Proleg

AutorGemma Rubio Gimeno

Amb freq¸Ència la introducciÛ d'un tema tÈ per finalitat justificar la seva elecciÛ, pero quan aquest tema fa referencia a matÈries de Dret Patrimonial c·tala qualsevol justificaciÛ resulta innecess·ria. En aquests moments en quÈ des de les esferes de l'activitat polÌtica es planteja la projecciÛ de l'activitat legislativa en materia patrimonial, resulta evident la casual oportunitat del treball i la propia importancia del mateix. No es pretenia per part de l'autora preveure el pensament de la futura activitat legislativa, pero no hi ha dubte de la seva finor i intuido respecte de les necessitats del nostre dret en l'actualitat; si aixÛ hi afegim la seva seriositat i demostrada maduresa intel-lectual, podem dir, sense risc d'equivocarnos, que estem en presencia d'un excel-lent treball d'estudi i investigado.

La protecciÛ del crÈdit perjudicat Ès un treball que pren per eix vertebrador la idea del perjudici dels creditors fonamentada en la incobrabilitat del seu dret i incorpora la recerca sistem·tica de la regulado relativa a la protecciÛ de la efectivitat del crÈdit; aquesta protecciÛ es fonamenta en el manteniment de la suficiencia econÛmica del patrimoni responsable.

En un primer moment de l'estudi resulta imprescindible exposar la relaciÛ de causalitat que ha d'existir entre els actes del deutor i el perjudici dels creditors a fi que resultin d'aplicaciÛ les normes protectores de l'efectivitat del crÈdit. D'aquest fet se'n desprÈn que el nucli de la investigaciÛ es concentra en l'estudi de les normes que contemplen el perjudici causat per la realitzaciÛ pel deutor d'actes dispositius gratuits i que la protecciÛ al creditor desplega la seva eficacia declarant l'afectaciÛ dels bÈns alienats gratuÌtament a la satisfacciÛ dels crÈdits perjudic·is, a partir de la prevalenca de la posiciÛ crediticia per sobre de la de l'adquirent a tÌtol gratuÌt. L'autora sap posar de relleu d'una forma intelligent, la irrellev·ncia del frau del disponent en ordre a ignorar els actes dispositius perjudicials.

En un segon moment, el treball s'ocupa del perjudici causat als creditors per actes de disposiciÛ a tÌtol onerÛs i proporciona forÁosament un ·mbit d'estudi mes reduÌt, donada la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR