DECRET 70/1993, de 9 de febrer, de reestructuració de la Direcció General de Carreteres.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 408/1981, de 14 d'octubre, es va establir l'estructura bàsica de la Direcció General de Carreteres que fins al Decret 222/1985, de 23 de juliol, s'ha configurat en funció de les competències que assolia. A partir d'aquesta data, la recerca d'una major eficàcia i eficiència ha comportat la creació de figures sotmeses a la Llei 4/1985, de l'Estatut de l'empresa pública catalana, amb capacitat per respondre a les exigències socials i la modificació de les funcions a assumir pels òrgans de la mateixa Direcció General.

Atesa l'experiència adquirida i la conveniència de consolidar la reforma de modernització iniciada;

De conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques d'acord amb el Govern, amb la deliberació prèvia del Consell Tècnic,

Decreto:

Article 1

De la Direcció General 1.1 Corresponen a la Direcció General de Carreteres les funcions necessàries per a la direcció i gestió de planificació, projecció, construcció, explotació i conservació de les carreteres competència de la Generalitat de Catalunya. 1.2 Per al desenvolupament de les seves funcions la Direcció General s'estructura en els òrgans següents: Subdirecció General de Gestió Econòmica i Administrativa. Subdirecció General de Planificació i Projectes. Subdirecció General de Conservació i Explotació. Servei de Tecnologia i Materials. Servei de Supervisió de Projectes. Secció de Suport Tècnic.

Article 2

De la Secció de Suport Tècnic 2.1 El director general tindrà a la seva disposició personal de suport que assumirà les tasques que aquest li encomani, i que serà coordinat per la Secció de Suport Tècnic. 2.2 A la Secció de Suport Tècnic li corresponen les funcions de seguiment intern dels expedients, la relació amb els altres organismes de la Generalitat i les entitats externes, i la difusió i publicitat que ha de realitzar la Direcció General.

Article 3

De la Subdirecció General de Gestió Econòmica i Administrativa 3.1 A la Subdirecció General de Gestió Econòmica i Administrativa li correspon el desenvolupament de les funcions següents:

  1. L'impuls de l'elaboració dels pressupostos de la Direcció General així com de les seves modificacions i la liquidació, i el control i seguiment de les despeses i inversions pressupostàries.

  2. La supervisió de les actuacions jurídico-administratives relatives a la normativa, els informes i les propostes de resolució en matèria de carreteres encomanades al Servei de Gestió Jurídica.

  3. La gestió de personal que, d'acord amb la normativa vigent, correspon a les direccions generals.

  4. L'impuls dels expedients d'informació pública i d'aprovació dels projectes d'obra.

  5. La direcció i coordinació de les funcions que desenvolupen els serveis al seu càrrec.

  6. Qualsevol altra funció que li encomani el director general. 3.2 La Subdirecció General de Gestió Econòmica i Administrativa s'estructura en els serveis següents: Servei de Gestió Jurídica. Servei de Gestió Econòmica i Pressupostos.

Article 4

Del Servei de Gestió Jurídica 4.1 Al Servei de Gestió Jurídica li corresponen les funcions següents:

  1. L'estudi de la legislació i l'elaboració d'informes i dictàmens jurídics en matèria de carreteres i l'assessorament a les unitats i els òrgans de la Direcció.

  2. L'elaboració dels projectes de disposicions de caràcter general sobre matèries de competència de la Direcció General.

  3. L'elaboració d'informes o, si s'escau, de les propostes de resolució dels recursos interposats contra els actes administratius de la Direcció General de Carreteres.

  4. La tramitació i l'informe dels expedients relatius a la protecció de la legalitat i el règim sancionador en matèria de carreteres.

  5. L'estudi i l'elaboració de les propostes de resolució dels expedients derivats de la gestió de carreteres que corresponen al director general.

  6. La tramitació dels procediments d'informació pública dels projectes de carreteres fins a la seva aprovació definitiva.

  7. La gestió administrativa dels assumptes de personal.

  8. La direcció i la coordinació de les funcions que desenvolupen les unitats al seu càrrec i de les unitats dels serveis territorials que desenvolupin funcions de caràcter jurídic.

  9. Qualsevol altra funció que li encomani el subdirector general. 4.2 Del Servei de Gestió Jurídica en depèn la Secció d'Informes i Recursos. 4.3 Corresponen a la Secció d'Informes i Recursos les funcions següents:

  10. L'estudi i la proposta de resolució dels recursos.

  11. L'estudi i la proposta de resolució dels expedients de reclamació de danys.

  12. La tramitació dels expedients sancionadors i la proposta de resolució si aquesta és competència del director general.

  13. L'elaboració d'informes amb matèries pròpies de la Direcció General, així com establir una coordinació adequada amb les seccions de caràcter eminentment jurídic dels serveis territorials.

Article 5

Del Servei de Gestió Econòmica i Pressupostos 5.1 Al Servei de Gestió Econòmica i Pressupostos li corresponen les funcions següents:

  1. L'elaboració de l'avantprojecte de pressupost de la Direcció General i de les seves modificacions, així com la seva liquidació.

  2. L'elaboració dels programes d'inversions i el seguiment i el control posterior.

  3. La gestió comptable, que comprèn l'organització, el control i el seguiment de les despeses i inversions pressupostàries, la realització d'inventaris i la gestió de compres.

  4. La gestió administrativa, en totes les fases que corresponen a la Direcció General, dels expedients de contractació.

  5. La tramitació dels aspectes econòmics derivats de la gestió de personal.

  6. La tramitació d'expedients de subvencions del Feder i altres institucions públiques, així com de cofinançament.

  7. La gestió econòmica de les subvencions de la Direcció a institucions o particulars.

  8. La direcció i la coordinació de les funcions que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR