris hauria d'efectuar-se amb l'antelació suficient per poder procedir a la finalització de l'obra en la data indicada.

Tramitat el corresponent expedient pel Servei Territorial d'Indústria de Tarragona, d'acord amb la Llei 10/1966, de 18 de març, i el seu Reglament d'aplicació, aprovat pel Decret 2619/1966, de 20 d'octubre, no es va poder arribar a un acord amistós entre l'empresa elèctrica sol·licitant i un grup reduït de titulars de finques afectades, la qual identitat i altres circumstàncies consten a l'expedient.

El Servei Territorial d'Indústria de Tarragona va informar, en síntesi, que, realitzat el reconeixement sobre els terrenys afectats per l'expropiació, a causa de la instal·lació de l'esmentada línia, no es dóna cap de les circumstàncies assenyalades com a limitatives per a la imposició de servitud de pas, en l'article 25 o 26 del Reglament de la Llei 10/1966, de 18 de març, sobre expropiació forçosa i sancions en matèria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR