REIAL DECRET 233/1981, de 9 de gener, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'extensió i capacitació agràries.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 12.4 assigna a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria d'Agricultura i Ramaderia, d'aocrd amb l'ordenació general de l'economia.

Igualment, l'article 15 estableix la competència de la Generalitat en l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

En conseqüència, procedeix traspassar a aqueixa Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat en matèria d'extensió i capacitació agrària.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis i inventariar els béns i drets de l'Estat que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, i ha adoptat respecte a això l'oportú acord en la seva sessió del Ple celebrat el 9 de desembre de 1980.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la Disposició transitòria sisena, 2, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Agricultura i d'Administració Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 9 de gener de 1981,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta

prevista a la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els serveis i institucions i els mitjans materials i personals que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, en matèria d'extensió i capacitació agràries, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió del 9 de desembre de 1980 i que es transcriu com a annex a aquest Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es detallen amb l'esmentat Acord de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen i els béns, personal i crèdits pressupostaris que resulten del text de l'Acord i dels inventaris annexos.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a

partir de la data assenyalada en l'Acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 9 de gener de 1981.

- JUAN CARLOS R.- El Ministro de la Presidencia del Gobierno, Rafael Arias Salgado y Montalvo.

ANNEX

Luis Ortega Puente i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió celebrat el 9 de desembre de 1980 s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels Serveis d'Extensió i Capacitació Agràries, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat L'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya comportà una ampliació i modificació de les funcions transferides a l'Ens Pre-autonòmic català en els Reials Decrets 1383/1978, de 23 de juny, i 2210/1979, de 7 de desembre. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, en el seu article 12.4, atribueix a la Comunitat Autònoma competència exclusiva en matèria d'Agricutura i Ramaderia, d'acord amb l'ordenació general de l'economia. Igualment, l'article 15 estableix la competència de la Generalitat en l'ensenyament de tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats. Pel Reial Decret 1383/1978, de 23 de de juny, es transfereixen competències de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'Extensió Agrària, i en matèria de Capacitació Agrària pel Reial Decret 2210/1979, de 7 de desembre. La Generalitat de Catalunya, en el seu àmbit territorial, assumeix les competències atribuïdes al Servicio de Extensión Agraria pel Decret 837/1972, de 23 de març, i les seves disposicions complementàries, i en relació amb aquest s'establirà, d'acord amb el que disposa l'article 12.4 de l'Estatut d'Autonomia, la deguda coordinació per a la divulgació i promoció d'aquells programes que, elaborats amb participació de la Comunitat Autònoma, siguin considerats d'interès per a l'ordenació general de l'economia i afectin l'àmbit territorial de Catalunya. Igualment, dintre del seu àmbit territorial, la Generalitat de Catalunya assumeix les competències relatives a l'ensenyament professional i capacitació d'agricultors que exerceix la Direcció General de Capacitación y Extensión Agrarias, ajustant-se al que disposa l'article 15 de l'Estatut, i dintre de l'ordenació general del sistema educatiu que correspon a l'Administració Central de l'Estat. Pel que fa als crèdits de capacitació, incorporació i instal·lació de joves agricultors, regulats per Ordre del Ministerio de Hacienda, de 13 de juliol de 1968, i els Reials Decrets 1297/1977, de 2 de juny, i 3074/1978, d'1 de desembre, l'Administració de l'Estat i la Generalitat establiran un conveni, en el termini màxim de tres mesos a partir de l'entrada en vigor d'aquests acords, que en reguli la instrumentació a Catalunya. De conformitat amb el que estableix la Disposició transitòria sisena, 6, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, la Generalitat ja ha assumit, amb caràcter definitiu i automàtic i sense solució de continuïtat, els serveis que li foren traspassats en aquesta matèria pels Reials Decrets 1383/1978, de 23 de juny, i 2210/1979, de 7 de setembre.

  2. Serveis i institucions que es traspassen Es traspassen el Centro Regional, les Agencias Provinciales i Comarcales del Servicio de Extensión Agraria existents a Catalunya, així com els Centros de Formación Profesional y Capacitación Agraria que el Ministerio de Agricultura té a Catalunya.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen Es traspassen els béns i drets de la Dirección General de Capacitación y Extensión Agraria a Catalunya i sobre els immobles que es detallen en la llista número 1.

  4. Personal adscrit als Serveis i Institucions que es traspassen El personal adscrit als esmentats Serveis que passa a dependre de la Generalitat en les condicions assenyalades en la legislació vigent s'especifica a les llistes números 2, 3 i 4, amb el detall establert per la seva perfecta identificació i determinació dels seus drets.

  5. Llocs de treball vacants que es traspassen Els llocs de treball vacants a transferir es detallen a l'estat adjunt número 5.

  6. Crèdits pressupostaris que es traspassen Els crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que constitueixen la dotació dels serveis trapassats es recullen a l'estat adjunt número 6.

  7. Efectivitat de la transferència L'efectivitat d'aquests traspassos tindrà lloc l'1 de gener de 1981.

I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el 9 de desembre de 1980.

- Luis Ortega Puente, Jaume Vilalta i Vilella.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR