Decret 100/2012, de 7 de desembre, pel qual s’estableixen els criteris de revalidació i actualització dels diplomes de cursos d’aptitud dels policies locals

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 148.1.22 de la Constitució atribueix a les comunitats autònomes la competència sobre la coordinació i altres facultats en relació amb les policies locals en els termes que estableixi una llei orgànica, i l’article 149.1.29 reserva a l’Estat la seguretat pública, sens perjudici que les comunitats autònomes puguin crear policies en la forma que els respectius estatuts estableixin dins el marc del que disposi una llei orgànica.

En aquest sentit, l’article 30.19 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, segons la redacció que en fa la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, atorga a la Comunitat Autònoma la competència exclusiva en matèria de coordinació i altres facultats en relació amb les policies locals, en els termes que estableixi una llei orgànica.

El marc legal es completa amb les previsions contingudes en l’article 39 de La Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, que preveu que correspon a les comunitats autònomes establir les normes marc a les quals s’han d’ajustar els reglaments de policies locals, de conformitat amb el que estableixen aquesta Llei i la Llei de bases de règim local.

En compliment d’aquest mandat, es va aprovar la Llei 6/2005, de 3 de juny, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

L’article 27 de la Llei 6/2005 atribueix a la conselleria competent en matèria de coordinació de policies locals, mitjançant l’Escola Balear d’Administració Pública (en endavant, EBAP), l’exercici de les competències relacionades amb la selecció, la formació i la promoció dels membres dels cossos de policia local i els policies auxiliars per assegurar-ne l’homogeneïtzació i la coordinació, a més d’altres que tengui atribuïdes.

Així mateix, la disposició final primera de la Llei 6/2005 facultà el Govern de les Illes Balears per dictar les disposicions normatives que fossin procedents per desplegar i aplicar la Llei esmentada, que, en tot cas, és aplicable als cossos de policia local de les Illes Balears.

D’altra banda, sobre la matèria objecte de regulació en aquest Decret incideix també el règim estatutari dels funcionaris públics, matèria sobre la qual la Comunitat Autònoma té competència de desplegament legislatiu i execució, en el marc de la legislació bàsica de l’Estat, referida a l’Estatut dels funcionaris de l’Administració de la Comunitat Autònoma i de l’Administració local.

Quant a la potestat reglamentària de les matèries relatives a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR