ORDRE AAR/434/2010, de 8 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria dels ajuts per a les persones titulars de préstecs concedits a l'empara de l'Ordre ARP/307/2005, de 7 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores del pla pilot dels contractes globals d'explotació, i es convoquen els corresponents a l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/434/2010, de 8 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria dels ajuts per a les persones titulars de préstecs concedits a l'empara de l'Ordre ARP/307/2005, de 7 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores del pla pilot dels contractes globals d'explotació, i es convoquen els corresponents a l'any 2005.

El finançament del sector agrari per part de les entitats de crèdit, públiques i privades, representa un dels principals motors del seu desenvolupament i consolidació com a sector estratègic de l'economia. L'accés al capital es constitueix com a principal impulsor dels factors de treball i tecnologia, la competitivitat de la qual influeix decisivament en la millora de la renda agrària. En l'actualitat, l'economia travessa una situació d'escassetat de crèdit als mercats financers que dificulta a agricultors i ramaders l'accés a aquest factor impulsor de producció, fonamental per al funcionament i creixement de les seves empreses.

A través de l'Ordre ARP/307/2005, de 7 de juliol, es van aprovar les bases i la convocatòria dels ajuts inclosos al pla pilot del contracte global d'explotació, aquesta Ordre preveia la possibilitat de vincular l'ajut a la concessió d'un préstec en el cas dels ajuts a la primera instal·lació de joves agricultors i agricultores i de la modernització de les explotacions agràries, per tal de fomentar les inversions en el marc de les explotacions agràries.

Es considera oportú incloure una moratòria especial de fins a dos anys de durada per als titulars dels préstecs concedits a l'empara de l'Ordre ARP/307/2005, de 7 de juliol, amb la finalitat d'alleujar les dificultats de tresoreria que estan passant molts agricultors a conseqüència de la situació del sector, que podrien, fins i tot, afectar la viabilitat de les seves explotacions.

El règim d'aquests ajuts serà el que estableix el Reglament (CE) 1535/2007 de la Comissió, de 20 de desembre de 2007, sobre l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis al sector de la producció de productes agrícoles (DOUE L- 337, de 21.12.2007).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector agrari mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a concedir una moratòria especial de fins a dos anys de durada per als titulars de préstecs concedits a l'empara de l'Ordre ARP/307/2005, de 7 de juliol, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a concedir una moratòria de fins a 2 anys de durada per als titulars de préstecs concedits a l'empara de l'Ordre ARP/307/2005, de 7 de juliol, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà el 31 d'octubre de 2010. Les sol·licituds presentades fora de termini no s'admetran a tràmit.

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre es finançaran amb un import total màxim de 188.472,34 euros que aniran a càrrec del romanent que disposa l'ICCA a favor del DAR, que prové dels fons que el mateix DAR ha ingressat a l'ICCA en concepte d'ajuts per bonificar els préstecs atorgats en exercicis anteriors als titulars del pla pilot del contracte global d'explotació per un import de 68.472,34 euros i càrrec de la partida pressupostària AG02D/770000900/6140 dels pressupostos del DAR per a 2010, dotada amb un import de 120.000,00 euros. D'acord amb el que preveu l'article 94.7 de la Llei de finances públiques de Catalunya, en tractar-se de subvencions destinades a compensar les càrregues per operacions financeres formalitzades pels perceptors, aquestes es poden lliurar per l'import total a l'Institut Català de Crèdit Agrari perquè dugui a terme el pagament periòdic d'aquestes subvencions en els exercicis corresponents o l'amortització parcial del capital pendent de les operacions amb subvenció associada.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és la Unitat de Seguiment de Projectes de Desenvolupament Rural.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General de Desenvolupament Rural.

A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o subdirectora general d'Estratègia Rural, la persona responsable de registres de la Subdirecció General de Gestió Rural i la persona responsable de Coordinació Administrativa de la Direcció General de Desenvolupament Rural.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de tres mesos, a comptar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR