DECRET 130/2009, de 25 d'agost, de modificació del Decret 325/2006, de 22 d'agost, de creació de centres de formació de persones adultes ubicats en centres penitenciaris.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Octubre de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

130/2009, de 25 d'agost, de modificació del Decret 325/2006, de 22 d'agost, de creació de centres de formació de persones adultes ubicats en centres penitenciaris.

Pel Decret 282/2004, d'11 de maig, de reestructuració parcial dels departaments d'Ensenyament i de Benestar i Família, el Departament d'Ensenyament va passar a exercir les competències en matèria de formació de persones adultes, que fins aleshores exercia el Departament de Benestar i Família.

Des d'aquell moment es va iniciar un procés de col·laboració entre el Departament de Justícia i el Departament d'Educació adreçat al fet que aquest assumís les competències educatives sobre els centres educatius situats en centres penitenciaris que tenia atribuïdes el Departament de Justícia. El primer fruit d'aquesta col·laboració va ser el Decret 325/2006, de 22 d'agost, de creació de centres de formació de persones adultes ubicats en centres penitenciaris, i, posteriorment, la signatura de l'Acord de 31 d'octubre de 2006, de col·laboració entre ambdós departaments relativa als centres creats.

Ara s'està en condicions de completar l'assumpció, per part del Departament d'Educació, de l'exercici de la resta de competències educatives que romanien en el Departament de Justícia en relació amb els centres educatius situats en centres penitenciaris, sens perjudici que la titularitat dels seus edificis i instal·lacions, així com el manteniment físic i el subministrament de serveis, continuïn sent exercits pel Departament de Justícia com a titular dels centres penitenciaris on s'ubiquen els centres educatius esmentats, i sens perjudici, també, de la coordinació necessària entre ambdós departaments per garantir un règim de funcionament dels centres concordant amb les especificitats de les necessitats educatives dels seus alumnes i de l'entorn on s'insereixen els centres educatius en qüestió. En aquest sentit, cal modificar el Decret 325/2006, de 22 d'agost, abans esmentat.

Amb l'exercici per part del Departament d'Educació de totes les competències educatives pel que fa a la formació de persones adultes en l'àmbit penitenciari es millora la garantia del dret de la població interna a l'educació, l'accessibilitat d'aquest col·lectiu i del seu professorat als recursos educatius, la qualitat de les prestacions educatives i l'equitat en l'accés, sens perjudici d'adequar les peculiaritats de la prestació educativa a les característiques especials de l'entorn penitenciari i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR