DECRET 284/1992, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament de l'escala d'inspectors financers del cos superior d'administració de la Generalitat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Atès el que estableix la disposició final 1 de la Llei 5/1991, de 27 de març, de creació de l'escala d'inspectors financers i de l'escala d'inspectors tributaris dins el cos superior d'administració de la Generalitat, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta dels consellers de Governació i d'Economia i Finances, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament de l'escala d'inspectors financers del cos superior d'administració de la Generalitat, el text del qual es publica annex.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 d'agost de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Gomis i Martí Conseller de Governació

Macià Alavedra i Moner Conseller d'Economia i Finances

REGLAMENT de l'escala d'inspectors financers del cos superior d'administració de la Generalitat.

Article 1

Naturalesa de l'escala i dependència L'escala d'inspectors financers està integrada dins el cos superior d'administració de la Generalitat, té caràcter facultatiu i tècnic i depèn orgànicament del conseller competent en matèria de funció pública i funcionalment del Departament d'Economia i Finances. Els inspectors financers adscrits a l'esmentada escala actuaran sota la dependència directa del director general de Política Financera o de l'òrgan en el qual delegui.

Article 2

Funcions Dins les competències que corresponen a la Generalitat, són funcions pròpies de l'escala d'inspectors financers:

  1. La inspecció comptable i financera de les caixes d'estalvis, de les cooperatives de crèdit i de les altres entitats de crèdit o financeres de caràcter privat, a fi de determinar-ne l'estat de solvència, i la verificació del compliment de la normativa específica que els és aplicable.

  2. Les actuacions d'inspecció financera dels ens locals que executi l'Administració de la Generalitat en aplicació de les competències que té en matèria de tutela financera.

Article 3

Admissió a les proves de selecció Per ser admès a les proves de selecció per a l'ingrés a l'escala d'inspectors financers és preceptiu complir, dins el termini de presentació de sol·licituds per prendre-hi part, les condicions personals establertes amb caràcter general per l'article 33 de la Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la funció pública de l'Administració de la Generalitat, i estar en possessió del títol de llicenciat en Dret, en Ciències econòmiques o en Ciències empresarials, d'enginyer o arquitecte, o bé estar en condicions d'obtenir-lo dins el termini de presentació de sol·licituds.

Article 4

Ingrés a l'escala 4.1 L'ingrés a l'escala d'inspectors financers s'efectua, mitjançant la superació de les proves teòriques i pràctiques i del curs selectiu de formació, pels procediments de selecció següents:

  1. Oposició lliure.

  2. Concurs-oposició. 4.2 El 50% de les places de l'escala que siguin objecte de convocatòria s'ha de proveir pel procediment d'oposició lliure i l'altre 50% s'ha de proveir pel procediment de concurs-oposició.

Article 5

Condicions especials d'admissió per al procediment de concurs-oposició 5.1 Per ser admès al concurs-oposició cal complir les condicions establertes a l'article 3 i al punt 2 d'aquest article. 5.2 Les places que siguin objecte de convocatòria mitjançant concurs-oposició han de ser restringides:

  1. En un 50% als funcionaris de carrera amb una antiguitat mínima de dos anys en qualsevol de les escales del cos superior d'administració de la Generalitat.

  2. En l'altre 50%, als funcionaris de carrera amb una antiguitat mínima de dos anys en qualsevol de les escales del cos de gestió de l'Administració de la Generalitat. Els funcionaris que complint la condició de la lletra b) anterior hagin assolit, en virtut d'oposició, la condició de funcionaris del cos superior podran optar a presentar-se per aquest procediment o bé pel de la lletra a) anterior. 5.3 En una mateixa convocatòria no es podrà concórrer a les proves d'accés a l'escala d'inspecció financera per més d'un dels procediments indicats a les lletres a) i b) de l'apartat 2 anterior, ni invocar, si s'escau, més d'una titulació acadèmica; els candidats hauran de realitzar l'opció que els pugui correspondre en la sol·licitud respectiva.

Article 6

Curs selectiu Superades les proves de l'oposició o del concurs-oposició, segons els casos, es procedirà a la realització del curs selectiu corresponent amb una durada mínima de sis mesos. En aquest curs s'aprofundirà en les matèries de mètodes i sistemes de la inspecció, anàlisi de les entitats de crèdit i estalvi i les seves operacions, a més d'altres matèries i tècniques pròpies de la inspecció. La qualificació serà d'apte o no apte. Els alumnes que hagin ingressat a l'Escola d'Administració Pública i que no tinguin la condició de funcionaris de la Generalitat, només als efectes retributius tindran la consideració de funcionaris en pràctiques.

Article 7

Convocatòria Les convocatòries per a l'ingrés a l'escala es faran d'acord amb la normativa de funció pública de l'Administració de la Generalitat, sens perjudici de les normes contingudes a la Llei 5/1991, de 27 de març, i al present Reglament.

Article 8

Temaris i fases de l'oposició L'ingrés a l'escala es realitzarà a través de l'Escola d'Administració Pública de la Generalitat, per algun dels dos procediments següents:

  1. Oposició lliure. Constarà de cinc exercicis distribuïts de la manera següent: El primer exercici, que comprèn el primer grup de matèries que consta a l'annex 1, consistirà a contestar per escrit tres temes d'entre els quatre que proposarà el tribunal sobre les matèries següents: Dret administratiu general; Dret constitucional i estatutari, organització política i administrativa de l'Estat; Gestió de personal; Seguretat Social; les Comunitats Europees, Dret comunitari; Estructura social i econòmica espanyola. El segon exercici, que consisteix en el coneixement de la llengua catalana, constarà de dues parts i tindrà una durada, com a màxim, d'una hora per a la primera part, més trenta minuts per la segona. Primera: s'hi avaluaran el domini de l'expressió escrita, per mitjà de la redacció d'un text de 200 paraules, com a màxim, i els coneixements pràctics de llengua, per mitjà de cinc preguntes sobre aspectes lingüístics relacionats amb les funcions a realitzar a l'escala d'inspectors financers. Segona: s'hi avaluarà l'expressió oral per mitjà de la lectura en veu alta d'un text i una conversa sobre temes generals en matèria financera. Queden exempts de realitzar aquesta prova els aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de sol·licituds per a l'ingrés a l'escala d'inspectors financers, que estan en possessió del nivell C o superior de la Junta Permanent de Català, o equivalent. El tercer exercici consistirà en una prova general de suficiència. Els aspirants hauran de contestar un qüestionari de quinze preguntes proposat pel tribunal d'entre els temes continguts a l'annex 2, relatius a les matèries d'Economia, Fiscalitat de l'empresa, Dret mercantil i Estadística. El temps per a la realització d'aquesta prova no pot ser superior a quatre hores. Per a aquesta prova i la següent, els aspirants podran utilitzar màquines calculadores no programables. El quart exercici serà una prova pràctica. Els aspirants que hagin superat la prova general de suficiència hauran de resoldre dos supòsits pràctics referents a les matèries de Comptabilitat i Càlcul financer, contingudes a l'annex 2. El temps per a la realització d'aquesta prova no pot ser superior a cinc hores. El cinquè exercici constarà d'una prova teòrica. Els aspirants que hagin superat les proves anteriors hauran de desenvolupar per escrit i hauran de llegir davant el tribunal un tema d'entre dos que proposarà el tribunal, referent a la matèria de Sistema financer, continguda a l'annex 2. El temps per a la realització d'aquesta prova no pot ser superior a tres hores.

  2. Concurs-oposició. Constarà de dues fases: Concurs, en el qual es consideraran com a mèrits els que a continuació s'especifiquen:

  1. Valoració del treball efectivament realitzat per l'aspirant en llocs d'assessorament i anàlisi financera, control intern i auditoria, atenent la seva categoria i les seves funcions: fins a 3 punts.

  2. Cursos de doctorat, postgrau, mestratges, altres titulacions acadèmiques rellevants en relació amb el lloc de treball: fins a 3 punts.

  3. Especialització en matèries pròpies del lloc de treball, estudis efectuats, activitat docent i professional i publicacions realitzades que acreditin una preparació superior en relació amb les tasques assignades a l'escala d'inspecció financera: fins a 3 punts.

  4. Antiguitat a l'Administració, a comptar només la superior a l'exigida per participar en el concurs de mèrits: a raó de 0,1 punts per any complet, fins a 1 punt. Oposició. En fase d'oposició els concursants estaran exempts de realitzar el primer exercici de l'oposició lliure, i realitzaran els quatre següents.

Article 9

Puntuació Cada exercici es puntuarà de 0 a 10 i seran eliminatoris, llevat de la fase de concurs, per als opositors que no assoleixin la meitat de la puntuació màxima. Nogensmenys, la qualificació del segon exercici serà d'apte o no apte. Tant en la fase d'oposició lliure com en la de concurs-oposició, la puntuació final la donarà la mitjana de la suma obtinguda en cada exercici. El tribunal publicarà la llista definitiva i distingirà els aspirants que d'acord amb el procediment de selecció hagin superat les proves selectives. En ambdós casos la llista definitiva detallarà els aspirants per l'ordre de puntuació final en el procés...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR