STSJ Cataluña , 1 de Octubre de 2002

PonenteFELIPE SOLER FERRER
ECLIES:TSJCAT:2002:10844
Número de Recurso489/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 1 de Octubre de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 489/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL IA ILMO. SR. D. JOAQUÍN RUIZ DE LUNA DEL PINO ILMO. SR. D. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ ILMO. SR. D. FELIPE SOLER FERRER En Barcelona a 1 de octubre de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6205/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por Abelardo frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 5 de julio de 2001 dictada en el procedimiento nº 1146/1999 y siendo recurrido/a Pablo . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. FELIPE SOLER FERRER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 17 de noviembre de 1999 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contrato trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma.

Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 5 de julio de 2001 que contenía el siguiente Fallo:

"Primer. Estimar en part la demanda presentada per Pablo contra Abelardo i declarar que el contracte laboral que ha unit a les partes des de la data d'inici del contracte, ha estat de naturalesa laboral comuna.

Condemnar l'empresa demandada, en conseqüència, a estar i passar per aquesta declaració amb totes les conseqüències legals que comporti.

Segon

Declarar també el dret del demandant a percebre les vacances retribuïdes segons el conveni col.lectiu del Comerç del Metall de la província de Barcelona i condemnar la demandada a què li pagui un total de 289.449.-ptes. en concepte de diferències dels anys 1999 i 2000".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1r.- La demandant Pablo presta serveis a l'empresa demandada Abelardo , que gira amb el nom comercial de "Tecnosold", amb antiguitat reconeguda de 4.07.88, realitzant funcions corresponents a la categoria professional d'Oficial primera, realitzant funcions de xofer-repartidor, percebent un salari mensual, variable segons el nombre d'unitats repartides, que va ascendir a una mitjana mensual de:

Any 1998: 310.000.-ptes Any 1999: 233.259.-ptes La mitjana del període dels darrers dos anys ascendeix a 234.465.-ptes, i del periode de 8/99 a 7/00 de 211.068.-ptes.

2n.- L'empresa demandada es dedica a l'activitat, entre d'altes, distribució per les empreses usuàries, en general del sector metal.lúrgic o químic, de gasos i carburs metàl.lics, que fabrica la societat Carburos Metálicos S.A., amb la qual té concertat el servei de repartiment.

3r.- L'activitat del demandant consisteix en carregar les bombones de oxígen industrial, protar, acetileno, argon i en general carburs metàl.lics i gasos industrials a vehicles propietat de l`empresa, així como distribuir-los a les empreses compradores. En els camions de la demandada consta el rètol S.E. de Carburos Metàlicos S.A. 4t.- La jornada laboral efectiva que realitza el demandant és variable, segons el nombre de unitats a repartir i la distància del desplaçament.

5è.- La relació es va iniciar formalitzada mitjançant un contracte de treball, pactat en data 4.07.88, en el que s'estipulava com a relació especial de representant de comerç, sense assumir el risc i ventura de les operacions, establint-se que l'empresa es faria càrrec de les despeses. Els objectes del comerç es descrivien com material elèctric, de fontaneria i altres articles metàl.lics, de ferreteria, etc. No obstant aquest contracte, l'actor va causar alta en el Règim General de la Seguretat Social per compte de la demandada des del dia 8.08.88, abonant les quotes corresponents el treballador i l'empresa la quota patronal.

6è.- L'empresa no pagava a part les pagues extraordinàries al demandant. La mitjana de cotització a la Seguretat Social, amb inclusió de prorrata de pagues era de 51.130 ptes. al mes. L'actor reclama el valor de les pagues extres, aplicant el conveni del comerç del metall amb el càlcul següent:

Paga extra de Nadal 98:109.956.-ptes.

Extra de juny 99:115.244.-ptes.

Extra de Nadal 99:115.244.-ptes.

Extra de juny 99:122.219.-ptes.

7è.- El demandant feia vacances el mes d'agost que darrerament li...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR