ORDRE AAR/7/2010, de 12 de gener, de modificació de l'Ordre ARP/61/2006, de 17 de febrer, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/7/2010, de 12 de gener, de modificació de l'Ordre ARP/61/2006, de 17 de febrer, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

El Consell regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages proposa la modificació del Reglament d'aquesta denominació d'origen, per tal d'incloure en la zona de producció prevista a l'annex 2, el municipi d'Aguilar de Segarra, atès que d'acord amb els informes tècnics corresponents, aquest municipi reuneix característiques similars als municipis que integren la zona de producció de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

Igualment el Consell Regulador proposa l'eliminació de la menció de la graduació alcohòlica volumètrica adquirida màxima en vins rosats i negres, prevista a l'article 19.1 del Reglament de la Denominació d'Origen, establert a l'annex 1 de l'Ordre ARP/61/2006, de 17 de febrer, atès que tècnicament és correcta i per adaptar-la a les variacions anuals de les veremes corresponents.

L'annex IV del Reglament 2008/479/CE, de 29 d'abril, pel qual s'estableix l'organització comuna del mercat vitivinícola, assenyala que el vi amb denominació d'origen pot superar el 15% vol, sense augment artificial del grau alcohòlic i per tant l'eliminació en el Reglament de la Denominació d'Origen Pla de Bages aprovat per l'Ordre ARP/61/2006, de 17 de febrer, s'ajusta a aquesta disposició comunitària.

Aquestes modificacions tècniques han estat informades per l'Institut Català de la Vinya i el Vi, d'acord amb l'article 7.1 del Decret 474/2004, de 28 de desembre, pel qual es desenvolupa la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

D'acord amb la proposta de la persona titular de l'Institut català de la Vinya i el Vi i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l'article 19.1 de l'annex 1 de l'Ordre ARP/61/2006, de 17 de febrer, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Pla de Bages, el qual queda redactat de la manera següent:

19.1 Els vins VQPRD, els vins de licor de qualitat tradicionals VLQPRD, els vins d'agulla de qualitat VAQPRD i els vins escumosos de qualitat VEQPRD elaborats i embotellats, emparats per la Denominació d'Origen Pla de Bages, respondran als tipus i les graduacions alcohòliques volumètriques adquirides següents:

Tipus de vi: blanc.

Grau alcohòlic volumètric adquirit mínim: 11% vol, màxim 15% vol.

Tipus de vi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR