DECRET 190/1992, de 14 de setembre, pel qual es crea el càrrec de comissionat per a Actuacions Exteriors i se li atribueixen funcions.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 2/1992, de 7 de juliol, de modificació de la Llei 13/1989, relativa a l'Administració de la Generalitat, va donar una nova regulació a la figura dels comissionats, als quals s'ha d'assignar un àmbit d'actuació específic, preveient la mateixa disposició la possibilitat d'atribuir-los de forma parcial les competències administratives que estableixen els articles 12, 13 i 14 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat.

L'exercici de les competències atribuïdes a la Generalitat per l'Estatut d'autonomia en els diversos camps de l'acció pública porta inherent, sovint, la conveniència que aquestes actuacions es projectin a l'exterior, dins el més estricte respecte, com és obvi, de la distribució competencial establerta en la Constitució.

Per altra banda, l'experiència d'aquests darrers anys d'exercici d'aquesta projecció exterior i la conveniència d'impulsar-la per tal de respondre al repte de la creixent internacionalització de les activitats o els sectors sobre els quals la Generalitat exerceix les competències que l'Estatut d'autonomia li atorga, i la necessitat de coordinar totes aquelles activitats per potenciar-ne els efectes, evitar repeticions innecessàries o accions descoordinades aconsella la creació d'un comissionat per a Actuacions Exteriors, adscrit al Departament de la Presidència, al qual s'han d'atorgar les facultats necessàries per a l'exercici de les funcions que ha de desenvolupar.

En virtut de l'anterior i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el càrrec de comissionat per a Actuacions Exteriors, que depèn del Departament de la Presidència, al qual correspon l'exercici de les funcions inherents a la projecció exterior de la Generalitat, d'acord amb les directrius fixades pel Govern i sota la superior direcció del titular del Departament.

Article 2

2.1 El comissionat per a Actuacions Exteriors exerceix les funcions següents en l'àmbit d'actuació que té encomanat:

  1. Coordinar i impulsar l'actuació de l'Administració de la Generalitat en la seva projecció exterior. A aquests efectes, els departaments de la Generalitat informaran el comissionat dels seus projectes i actuacions.

  2. Representar el Departament en relació amb el seu àmbit específic d'actuació, llevat que la representació sigui assumida directament pel titular del Departament.

  3. Elaborar l'avantprojecte de pressupost...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR