RESOLUCIÓ EDU/3773/2009, de 29 de desembre, per la qual es convoca concurs de mèrits per seleccionar el director o la directora de diversos centres docents públics dependents del Departament d'Educació.

SecciónDiversos
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDU/3773/2009, de 29 de desembre, per la qual es convoca concurs de mèrits per seleccionar el director o la directora de diversos centres docents públics dependents del Departament d'Educació.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4.5.2006) estableix al capítol IV del títol V el procediment per a la selecció dels/de les directors/es dels centres públics i el seu nomenament.

L'article 143.1 de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, estableix que el procediment de selecció del director o directora és el concurs, i que hi pot participar el personal funcionari docent que compleixi els requisits establerts legalment.

El Decret 56/2007, de 13 de març, pel qual es regula la selecció del director o de la directora i el nomenament i el cessament dels òrgans unipersonals de govern i de coordinació dels centres docents públics (DOGC núm. 4842, de 15.3.2007), estableix a l'article 7 que el Departament d'Educació convoca cada curs escolar el concurs de mèrits per a la selecció dels/de les directors/ores dels centres docents en què hagi de quedar vacant aquest càrrec.

El Decret 130/2009, de 25 d'agost, de modificació del Decret 325/2006, de 22 d'agost, de creació de centres de formació de persones adultes ubicats en centres penitenciaris, estableix la seva dependència orgànica del Departament d'Educació. Igualment, la disposició addicional tercera de l'esmentat Decret estableix el cessament en el càrrec de direcció a 30 de juny de 2010 dels professionals que van accedir al càrrec de direcció mitjançant les convocatòries publicades per l'Ordre de 13 de juliol de 1989, la Resolució de 4 de desembre de 1990 i la Resolució de 25 d'agost de 1998.

En conseqüència, correspon també incloure les corresponents vacants de direcció en aquesta convocatòria.

Per tot el que s'ha esmentat, a proposta de la Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu,

Resolc:

.1 Convocar concurs de mèrits per seleccionar el director o la directora dels centres docents públics dependents del Departament d'Educació en què hagi de quedar vacant aquest càrrec. La llista dels centres apareix com a annex 2 d'aquesta Resolució.

.2 Aquesta convocatòria es regirà per les bases que s'inclouen a l'annex 1 d'aquesta Resolució. D'acord amb el que estableix el Decret 247/2008, de 16 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Educació, la referència als serveis territorials s'ha d'entendre feta al Consorci d'Educació de Barcelona, en els centres que es troben en l'àmbit de la seva competència.

.3 La selecció es realitzarà entre el professorat funcionari de carrera que imparteixi alguns dels ensenyaments encomanats al centre al qual s'opta. La selecció es regeix pels principis d'igualtat, publicitat, mèrit i capacitat.

Si cap professor/a és seleccionat/ada per aquest concurs de mèrits, serà aplicable el que preveu l'article 15 del Decret 56/2007, de 13 de març (DOGC núm. 4842, de 15.3.2007).

.4 Delegar la competència per fer pública la llista de candidats seleccionats en la Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu.

Contra aquesta Resolució que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu competent, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar recurs potestatiu de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant el conseller d'Educació, en el termini d'un mes comptat a partir l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 29 de desembre de 2009

Ernest Maragall i Mira

Conseller d'Educació

Annex 1

Bases

.1 Centres en què queda vacant el càrrec de director/a

Els centres docents en què a partir de l'1 de juliol de 2010 queda vacant el càrrec de director/a es detallen a l'annex 2 d'aquesta Resolució.

.2 Requisits de participació

2.1 Poden prendre part en aquest concurs de mèrits el professorat funcionari de carrera que imparteixi algun dels ensenyaments encomanats als centres als quals opten i que compleixin els requisits següents:

  1. Tenir una antiguitat mínima de cinc anys com a funcionari/ària de carrera en la funció pública docent.

  2. Haver impartit docència directa a l'aula com a funcionari/ària de carrera, durant un període d'igual durada, en algun dels ensenyaments que ofereixen els centres als quals s'opta.

  3. Estar prestant serveis en un centre docent públic del Departament d'Educació en algun dels ensenyaments dels centres als quals s'opta, amb una antiguitat ininterrompuda d'almenys un curs acadèmic complet, en el moment de publicació de la convocatòria.

    També es requerirà que en la plantilla dels centres als quals s'opta consti un lloc de treball d'una de les especialitats de la qual n'és titular per oposició, o bé hi pugui accedir per disposar de capacitació, habilitació extraordinària o especial, el professor /a candidat/a director/a.

    Els requisits a), b) i c) s'han de tenir complerts en la data de publicació d'aquesta convocatòria.

    No són exigibles els requisits a) i b) a les persones candidates a director/a, de centres específics d'educació infantil, incomplets d'educació primària, d'educació secundària amb menys de 8 unitats, de les escoles d'art i superiors de disseny, de l'escola superior de conservació i restauració de béns culturals, de les escoles oficials d'idiomes, dels centres específics d'ensenyaments esportius i dels de formació d'adults amb menys de 8 professors.

  4. Tenir coneixement del català, i de l'aranès a era Val d'Aran, acreditat amb el nivell C o equivalent, o la idoneïtat corresponent.

    Els aspirants que no puguin acreditar coneixements de català, i d'aranès si és el cas, corresponents al nivell C o superior, o no puguin acreditar la idoneïtat, hauran de superar una prova prèvia de coneixements de català, i d'aranès si el centre és a era Val d'Aran, d'acord amb l'article 7.1 del Decret 161/2002, de 12 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya. Així mateix, serà aplicable el règim d'exempcions que preveu l'article 8 del Decret esmentat.

  5. Presentar un projecte de direcció que inclogui, entre d'altres, els objectius, les línies d'actuació i la seva avaluació.

    2.2 Prova de català:

    Òrgans qualificadors de la competència lingüística

    El/la director/a dels serveis territorials del Departament d'Educació designarà en l'àmbit territorial de la seva competència tants òrgans qualificadors com siguin necessaris per tal d'avaluar la competència lingüística de les persones aspirants que no la tinguin acreditada.

    Cada òrgan qualificador estarà integrat per un inspector o inspectora d'educació que el presideix, un professor o professora funcionari/ària de carrera d'algun cos d'ensenyaments secundaris i un professor o professora funcionari/ària de carrera del cos de mestres. A era Val d'Aran el mateix òrgan qualificador avaluarà la competència en català i aranès.

    El director o la directora dels serveis territorials del Departament d'Educació farà pública al tauler d'anuncis dels serveis territorials, no més tard del dia 3 de febrer de 2010 , la composició dels òrgans qualificadors que s'han de constituir, la relació d'aspirants que han de ser avaluats en la seva competència lingüística per cada òrgan qualificador, i el lloc de realització de les proves. Aquestes proves es realitzaran no més tard del 10 de febrer de 2010.

    Estructura de les proves per a l'acreditació de la competència lingüística

    La prova constarà de dues parts:

    Prova oral

    Lectura d'un text (10 punts).

    Conversa guiada (60 punts).

    Exposició sobre un tema relacionat amb l'activitat professional (30 punts).

    Es considera apta la persona que arriba als 60 punts.

    Prova escrita

    Redacció sobre un tema relacionat amb l'activitat professional: carta, informe, etc. (30 punts).

    Correcció d'un text (20 punts).

    Preguntes de morfosintaxi i lèxic (50 punts).

    Es considera apta la persona que arriba als 60 punts.

    .3 Sol·licituds de participació i termini

    Els models de sol·licitud i de declaració de mèrits es podran obtenir als serveis territorials del Departament d'Educació o a l'adreça d'Internet: http://www.gencat.cat/portal/site/educacio. En tot cas, les sol·licituds es poden presentar al registre del Departament d'Educació, als seus serveis territorials i en qualsevol de les dependències a què es refereix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, dins del termini establert.

    En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de correus, es farà en un sobre obert per tal que sigui datada i segellada pel personal de correus abans de ser certificada.

    Cada aspirant podrà presentar-se com a candidat a un únic centre docent, excepció feta de les zones escolars rurals, on l'aspirant podrà optar a la direcció de la zona escolar rural, a la direcció d'un dels centres que la componen o a totes dues, si està vacant. Un aspirant podrà ser seleccionat per ocupar la direcció d'una zona escolar rural i la direcció d'un dels centres que en formen part.

    En el cas que l'aspirant demani més d'un centre, excepte en el supòsit esmentat per a les zones escolars rurals, s'exclourà de la participació en el concurs de mèrits.

    Els participants hauran de sol·licitar els centres fent constar els codis detallats a l'annex 2.

    Cap dada que consigni erròniament la persona interessada podrà ser invocada per aquesta a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR