DECRET 269/2001, de 9 d'octubre, pel qual es modifica el Decret 180/2001, de 26 de juny, de regulació de la composició i les funcions del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

269/2001, de 9 d’octubre, pel qual es modifica el Decret 180/2001, de 26 de juny, de regulació de la composició i les funcions del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

El Decret 180/2001, de 26 de juny, de regulació de la composició i les funcions del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) (DOGC núm. 3428, d’11.7.2001) conté els preceptes pels quals es regeix aquest organisme que la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives, configura com a corporació de dret públic per tal de complir les funcions derivades del règim aplicable a la producció agrícola ecològica i la seva indicació en els productes agraris i alimentaris que estableix el Reglament CEE 2092/91, del Consell, de 24 de juny de 1991.

L’esmentada naturalesa jurídica es justifica per la necessitat d’adaptar l’estructura organitzativa i de representació d’aquest organisme de control i certificació de la producció agrària ecològica a la norma europea EN 45011 que estableix els criteris generals relatius als organismes de certificació que realitzen la certificació de productes, un dels quals fa referència a l’estructura administrativa de l’organisme de certificació i control on s’exigeix que el seu òrgan de govern estigui integrat per representants dels interessos implicats en el procés de certificació sense el predomini d’un únic interès.

El Decret 180/2001, al seu article 3.2 defineix com a òrgans de govern del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, la Junta Rectora i el president del Consell, i a l’article 4.1 estableix la composició de la Junta Rectora d’acord amb allò que va ser consensuat amb els representants del sector a través de la Taula Sectorial de la Producció Agrària Ecològica.

A efectes d’obtenir l’acreditació de l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC) cal modificar la composició de la Junta Rectora del CCPAE que estableix l’article 4.1 del Decret 180/2001, de 26 de juny, atès que la representació equilibrada d’interessos exigida per la norma EN 45011 es refereix a l’equilibri entre els interessos dels destinataris de la certificació i els dels operadors que la sol·liciten.

Així mateix, a l’article 10.2.b) de l’esmentat Decret es fa referència a titulars d’indústries elaboradores quan a la resta de l’article es parla d’empreses de les diferents seccions, cal, per tant, modificar la terminologia per tal d’aconseguir la coherència necessària.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR