DECRET 183/1981, de 2 de juliol, sobre normes per a condicions i requisits que han d'acomplir els centres, serveis i establiments sanitaris assistencials.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat el desenvolupament legislatiu i l'execució de la legislació bàsica de l'Estat en matèria de sanitat interior.

De conformitat amb el que preveu la disposició transitòria sisena, apartat 6è, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, la Generalitat ha assumit els serveis que li foren transferits en virtut del Reial Decret 2210/1979, de 7 de setembre, els quals han estat atribuïts al Departament de Sanitat i Seguretat Social pel Decret de 15 d'octubre de 1979 (DOGC núm. 33, d'1 de novembre); el mateix Decret assigna al Conseller del Departament esmentat l'atorgament de l'autorització per a la creació, construcció, modificació o supressió de centres, magatzems, serveis i establiments sanitaris de qualsevol classe o naturalesa, inclosos els balnearis, oficines de farmàcia i les Entitats d'Assegurança Mèdico-farmacèutica.

En aquest sentit, vist el que disposen els Reials Decrets 2210/1979, de 7 de setembre, i 2177/1978, d'1 de setembre, escau de garantir la coordinació i integració funcional entre els diferents centres, serveis i establiments sanitaris assistencials radicats a Catalunya, i regular les condicions i requisits que han d'acomplir per tal de garantir els seus fins, sigui la que sigui la naturalesa, classe o dependència jurídica dels esmentats centres, serveis i establiments assistencials.

En virtut de tot el que precedeix, i atès el que disposa el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, aprovat per Decret de 18 de març de 1978,

Decreto:

Article primer

- Tots els centres, serveis i establiments

sanitaris assistencials civils, públics o privats, de qualsevol classe o naturalesa, radicats a Catalunya, quedaran subjectes al que es preveu en el present Decret i a les disposicions que dicti posteriorment la Generalitat per al seu desplegament i aplicació.

Article segon

- Als efectes del que preveu l'article primer

d'aquest Decret, es consideren centres, serveis i establiments sanitaris assistencials els següents:

  1. Els d'assistència sanitària extrahospitalària, així com també els bancs de sang, els centres d'hemodiàlisi, els laboratoris d'anàlisis clíniques, els centres de radiologia.

  2. Els d'assistència hospitalària, generals o especialitzats, d'aguts o d'estada mitjana i llarga.

  3. Els destinats a transport sanitari o atenció sanitària en centres mòbils, tals com els centres i els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR