ORDRE AAR/269/2008, de 28 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la millora de la qualitat de la llet i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/269/2008, de 28 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la millora de la qualitat de la llet i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

El Reglament CE 853/2004, del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril, pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal, estableix els paràmetres de qualitat que ha de reunir la llet que es produeix a les explotacions, així com les condicions per a la seva producció.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) considera que cal continuar amb el foment de la millora de la qualitat de la llet i la seva implantació a l'àmbit territorial de Catalunya per tal d'avançar en aquest procés, i per aquest motiu és convenient subvencionar les mesures d'assessorament i control de les explotacions ramaderes subjectes a programes de control i millora de la qualitat de la llet.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, d'acord amb el que disposa el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment de la millora de la qualitat de la llet que s'estableixen a l'annex 1 d'aquesta Ordre, així com convocar els corresponents a l'any 2008.

Article 2

2.1 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.2 La quantia dels ajuts que estableix aquesta Ordre serà la que s'estableix a la partida pressupostària AG03 D/770000114/6121 dels pressupostos del DAR per a l'any 2008, dotada amb un import màxim de 76.229,38 euros.

2.3 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és el Servei de Producció Ramadera.

2.4 L'òrgan competent per resoldre les sol·licituds és el director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, i a aquest efecte es nomena una comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel/per la subdirector/a general de Ramaderia, el/la cap del Servei d'Ajuts al Sector Ramader i el/la cap del Servei de Producció Ramadera.

2.5 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de sis mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.6 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que s'hi pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar que estableix l'apartat 2.5 anterior.

2.7 Els ajuts atorgats es publicaran al web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran al tauler d'anuncis de les dependències del DAR. En el supòsit d'ajuts d'un import superior a 3.000,00 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 28 de maig de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és establir ajuts per al finançament d'accions d'assessorament per a la millora de la qualitat de la llet produïda i recollida a explotacions de Catalunya i, en concret, el suport tècnic que consisteix en l'elaboració de programes que tinguin com a finalitat actuacions adreçades a millorar els paràmetres de qualitat que estableix el Reglament CE 853/2004, de 29 d'abril.

.2 Requisits dels programes de millora de la qualitat de la llet

2.1 L'objecte dels programes és l'adequació de les condicions d'obtenció, emmagatzematge i transport de la llet que comportin la millora dels paràmetres de qualitat de la llet que exigeix la normativa vigent.

2.2 Els programes de millora hauran de comptar amb una memòria que contingui, almenys, els elements següents:

  1. Identificació de la persona compradora, associació de compradors o agrupació de productors que realitzen el programa.

  2. Relació de les explotacions en què s'aplica el programa, que es presentarà mitjançant suport informàtic. Aquesta relació ha de contenir les dades següents: persona titular (cognoms, nom i NIF), municipi de l'explotació, nom de l'explotació, marca oficial, nombre d'animals i quota lletera assignada.

  3. Identificació, si escau, de l'entitat a la qual s'encomana l'aplicació de les accions que preveu el programa de millora.

  4. Identificació dels paràmetres objecte de millora.

  5. Descripció detallada de les despeses i les inversions a realitzar durant l'any en curs, d'acord amb el que estableix l'apartat 4 d'aquestes bases reguladores.

  6. Descripció del sistema de control establert per avaluar l'eficàcia de les mesures adoptades.

  7. Relació dels tècnics que participen en l'execució del programa, amb indicació de la relació contractual i la titulació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR