ORDRE IRP/435/2009, de 2 d'octubre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per la Secretaria de Seguretat i per la Direcció General de la Policia del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/435/2009, de 2 d'octubre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per la Secretaria de Seguretat i per la Direcció General de la Policia del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Mitjançant el Decret 214/2002, d'1 d'agost, es van regular determinats fitxers automatitzats que contenien dades de caràcter personal i que estaven gestionats, en aquell moment, pel Departament d'Interior.

Diferents circumstàncies fan necessari actualitzar la regulació dels fitxers esmentats. En primer lloc, el canvi en la denominació del Departament d'Interior, en l'actualitat Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, d'acord amb el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

D'altra banda, el Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, preveu una modificació del règim de distribució de competències entre la Secretaria de Seguretat i la Direcció General de la Policia en matèries que afecten als fitxers existents i als de nova creació que es preveuen en aquesta Ordre.

Igualment, els canvis organitzatius produïts en l'estructura de la Policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, les noves necessitats derivades del seu desplegament i l'experiència assolida en la gestió dels fitxers existents fins ara, han fet necessària la creació de nous fitxers i la modificació dels ja existents per adequar-los a les noves circumstàncies. En aquest sentit, i en atenció a la seva finalitat última, en aquesta nova regulació els fitxers gestionats per la Secretaria de Seguretat i per la Direcció General de la Policia s'ordenen en quatre àmbits: àmbit de coordinació de la policia de Catalunya, àmbit dels sistemes d'informació de la Policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, àmbit de policia administrativa i àmbit de gestió administrativa.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la disposició addicional 3a de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, d'acord amb l'informe de l'Agència Catalana de Protecció de Dades i el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Es creen i es modifiquen els fitxers de dades de caràcter personal de la Secretaria de Seguretat del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i que es regulen a l'annex I d'aquesta Ordre, de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre. Aquests fitxers estaran gestionats per la Secretaria de Seguretat.

1.2 Es creen i es modifiquen els fitxers de dades de caràcter personal de la Direcció General de la Policia del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i que es regulen a l'annex II d'aquesta Ordre, de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre. Aquests fitxers estaran gestionats per la Direcció General de la Policia.

Article 2

Normativa aplicable

Els fitxers a què fa referència l'article 1 estan dins l'àmbit d'aplicació de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i la resta de normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Article 3

Contingut dels fitxers

Per a cadascun dels fitxers s'estableix la seva denominació, la finalitat i usos previstos; persones i col·lectius afectats; procediment de recollida de dades; estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal; sistema de tractament; Cessions de dades previstes: i transferència a països tercers; òrgan responsable; òrgan davant el qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició; i les mesures de seguretat aplicables amb indicació del nivell bàsic, mitjà o alt exigible.

Article 4

Supressió de fitxer

Se suprimeix el fitxer Sistema d'Informació de la Policia de la Generalitat de control de visites (SIP VIS), de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre. Les dades emmagatzemades en aquest fitxer passen a integrar el fitxer Sistema d'Informació de la Policia de la Generalitat de persones físiques (SIP PF), gestionat per la Direcció General de la Policia.

Article 5

Mesures de gestió i organització

La persona titular de la Secretaria de Seguretat és la responsable dels fitxers inclosos a l'annex I, i la persona titular de la Direcció General de la Policia és la responsable dels fitxers inclosos a l'annex II. Ambdós en el seu àmbit competencial hauran d'adoptar, sota la supervisió directa de la persona titular del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades reconeguts a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la resta de normativa aplicable.

Disposició derogatòria

Es deixa sense efecte el Decret 214/2002, d'1 d'agost, de regulació de determinats fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Interior.

Barcelona, 2 d'octubre de 2009

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex I

Fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per la Secretaria de Seguretat

Àmbit de Coordinació de la Policia de Catalunya

  1. Registre dels/de les membres dels cossos de les policies locals i dels/de les vigilants municipals de Catalunya (REVM PLC).

  2. Registre de dades psicotècniques de la selecció i avaluació dels/les membres dels cossos de les policies locals i dels/de les vigilants municipals de Catalunya (REDPSA PLC).

  3. Registre dels/de les vocals de la Direcció General de la Policia en els tribunals qualificadors i les comissions de valoració constituïts en els processos selectius d'ingrés, promoció i provisió de llocs de treball dels cossos de les policies locals i dels/de les vigilants municipals de Catalunya (REVDT PLC).

  4. Registre especial d'empreses de seguretat de Catalunya (REESC).

  5. Registre de departaments de seguretat (REDESE).

  6. Registre d'expedients sancionadors, en aplicació de la Llei orgànica 1/1992, de 21 de febrer, sobre protecció de la seguretat ciutadana (REEXSAN 1/1992).

  7. Registre de procediments sancionadors per infraccions de la Llei de l'esport (REPSLE).

    Àmbit de coordinació de la policia de Catalunya

  8. Registre dels/les membres dels cossos de les policies locals i dels/les vigilants municipals de Catalunya (REVM PLC).

    Finalitat i usos previstos:

    Registrar i actualitzar les dades personals i professionals dels/les membres dels cossos de les policies locals i dels/de les vigilants municipals de Catalunya.

    Realitzar les targetes d'identificació professional dels/les membres dels cossos de les policies locals i dels/de les vigilants municipals de Catalunya.

    Realitzar estudis de qualitat i millora dels serveis policials.

    Dissenyar polítiques de coordinació de les policies locals.

    Elaborar estadístiques.

    Elaborar informes.

    Persones i col·lectius afectats:

    Membres dels diferents cossos de les policies locals i vigilants municipals de Catalunya.

    Procediment de recollida de dades:

    De la informació subministrada directament pels ajuntaments i per les persones interessades, ja sigui d'ofici o amb el requeriment previ de la unitat responsable del fitxer, per via telefònica, telemàtica o documental i la obtinguda de fons accessibles al públic, com els butlletins oficials.

    Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal:

    Dades de caràcter identificatiu: nom i cognoms; lloc i data de naixement; imatge; DNI i targeta d'identificació professional.

    Dades acadèmiques, professionals i d'ocupació laboral: coneixements; cursos; titulacions; cursos de llengua catalana; experiència professional; recompenses i distincions; data d'ingrés al cos (policia local)/plantilla de l'ajuntament (vigilant municipal); data pressa possessió; data cessament; data reingrés; data jubilació; data pas a la situació de segona activitat; canvis de la situació administrativa; pèrdua condició funcionari.

    Dades de l'ajuntament i del cos de la policia local: ajuntament; adreça, telèfon i fax de l'ajuntament i la policia local/vigilants municipals; correu electrònic corporatiu de la policia local/vigilants municipals; correu electrònic del cap de la policia local/vigilants municipals; escala i categoria professional del cap de la policia local.

    Sistema de tractament: parcialment automatitzat.

    Cessions de dades previstes:

    A institucions i organismes de caràcter oficial amb competències en l'àmbit de la seguretat pública, i forces i cossos de seguretat (articles 3 i 45 de la LO 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat).

    A administracions públiques per a l'exercici de les mateixes competències o que tractin les mateixes matèries, i quan la comunicació tingui com a objecte el tractament de les dades amb finalitats històriques, estadístiques o científiques.

    Transferències internacionals: no.

    Òrgan responsable:

    Persona titular de la Secretaria de Seguretat.

    Pg. de Sant Joan, 43

    08009 Barcelona.

    Òrgan davant el qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació cancel·lació i oposició, quan s'escaigui:

    Persona titular de la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya.

    Pg. de Sant Joan, 43

    08009 Barcelona.

    coordinaciopl@gencat.cat

    Mesures de seguretat:

    De conformitat amb l'article 81.2.f) del Reglament de desplegament de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR