RESOLUCIÓ JUS/174/2006, de 24 de gener, per la qual es fa públic un protocol de col·laboració d'encàrrec de gestió entre el Departament de Justícia i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/174/2006, de 24 de gener, per la qual es fa públic un protocol de col·laboració d'encàrrec de gestió entre el Departament de Justícia i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

En data 5 de maig de 2005, es va signar el protocol de col·laboració d'encàrrec de gestió entre el Departament de Justícia i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), per a la realització del subministrament de paper imprès de l'Administració de justícia a Catalunya dels òrgans judicials i fiscalies per a l'exercici de 2005 (JU-69/05).

Atès el que preveu l'article 15.3 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú,

Resolc:

Donar publicitat al protocol de col·laboració d'encàrrec de gestió entre el Departament de Justícia i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que es transcriu com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 24 de gener de 2006

Joan Turró i Vicens

Secretari general

Annex

Protocol de col·laboració entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)

A Barcelona, a la seu del Departament de Justícia, a 5 de maig de 2005

Reunits

D'una part el secretari general del Departament de Justícia, en virtut de l'article 11 del Decret 96/2001, de 20 de març, sobre organització i competències per a la contractació dels subministraments i dels seus serveis complementaris, relacionats o derivats dins dels departaments de la Generalitat i altres organismes públics.

I de l'altra part, el senyor Adolf Cabruja i Martínez, gerent del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), en virtut de la resolució del Consell d'administració de delegació de signatura de data 16 de març de 2005.

És voluntat dels reunits signar aquest protocol de col·laboració amb l'objecte de fomentar la reinserció de les persones condemnades a penes privatives de llibertat, dins del marc de la normativa actualment vigent, mitjançant l'execució, fabricació i gestió per la pròpia administració d'activitats susceptibles de contractació administrativa pública, a través de la tècnica de l'encàrrec de gestió.

Ambdues parts es reconeixen la capacitat necessària per a formalitzar aquest protocol.

Manifesten

Primer

La Constitució espanyola de 1978, en el seu article 25.2, reconeix a les persones condemnades a penes privatives de llibertat el dret a un treball remunerat, i els beneficis corresponents de la Seguretat Social, l'accés a la cultura i al desenvolupament integral de la personalitat, orientats vers la reeducació i la reinserció social.

Segon

Segons el Decret 3482/1983, de 28 de desembre, de traspàs de funcions i serveis de l'Estat en matèria d'administració penitenciària, la Generalitat de Catalunya va assumir, a partir de l'1 de gener de 1984, les competències determinades a l'article 11.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, relatives a l'execució en matèria penitenciaria.

Tercer

Que el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) és una empresa pública adscrita al Departament de Justícia, que té naturalesa d'entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, sotmesa a la Generalitat, l'actuació de la qual s'ajusta al dret privat i, de conformitat amb allò que s'estableix a l'article 2 de la Llei 5/1989, de 12 de maig (DOGC de 17.5.1989), en relació amb els articles 2 i 3 dels seus estatuts aprovats pel Decret 209/1989, de 3 de juliol (DOGC de 8.9.1989), i modificats per la disposició addicional 6 del Decret 284/2002, del 19 de novembre (DOGC de 20.11.2002), té com a objectiu primordial satisfer el dret al treball de les persones sotmeses a mesures penals internades en establiments penitenciaris a Catalunya, mitjançant la creació de llocs de treball productius sotmesos a la normativa laboral.

Quart

El Departament de Justícia té transferida la competència en matèria de provisió de mitjans materials i econòmics per al funcionament de l'Administració de justícia des del Reial Decret 966/1990, de 20 de juliol, que posteriorment van ser ampliades mitjançant successius reials decrets i això suposa, entre altres coses, que ha de facilitar als òrgans judicials i fiscalies de Catalunya el paper imprès reglamentari en què es dicten les seves resolucions.

Cinquè

Per fer efectives aquestes finalitats de reinserció sociolaboral i dur a terme aquestes polítiques de reinserció en l'àmbit penitenciari, és fonamental disposar de recursos de tipus laboral que permetin assolir, de forma progressiva, el compliment del precepte constitucional que reconeix el dret a un treball remunerat i els beneficis de la Seguretat Social a les persones condemnades a penes i mesures privatives de llibertat.

Per això, és imprescindible la col·laboració entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció ja que d'aquesta manera l'acció administrativa, dins del marc de la normativa vigent i, en especial, de la contractació pública, facilitarà i potenciarà el compliment de les finalitats del CIRE.

Sisè

Els apartats a) i b) de l'article 194 del Decret legislatiu 2/2000, de 16 de juny, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de contractes públics de les administracions públiques, disposen que la fabricació de béns mobles podrà verificar-se pels propis serveis d'aquesta mitjançant els seus mitjans personals o reals quan l'administració tingui muntades fàbriques, arsenals o serveis tècnics o industrials suficientment aptes per a la realització del subministrament.

El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció disposa de tallers de producció pròpia i de producció per encàrrec, amb mitjans propis o cedits o en tallers interns o externs, que abasten àrees com la confecció, fusteria, impremta, manipulat, muntatge i serralleria.

Com a conseqüència de totes les reflexions fins ara exposades i la normativa aplicable, és voluntat d'aquestes parts formalitzar un protocol de col·laboració en els termes que es diran, amb la finalitat de donar compliment als objectius que els són propis, i per això subscriuen aquest protocol, que resta sotmès als següents

Acords

Primer

Objecte del protocol

El CIRE, com a entitat instrumental i, en tant que considerada com a pròpia Administració de la Generalitat pel que fa als seus mitjans personals i reals, rep l'encàrrec del Departament de Justícia per tal de realitzar el subministrament de paper imprès de l'Administració de justícia a Catalunya dels òrgans judicials i fiscalies per a l'exercici de 2005.

Segon

Obligacions del CIRE

El CIRE es compromet a dirigir i coordinar les feines pròpies generades per l'aplicació d'aquest protocol, supervisar la formació i el desenvolupament de les funcions derivades de l'objecte del present protocol, així com l'aplicació de les tècniques d'avaluació sobre els resultat de l'esmentada aplicació, i a coordinar la infraestructura necessària per a les tasques encarregades, posar a disposició els materials necessaris i obtenir els resultats esperats.

D'altra banda, el CIRE durà a terme l'encàrrec de gestió per al subministrament de paper imprès de l'Administració de justícia a Catalunya per a l'exercici de 2005, d'acord amb les clàusules i prescripcions fixades en els annexos números 1 i 2 d'aquest protocol.

Tercer

El Departament de Justícia haurà de realitzar amb diligència el que resulti com a obligacions seves segons les prescripcions establertes a l'annex 1 i 2, i en especial, facilitar la informació tècnica necessària per al desenvolupament de les actuacions objecte d'aquest protocol.

Quart

El preu de l'encàrrec de gestió del subministrament de paper imprès de l'Administració de justícia a Catalunya dels òrgans judicials i fiscalies per a l'exercici de 2005 que el Departament de Justícia farà efectiu al CIRE és de 694.905,72 euros (IVA inclòs), amb un preu unitari per paquet de 500 fulls de paper imprès de 4,21080 euros (IVA inclòs).

El CIRE haurà de trametre a cada òrgan gestor que figura en el plec de prescripcions tècniques les factures a mesura que el subministraments siguin lliurats.

Les factures seran examinades pels responsables dels òrgans gestors del Departament de Justícia i, en el cas que detectin alguna incorrecció o quelcom no procedent, ho comunicaran al CIRE a fi que siguin esmenades.

Els òrgans gestors del Departament de Justícia seran els encarregats d'iniciar el tràmits necessaris perquè el document comptable de pagament arribi al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, que serà l'encarregat de dur a terme el pagament.

Cinquè

Totes les accions que es desenvolupin en el marc d'aquest protocol de col·laboració hauran de figurar amb els logotips del Departament de Justícia i del CIRE.

Així mateix, tant el Departament de Justícia com el CIRE es comunicaran amb la suficient antelació la realització d'actes públics de difusió i promoció que es derivin del desenvolupament del present protocol.

Sisè

Rescissió

El present protocol pot ser rescindit per les causes següents:

a) Per voluntat de les parts, que haurà d'instrumentalitzar-se per escrit.

b) Per incompliment de les obligacions pactades.

c) Per manca de renovació, després del transcurs del termini previst.

d) Les altres causes que resultin de l'aplicació de la legislació vigent.

Setè

Confidencialitat

Ambdues parts fan constar, de manera expressa, que s'abstindran de fer cap mena de tractament de les dades personals de què disposin com a conseqüència de l'aplicació d'aquest protocol. De la mateixa manera es comprometen a no cedir a tercer les dades esmentades o els arxius que les contenen, així com a guardar estricta confidencialitat sobre les mateixes d'acord amb la Llei 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades.

Vuitè

Comissió mixta de seguiment

Es crea una comissió mixta de seguiment integrada per dos representants de les dues parts que intervenen en aquest protocol de col·laboració.

Novè

Vigència

Aquest protocol entrarà en vigor l'endemà de la seva formalització i durarà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR