DECRET 196/2009, de 16 de desembre, de concessió de la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a tretze personalitats i a tres entitats.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyDecret

DECRET

196/2009, de 16 de desembre, de concessió de la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a tretze personalitats i a tres entitats.

Mitjançant el Decret 86/1982, de 15 d'abril, es van crear la Medalla i la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic per distingir les persones i entitats que, per llurs mèrits, hagin contribuït de manera destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

Com que enguany és l'any Narcís Monturiol en commemoració del cent cinquantè aniversari de l'avarament de l'Ictineu, un dels primers submarins de la història, ideat per aquest científic català, la Generalitat de Catalunya considera oportú concedir aquests guardons.

Per tot això, a proposta del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa i amb l'acord previ del Govern,

Decreto:

Article 1

Atorgar la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic a les persones següents:

María Ermitas Alcalde Pais

Catedràtica de Química Orgànica a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. La seva investigació s'ha caracteritzat per l'estudi de nous sistemes moleculars en els àmbits de la química orgànica, la química supramolecular i la química terapèutica. La seva vinculació amb la indústria farmacèutica mitjançant projectes de transferència inclou el disseny i síntesi de compostos bioactius per al sistema nerviós.

Pedro Luís Alonso Fernández

Catedràtic de Salut Pública a la Universitat de Barcelona. Cap del Servei de Salut Internacional i Medicina Tropical de l'Hospital Clínic de Barcelona. Director del Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB). President de la Junta de Govern de la Fundació Manhiça/Centre d'Investigació en Salut de Manhiça (Moçambic). La seva carrera professional s'ha centrat en els grans problemes de salut global amb un marcat èmfasi en els països en vies de desenvolupament.

María Eugenia Aubet Semmler

Doctorada per la Universitat de Barcelona. Catedràtica de Prehistòria a la Universitat Pompeu Fabra. El seu àmbit de recerca se centra en l'arqueologia del colonialisme fenici des de la perspectiva de l'explotació socioeconòmica, la seva estructura social i comercial i el context polític que va afavorir la seva expansió a Occident.

Albert Balcells González

Catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans. Fundador de la publicació Catalan...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR