ORDRE IRP/1/2007, de 8 de gener, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a la restitució de la memòria democràtica, i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions, per a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/1/2007, de 8 de gener, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreÁats a la restituciÛ de la memÚria democr‡tica, i s'obre convocatÚria p˙blica per a la presentaciÛ de sol∑licituds per a l'obtenciÛ d'aquestes subvencions, per a l'any 2007.

En la programaciÛ del 2007 s'han previst dues convocatÚries, aquesta i una de posterior per a projectes de recuperaciÛ del patrimoni democr‡tic i de senyalitzaciÛ, que es publicar‡ al setembre, tindr‡ car‡cter plurianual i estar‡ adreÁada a ajuntaments i consells comarcals.

L'experiËncia en la gestiÛ dels ajuts per a projectes adreÁats a la restituciÛ de la memÚria democr‡tica aconsella que determinats projectes, com sÛn els de recuperaciÛ del patrimoni democr‡tic i de senyalitzaciÛ tinguin un tractament diferenciat respecte de la resta d'actuacions de restituciÛ de la memÚria democr‡tica. …s per aixÚ que s'ha decidit que aquests projectes, que haurien de tenir un termini d'execuciÛ mÈs ampli, siguin objecte d'una convocatÚria separada.

L'any 2006 ha tingut lloc l'aprovaciÛ de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, el qual al seu article 54.1 estableix que la Generalitat i els altres poders p˙blics de Catalunya han de vetllar pel coneixement i el manteniment de la memÚria histÚrica de Catalunya com a patrimoni col∑lectiu que testimonia la resistËncia i la lluita per les llibertats democr‡tiques. Amb aquesta finalitat, han d'adoptar les iniciatives institucionals necess‡ries per al reconeixement i la rehabilitaciÛ de tots els ciutadans que han patit persecuciÛ com a conseq¸Ëncia de la defensa de la democr‡cia i l'autogovern de Catalunya.

Un dels objectius del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i ParticipaciÛ Ès precisament la creaciÛ del Memorial Democr‡tic amb la finalitat de recuperar, conservar i proclamar la memÚria democr‡tica antifranquista com a patrimoni col∑lectiu i, per tant, fomentar els seus valors en els quals es basa la convivËncia democr‡tica de la societat catalana actual.

D'acord amb aquesta finalitat, ja en el 2005 l'antic Departament de Relacions Institucionals i ParticipaciÛ va obrir per primera vegada una lÌnia de subvencions adreÁada a projectes de restituciÛ de la memÚria histÚrica de la lluita per la democr‡cia i dels seus processos en la societat catalana.

L'any 2006 es va continuar l'experiËncia iniciada el 2005 i alhora es van modificar les bases per adaptar-les a la commemoraciÛ del 75Ë aniversari de la II Rep˙blica i del 70Ë aniversari de la Guerra Civil.

Actualment els resultats obtinguts en les convocatÚries anteriors han posat de manifest la conveniËncia de continuar amb el suport als projectes adreÁats a la restituciÛ de la memÚria democr‡tica i, en el 2007, coincidint amb l'aniversari de les primeres eleccions democr‡tiques i el restabliment de la Generalitat de Catalunya, parar especial atenciÛ en els projectes centrats en el perÌode de la transiciÛ, la qual, segons la major part de la historiografia actual, comprËn des de mitjans dels anys 60 fins l'ingrÈs d'Espanya en la UniÛ Europea.

Igualment, i per tal de continuar treballant en la millora de la qualitat de les actuacions subvencionades es donen determinades pautes metodolÚgiques per al desenvolupament dels projectes de recerca.

Per tant, cal la redacciÛ d'unes noves bases reguladores de les subvencions per a projectes adreÁats a la restituciÛ de la memÚria democr‡tica, que recullin els aspectes esmentats.

Vist el capÌtol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya amb els informes previs de l'Assessoria JurÌdica de Relacions Institucionals i ParticipaciÛ i de la IntervenciÛ Delegada,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1††S'estableixen les bases reguladores de les subvencions per als projectes adreÁats a la restituciÛ de la memÚria histÚrica de la lluita per la democr‡cia durant el perÌode comprËs entre els anys 1931-1980, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2††S'obre convocatÚria p˙blica, per al 2007 per a la presentaciÛ de sol∑licituds per a l'obtenciÛ de les subvencions previstes en aquesta Ordre.

Article 2

Termini

El termini de presentaciÛ de sol∑licituds per a l'obtenciÛ d'aquestes subvencions comenÁar‡ l'endem‡ de la publicaciÛ d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzar‡ el 28 de febrer de 2007.

Article 3

Import i partida pressupost‡ria

3.1††L'import total m‡xim destinat a aquesta convocatÚria Ès d'1.300.000 euros.

3.2††Les subvencions aniran a c‡rrec de les partides pressupost‡ries RP01D/460360100/1210 i RP01D/482360100/1210 o equivalents del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007.

Article 4

Sol∑licituds i procediment

La presentaciÛ de les sol∑licituds, aixÌ com el procediment d'instrucciÛ, resoluciÛ i notificaciÛ del procediment de concessiÛ, seran tal com preveuen les bases 7, 8 i 9.

DisposiciÛ final

Aquesta Ordre entrar‡ en vigor l'endem‡ de la seva publicaciÛ al DOGC.

Barcelona, 8 de gener de 2007

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals

i ParticipaciÛ

Annex

Bases reguladores de les subvencions

.1††Objecte i convocatÚries

1.1††Es regulen les subvencions per als projectes adreÁats a la restituciÛ de la memÚria histÚrica de la lluita per la democr‡cia durant el perÌode comprËs entre els anys 1931-1980.

1.2††La persona titular de la Secretaria de Relacions Institucionals i ParticipaciÛ, per delegaciÛ del conseller, establir‡ les convocatÚries d'ajuts segons les disponibilitats pressupost‡ries de cada exercici d'acord amb el que disposa el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

1.3††A mesura que es produeixin ren˙ncies o revocacions de les subvencions i en el supÚsit que un cop resolta la convocatÚria s'hagi exhaurit l'import m‡xim destinat a l'exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir ajut i que, atesos els criteris de valoraciÛ continguts en aquestes bases, mantenen una posiciÛ immediatament posterior a la dels projectes subvencionats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR