ORDRE ARP/325/2003, de 18 de juliol, per la qual es convoquen els ajuts per pal·liar els danys produïts per les pedregades de 19 de maig de 2003 a les plantacions de fruiters, ametllers, olivera i vinya, a diferents comarques de Lleida i Tarragona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/325/2003, de 18 de juliol, per la qual es convoquen els ajuts per pal·liar els danys produïts per les pedregades de 19 de maig de 2003 a les plantacions de fruiters, ametllers, olivera i vinya, a diferents comarques de Lleida i Tarragona.

L'Ordre de 28 de setembre de 2001 (DOGC núm. 3487, de 5.10.2001) estableix les bases reguladores de les mesures extraordinàries d'ajut per pal·liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis.

El dia 19 de maig de 2003 es va produir una forta tempesta de pedra i vent a les comarques del Pla d'Urgell, el Segrià, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i l'Urgell, que va produir pèrdues excepcionalment elevades en la producció de fruiters, ametllers, olivera i vinya i, a més a més, danys en l'estructura productiva (ferides a l'arbre i als ceps).

Les collites d'aquestes produccions són assegurables contra els riscos de vent i pedra dins el Pla d'assegurances agràries combinades. En canvi, els danys a l'arbre o al cep no estan actualment coberts en cap de les línies existents de fruiters, ametllers, oliveres i vinya.

Aquests danys en l'estructura productiva implicaran per als agricultors afectats la realització de feines de recuperació del potencial productiu i disminucions en la collita de l'any següent.

Per tot això, es considera convenient establir uns ajuts específics per tal de pal·liar els danys soferts en les plantacions de fruiters, vinya i ametllers a diferents comarques de Lleida i Tarragona afectades per les pedregades de 19 de maig de 2003, ja que els danys en els mitjans de producció han estat importants. Les dificultats per realitzar una valoració prèvia dels danys en els arbres i els ceps obliguen a establir un paral·lelisme entre aquestes pèrdues i les disminucions de producció que impliquen.

D'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Convocar els ajuts destinats a cobrir part dels costos de recuperació del potencial productiu de les plantacions de fruiters, ametllers, olivera i vinya derivats dels danys catastròfics produïts pel temporal de pedra i vent de 19 de maig de 2003, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'Ordre de 28 de setembre de 2001.

1.2 Es poden acollir a aquests ajuts els titulars de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR