DECRET 296/1988, de 25 d'agost, pel qual es declara l'ocupació urgent de béns i drets afectats per l'expropiació i de servitud de pas a què doni lloc la realització de la instal·lació de la línia elèctrica d'alta tensió a 25 kV, derivació a CT 7490 (segona alimentació a l'Hospital General de Catalunya), de la qual és titular l'Empresa Nacional Hidroeléctrica del Ribagorzana, SA, (ENHER).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

L'Empresa Nacional Hidroeléctrica del Ribagorzana, SA, (ENHER) ha sol·licitat del Departament d'Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya la concessió dels beneficis d'expropiació forçosa i imposició de servitud de pas i declaració d'urgent ocupació, amb la finalitat d'instal·lar la línia elèctrica de doble circuit a 25 kV derivació al CT 7490 (segona alimentació a l'Hospital General de Catalunya).

La sol·licitud s'ha efectuat basant-se en el que disposa l'article 31 del Reglament que desplega la Llei 10/1966, de 18 de març, sobre expropiació forçosa i sancions en matèria d'instal·lacions elèctriques.

La instal·lació esmentada fou declarada d'utilitat pública en concret, pels Serveis Territorials d'Indústria a Barcelona, el 2 de juliol de 1987, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 867, de 22 de juliol de 1987, i al Boletín Oficial del Estado núm. 181, de 30 de juliol de 1987.

Es considera justificada la urgent ocupació sol·licitada ja que la línia esmentada resulta imprescindible per garantir un doble subministrament a l'Hospital General de Catalunya, unint dues xarxes de mitja tensió que, partint de les ER de Rubí i ER de Santa Coloma de Gramenet, s'enllacen a l'estació de maniobra de l'hospital esmentat. També millora els subministraments a les localitats de Sant Cugat del Vallès i Rubí, atès que es troben a l'extrem d'una xarxa discontínua, i d'aquesta forma es tanca l'anell que millora la maniobrabilitat de la xarxa, de manera que poden alimentar-se indistintament de les dues estacions receptores esmentades.

Tramitat el corresponent expedient pels Serveis Territorials d'Indústria a Barcelona, d'acord amb la Llei 10/1966, de 18 de març, i el seu Reglament d'aplicació, aprovat pel Decret 2619/1966, de 20 d'octubre, només s'oposa una propietària afectada, que al·lega ,en síntesi, defectes de tramitació, impediments de tipus urbanístic al traçat de la línia i possibilitat de substitució d'un tram de la mateixa mitjançant una variant, amb la finalitat d'evitar la servitud de la seva finca. Totes aquestes al·legacions es consideren desprovistes de fonament, donat que en les actuacions seguides s'ha observat la legislació aplicable, per la qual cosa es procedeix al rebuig d'aquelles.

Els Serveis Territorials d'Indústria a Barcelona informen que la instal·lació consisteix en una línia elèctrica de tensió nominal de 25 kV, longitud 3,413 km (1,798 km tram aeri i 1,615 km tram subterrani)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR