Presentació

AutorJosep-Enric Rebés i Solé
CargoDirector de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

La revista Autonomies arriba al seu setè número i ho fa coincidint amb la commemoració del setanta-cinc aniversari de la creació de l'Escola d'administració Pública de Catalunya, fundada l'any 1912 per iniciativa d'Enric Prat de la Riba.

Així doncs, la satisfacció que volem expressar per la progressiva consolidació d'aquesta revista catalana de dret públic en el tercer any de la seva publicació, l'hem d'inscriure en el marc d'aquesta commemoració. Per aquest motiu la revista Autonomies, editada conjuntament amb l'Institut d'Estudis Autonòmics, publica diversos articles relacionats amb temes de formació, que apareixen recollits en les pàgines del present número.

Recordem, a més, que el setanta-cinc aniversari de la constitució d'aquesta Escola ha coincidit en el temps amb l'aprovació pel Parlament de Catalunya de la Llei 41/1987, de 24 de març, reguladora de l'Escola d'Administració Pública. Això ens recorda que la remarcable història de l'Escola, que ens honora i que ens obliga, no pot ser recordada avui sense una visió clara de les funcions que l'esmentada llei i altres lleis, com la municipal i de règim local de Catalunya, preveuen per a aquesta Institució.

El passat que ens identifica conflueix amb l'assignació d'unes competències importants que hauran d'anar materialitzant-se en el futur en una renovada activitat quotidiana de l'Escola i en una influència creixent en la conformació d'una Administració pública catalana cada vegada més ben preparada i més eficaç en la gestió dels interessos públics. Aquesta responsabilitat, l'Escola l'ha d'assumir per mitjà de la selecció, la formació i el perfeccionament de funcionaris i, de manera fonamental i rellevant, per la recerca en matèria administrativa, en la qual s'insereix la publicació 'Autonomies i també les altres publicacions de l'Escola, en concret, els llibres publicats dins la col·lecció «Estudis» i la Revista de Llengua i Dret. Confiem que Autonomies continuï contribuint a aquesta empresa com a revista esdevinguda lloc de debat doctrinal sobre el Dret públic, especialment l'autonòmic.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR