DECRET 97/2000, de 6 de març, de reordenació de les delegacions territorials del Departament d'Economia, Finances i Planificació.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

97/2000, de 6 de març, de reordenació de les delegacions territorials del Departament d’Economia, Finances i Planificació.

El Departament d’Economia, Finances i Planificació té actualment quatre delegacions territorials, regulades pel Decret 139/1989, de 19 de maig, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament d’Economia i Finances de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i que en el seu dia van integrar els antics serveis territorials de les diferents unitats directives del Departament. L’evolució de les delegacions esmentades evidencia que la major part de les funcions que exerceixen estan relacionades amb la gestió tributària, per la qual cosa és convenient adaptar-ne la configuració estructural a l’atribució funcional.

D’altra banda, cal destacar l’especificitat de la gestió tributària, derivada d’un cos normatiu sectorial ampli i dinàmic i de l’impacte que té l’organització dels serveis tributaris en els ciutadans. La necessitat de fer front a tal especificitat aconsella unificar sota un únic centre directiu la totalitat de la gestió tributària.

Així doncs, atès que la gestió tributària és l’únic àmbit funcional del Departament que requereix cobertura en el territori per desenvolupar les seves funcions, cal modificar la denominació i l’adscripció de les actuals delegacions territorials del Departament per tal que passin a formar part de la Direcció General de Tributs.

Atès tot l’exposat i vist l’article 20 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d’Economia, Finances i Planificació i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les delegacions territorials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona s’adscriuen orgànicament i funcionalment a la Direcció General de Tributs, amb les seves actuals estructures, funcions i recursos humans i materials.

Article 2

Les delegacions territorials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona passen a denominar-se, respectivament, delegacions de tributs de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Article 3

Amb l’objectiu d’assessorar sobre l’establiment de criteris que garanteixin el funcionament eficaç i homogeni de la prestació de serveis tributaris en l’àmbit territorial, es crea el lloc de coordinador territorial en matèria tributària, adscrit a la Direcció General de Tributs...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR