Resolució conjunta del conseller d’Educació, Universitat i Recerca i de la consellera de Salut i Consum de 10 de novembre de 2020 per la qual es modifiquen la Resolució conjunta del conseller d’Educació, Universitat i Recerca i de la consellera de Salut i Consum de 6 de juliol de 2020 per la qual s’aproven les mesures excepcionals de prevenció i contenció, coordinació i d’organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021, així com les resolucions conjuntes de 3 i de 25 de setembre de 2020, que la modifiquen

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA
Rango de LeyResolució

Fets

  1. L'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 aprovà el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat (BOIB núm. 112, de 20 de juny), referit, entre d'altres, a les mesures relatives a la comunitat educativa, i determinava que la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca i la Conselleria de Salut i Consum han d'elaborar conjuntament els protocols d'actuació necessaris per garantir el compliment de les instruccions en relació amb les mesures d'higiene, neteja i desinfecció, i de control sanitari que s'hagin d'aplicar, les distàncies de seguretat que s'hagin de mantenir entre les persones i la distribució d'horaris i espais que permetin evitar contactes massius, amb la finalitat que el funcionament dels centres docents es desenvolupi en les millors condicions de seguretat.

  2. En aquest context resultava necessari i urgent adoptar, per al territori de les Illes Balears, mesures de prevenció, contenció i coordinació complementàries a les establertes per l'Estat, fonamentades en les previsions de la normativa sanitària que habilita que s'adoptin i adaptades a l'evolució de la situació epidemiològica a les Illes Balears.

  3. Per tant, s'havien d'aplicar les mesures de prevenció necessàries per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 que, d'acord amb la legislació vigent, establís l'executiu de la Comunitat Autònoma, en atenció al fet que l'article 45 de la Llei 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears, estableix que corresponen al Govern de les Illes Balears la superior direcció de la política de salut, l'exercici de la potestat reglamentària, la planificació bàsica en aquesta matèria i l'establiment de les directrius corresponents. S'ha de tenir present que la situació d'emergència sanitària declarada per l'Organització Mundial de la Salut, tot i la superació de la fase 3, no havia finalitzat i, per això, el Govern de l'Estat va aprovar el Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

  4. El 7 de juliol de 2020, en el BOIB núm. 119, es va publicar la Resolució conjunta del conseller d'Educació, Universitat i Recerca i de la consellera de Salut i Consum de 6 de juliol de 2020 per la qual s'aproven les mesures excepcionals de prevenció i contenció, coordinació i d'organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021.

  5. Aquesta Resolució indicava que els protocols d'actuació s'haurien de revisar segons l'evolució de la pandèmia, d'acord amb el que establissin les autoritats sanitàries en cada moment.

  6. A hores d'ara s'han publicat dues resolucions que modifiquen els protocols d'actuació:

    - La Resolució conjunta del conseller d'Educació, Universitat i Recerca i de la consellera de Salut i Consum de 3 de setembre de 2020 per la qual es modifica la Resolució conjunta del conseller d'Educació, Universitat i Recerca i de la consellera de Salut i Consum de 6 de juliol de 2020 per la qual s'aproven les mesures excepcionals de prevenció i contenció, coordinació i d'organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021 (BOIB núm.153, de 5 setembre).

    - La Resolució conjunta del conseller d'Educació, Universitat i Recerca i de la consellera de Salut i Consum de 25 de setembre de 2020 per la qual es modifica la Resolució conjunta de 3 de setembre de 2020 que modifica la Resolució conjunta de 6 de juliol de 2020 per la qual s'aproven les mesures excepcionals de prevenció i contenció, coordinació i d'organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021 (BOIB núm. 166, de 26 de setembre)

  7. Atesos els canvis proposats per les autoritats sanitàries referides a les actuacions que s'han de dur a terme davant l'aparició de casos de COVID-19 als centres educatius no universitaris, s'han hagut de revisar novament els protocols publicats. Aquesta tasca de revisió s'ha duit a terme conjuntament entre la conselleria de Salut i Consum i la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca.

  8. El 25 d'octubre de 2020, atès l'agreujament de la situació epidemiològica, es publicà el Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2.

  9. El 4 de novembre de 2020, es publicà el Reial decret 956/2020, de 3 de novembre, pel qual es prorroga l'estat d'alarma declarat pel Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2.

    Fonaments de dret

  10. El Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 (BOE núm. 163, de 10 de juny).

  11. El Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2 (BOE núm. 282, de 25 d'octubre).

  12. El Reial decret 956/2020, de 3 de novembre, pel qual es prorroga l'estat d'alarma declarat pel Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2 (BOE núm. 291, de 4 de novembre).

  13. El Decret 5/2020, de 18 de juny, de la presidenta de les Illes Balears pel qual es declara superada, en el territori de les Illes Balears, la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat (BOIB núm. 111, de 19 de juny).

  14. L'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020 pel qual s'aprova el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat (BOIB núm. 112, de 20 de juny), amb les modificacions establertes mitjançant la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 13 de juliol de 2020 per la qual es modifiquen mesures concretes del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, aprovat per Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 19 de juny de 2020 (BOIB núm. 123, de 13 de juliol).

  15. El Decret 23/2020, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 135, d'1 de agost).

  16. La Llei 3/2003,de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

    Per tot això, d'acord amb la proposta formulada conjuntament per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i la Direcció General de Salut Pública i Participació amb data 9 de novembre de 2020, i a l'empara de la normativa aplicable per la declaració de l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2, es dicta la següent

    Resolució

    Primer. Modificar la Resolució conjunta del conseller d'Educació, Universitat i Recerca i de la consellera de Salut i Consum de 25 de setembre de 2020 per la qual es modifica la Resolució conjunta de 3 de setembre de 2020 que modifica la Resolució conjunta de 6 de juliol de 2020 per la qual s'aproven les mesures excepcionals de prevenció i contenció, coordinació i d'organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021, en els aspectes següents:

    1. S'afegeix un punt cinquè a la definició de contacte estret que apareix en l'apartat 5, Vigilància de l'alumnat relacionada amb la COVID-19, de l'annex 1, que substituïa l'annex 1 de la Resolució de 3 de setembre esmentada, que, a la vegada, reemplaçava l'annex 4 de la Resolució de 6 de juliol de 2020:

  17. Es considera contacte estret en un autobús escolar qualsevol persona situada en un radi de dos seients al voltant d'un cas durant més de 15 minuts llevat que es pugui assegurar que s'ha fet un ús adequat de la mascareta.

    1. S'afegeix una lletra e) a la definició de contacte estret que apareix en l'apartat Gestió de contactes de l'annex 1, que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR