ACORD GOV/5/2014, de 21 de gener, pel qual es revisen les zones sensibles del Districte de conca fluvial de Catalunya i de les zones costaneres.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyAcord

La Directiva 91/271/CEE, del Consell, de 21 de maig de 1991, sobre el tractament de les aigües residuals urbanes, incorporada a l’ordenament espanyol mitjançant el Reial decret llei 11/1995, de 28 de desembre, i el Reial decret 509/1996, de 15 de març, que el desplega, estableix el deure dels estats membres de designar les zones sensibles a la contaminació per nutrients, de conformitat amb els criteris que estableix el seu annex II. Aquesta designació s’ha de revisar cada quatre anys. L’article 7.3 del Reial decret llei 11/1995 reserva a l’Estat la declaració de zones sensibles en les conques hidrogràfiques que excedeixin l’àmbit territorial d’una comunitat autònoma i atribueix a les comunitats autònomes la declaració en la resta de supòsits.

Les zones sensibles de les conques internes de Catalunya i les zones sensibles per eutrofització potencial en les zones costaneres van ser objecte d’una primera designació mitjançant el Pla de sanejament de Catalunya, aprovat per l’Acord del Govern de 7 de novembre de 1995. La declaració esmentada va ser publicada mitjançant la Resolució MAB/124/2002, d’11 de gener, i revisada mitjançant l’Acord del Govern de 23 de maig de 2006, de modificació del Pla de sanejament de Catalunya.

El Pla de gestió del Districte de conca fluvial de Catalunya, aprovat pel Decret 188/2010, de 23 de novembre, i pel Reial decret 1219/2011, de 5 de setembre, ha incorporat la llista esmentada de les zones sensibles de les conques internes de Catalunya i les zones sensibles per eutrofització potencial en les zones costaneres.

Ara correspon fer-ne la revisió de conformitat amb els criteris establerts a l’annex II de la Directiva 91/271/CEE, del Consell, de 21 de maig de 1991, sobre el tractament de les aigües residuals urbanes, i a la seva normativa de transposició. En aplicació d’aquests criteris, i efectuada la corresponent valoració dels resultats obtinguts del Programa de seguiment i control, aprovat per l’Acord GOV/128/2008, de 3 de juny, s’han concretat les zones sensibles del Districte de conca fluvial de Catalunya i de les zones costaneres, sense que en aquesta revisió s’hagi identificat cap zona com a menys sensible, com ja va passar en les revisions anteriors.

Correspon a la Generalitat de Catalunya designar les zones sensibles del Districte de conca fluvial de Catalunya i de les zones costaneres, i fer les corresponents revisions d’aquesta designació, de conformitat amb l’article 7.3 del Reial decret llei 11/1995, de 28 de desembre, pel qual s’estableixen normes de tractament de les aigües residuals urbanes.

Atesos els resultats del Programa de seguiment i control, aprovat per l’Acord GOV/128/2008, de 3 de juny, els acords del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua, de 28 de juny de 2012 i de 30 d’octubre de 2013, i el dictamen del Consell per l’Ús Sostenible de l’Aigua de 29 de juliol de 2013;

A proposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, el Govern,

Acorda:

—1 Revisar les zones sensibles del Districte de conca fluvial de Catalunya i de les zones costaneres. La llista completa d’aquestes zones resultant de la revisió és la que figura a l’annex.

—2 Disposar la publicació d’aquest Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant l’òrgan que l’ha dictat en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació d’aquest Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , de conformitat amb el que preveu l’article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i el que preveuen els articles 116 i 11...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR