DECRET 57/1997, de 4 de març, d'ampliació dels productes sanguinis que preveu el Decret 255/1987, de 4 d'agost, a l'efecte de fixar-ne el preu màxim anual.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Amb l'objectiu de garantir que la donació de sang sigui un acte voluntari i gratuït, el Govern de la Generalitat de Catalunya va autoritzar el Departament de Sanitat i Seguretat Social, mitjançant el Decret 255/1987, de 4 d'agost (DOGC núm. 885, de 2.9.1987), per establir, anualment, un preu màxim per als productes sanguinis que es detallen a l'article 6 de l'Ordre de 29 de setembre de 1986, de desplegament del Programa de donació i transfusió sanguínia (DOGC núm. 751, de 10.10.1986).

Els productes sanguinis esmentats, que són els que poden recaptar, tractar, intercanviar i transfondre els bancs i dipòsits de sang integrats en la xarxa hemoteràpica de Catalunya, van ser ampliats pel Decret 72/1991, de 8 d'abril (DOGC núm. 1432, de 19.4.1991).

Atesa la necessitat d'ampliar el nombre de productes a què fa referència l'Ordre precitada amb els que són d'utilització freqüent i respecte dels quals correspon la fixació del preu màxim;

En virtut del que estableix l'article 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Els productes sanguinis que s'indiquen a continuació, en qualsevol operació d'intercanvi i subministrament en què siguin emprats, estan sotmesos a un preu màxim que fixarà anualment, mitjançant una Ordre, el Departament de Sanitat i Seguretat Social, a proposta del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut:

  1. Concentrat d'hematies parcialment desleucotitzades.

  2. Sang total procedent de donació autòloga.

  3. Productes sotmesos a procediments d'irradiació.

Article 2

Totes les operacions d'intercanvi i subministrament dels productes a què fa referència aquest Decret se subjecten al que preveu el Decret 255/1987, de 4 d'agost.

Article 3

Els bancs i dipòsits de sang integrats en la xarxa hemoteràpica de Catalunya, d'acord amb el nivell que tinguin assignat, poden recaptar, tractar, intercanviar i transfondre els productes que preveu aquest Decret.

Disposicions finals

-1 Es faculta el conseller de Sanitat i Seguretat Social per adoptar les mesures oportunes per al desplegament i l'execució d'aquest Decret.

-2 El present Decret entrarà en vigor l'endemà de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR