ORDRE EMO/226/2014, de 22 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al desenvolupament d'espais de recerca de feina en l'àmbit de l'orientació per a l'ocupació, i s'obre la convocatòria per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La situació del mercat de treball actual i la seva complexitat, comporta d’una banda dificultats per poder disposar del coneixement sobre llocs de treball vacants i d’altra l’existència d’una gran competitivitat a l’hora d’optar als diversos llocs de treball que s’ofereixen.

El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya té com a objectiu gestionar i integrar el conjunt d’actuacions i de serveis ocupacionals per mantenir i fomentar l’ocupació estable i de qualitat i l’autoocupació; exercir la intermediació en el mercat de treball, i també l’orientació professional i la readaptació professional permanent per assolir la millora de l’ocupació mitjançant la gestió, l’organització, la planificació, la programació, l’execució i l’avaluació eficients i eficaces del sistema, amb la finalitat d’assolir la millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores i una competitivitat més gran del teixit empresarial.

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha disposat des de l’any 2008 d’aules actives en diferents municipis de Catalunya. Les aules actives són espais on es promou la recerca de feina de forma sistemàtica optimitzant l’ús de canals, recursos i eines, i adaptant les candidatures de les persones demandants de feina a les ofertes del mercat de treball adequades al seu perfil professional.

Atès l’èxit de l’experiència de les aules actives considerant els alts índex d’inserció laboral de les persones que han participat, l’any 2013 el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, va ampliar i estendre la xarxa d’aules actives existent, mitjançant la incorporació de nous espais anomenats espais de recerca de feina amb l’objectiu de donar cobertura a les comarques amb major índex d’atur registrat.

Tenint en compte el mercat de treball actual el qual, tot i haver registrat en els últims mesos un descens en el nombre de persones a l’atur, continua mantenint una gran competitivitat a l’hora d’optar als llocs de treball que ofereix, el Servei d’Ocupació de Catalunya considera necessari mantenir la xarxa d’espais de recerca activa de feina amb la finalitat d’accelerar la incorporació de les persones demandants d’ocupació al món laboral mitjançant la recerca activa de feina per Internet i ajudar-les a superar les dificultats inherents als processos de recerca de feina.

Vista la Llei 1/2014, de 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014;

Vist el Reglament (UE) núm. 1303/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, que estableix les disposicions comuns relatives als “Fons Estructurals i d’Inversió Europeus” i les disposicions generals relatives al FEDER, al Fons Social Europeu i al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de Pesca, i que deroga el Reglament (CE) núm. 1083/2006, del Consell;

Vist el Reglament (UE) núm. 1304/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu al Fons Social Europeu i que deroga el Reglament (CE) núm. 1081/2006, del Consell;

Vist el Decret 138/2013, de 12 de març, de modificació de funcions en els òrgans del Departament d’Empresa i Ocupació que gestionen el Fons Social Europeu;

Vist el que estableixen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Reial decret 887/206, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el seu Reglament (BOE núm. 176, de 25.7.2006);

Vistos els informes de l’Àrea Jurídica d’Ocupació i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada, havent informat prèviament el Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya, a proposta de la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1 Objecte

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al desenvolupament d’espais de recerca de feina en l’àmbit de l’orientació per a l’ocupació i obrir la convocatòria per a l’any 2014.

Article 2 Entitats beneficiàries

Podran ser entitats beneficiàries d’aquestes subvencions les entitats previstes a la base 2 d’aquesta Ordre.

Queden excloses de la present convocatòria les entitats privades que estiguin inscrites en el Registre de centres i entitats de formació del Servei d’Ocupació de Catalunya, excepte les que hagin col·laborat en el Programa d’orientació i acompanyament a la inserció de l’exercici 2012 o de l’exercici 2013 o en el Programa d’espais de recerca de feina de l’exercici 2013.

Article 3 Aplicació pressupostària i import convocat

L'import màxim destinat a la concessió d’aquestes subvencions és d’1.768.000,00 euros, amb càrrec a les partides pressupostàries 6204 D/460.0001.04/331D/0000, 6204 D/469.0001.04/331D/0000, 6204 D/470.0001.03/331D/0000, 6204 D/481.0001.07/331D/0000 i 6204 D/482.0001.04/331D/0000 del pressupost del Servei d’Ocupació de Catalunya per a l’any 2014.

Les actuacions subvencionades es financen amb càrrec als fons rebuts del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i podran ser cofinançades a través del Programa Operatiu que s’aprovi en el marc de l’objectiu d’ “Inversió en Creixement i Ocupació” per al període 2014-2020 del Fons Social Europeu amb un cofinançament del 50%.

3.2 Aquesta dotació inicial es podrà ampliar en funció de les disponibilitats pressupostàries, mitjançant resolució del/de la director/a del Servei d’Ocupació de Catalunya.

3.3 La resolució d’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionada a la disponibilitat pressupostària suficient per a aquesta finalitat atès que correspon a programes acordats a la reunió de la LVIII Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals de 23 d’abril de 2014, mitjançant la qual es distribueixen territorialment les subvencions de l’àmbit laboral finançades a càrrec dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Article 4 Sol·licituds i termini de presentació

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

4.2 Les sol·licituds s'han de presentar als llocs i pels mitjans a què fa referència la base 8 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 5 Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

L'òrgan competent per dictar la resolució, el termini per concloure el procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos es regulen a la base 12 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 6 Termini d’execució de les accions subvencionables

Les accions subvencionables previstes en aquesta Ordre s’han d’iniciar com a màxim el 31 de desembre de 2014. El termini d’execució d’aquestes serà de 10 mesos comptadors des de la data d’inici de les actuacions prevista a l’article 7 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 7 Data d’inici de les actuacions

7.1 Les entitats hauran de presentar la documentació prevista a la base 14 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre en el període comprès entre el 17 i el 21 de novembre de 2014, ambdós inclosos.

7.2 Tenint en compte la data en què l’entitat presenti la documentació prevista a la base 14 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre, la data d’inici del Programa serà la següent:

Quan el personal tècnic sigui de nova incorporació, la data d’inici de les actuacions serà la data de registre d’entrada de la documentació, o la data d’alta a la Seguretat Social més antiga, si aquesta és posterior.

Quan el personal tècnic ja estigui contractat amb anterioritat a la notificació de la resolució d’atorgament, la data d’inici coincidirà amb la data de registre d’entrada de la documentació relacionada a la base 14 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre.

Quan coincideixin personal tècnic de nova incorporació i personal tècnic contractat amb anterioritat a la notificació de la resolució, la data d’inici coincidirà amb la data de registre d’entrada de la documentació.

En cap cas, tant si és personal tècnic de nova contractació, com personal tècnic contractat amb anterioritat a la notificació de la resolució d’atorgament, s’autoritzarà una data d’inici anterior a la data en què l’entitat presenti la documentació al Registre.

7.3 No obstant el previst a l’apartat anterior, les entitats subvencionades per al Programa d’espais de recerca de feina de l’exercici 2013 no podran iniciar les actuacions corresponents a l’exercici 2014 fins l’endemà de la finalització de les actuacions corresponents al 2013.

Per a aquestes entitats la data d’inici serà la següent:

Quan el personal tècnic sigui de nova incorporació, la data d’inici de les actuacions serà l’endemà de la finalització del Programa d’espais de recerca de feina de l’exercici 2013 o bé la data d’alta a la Seguretat Social més antiga si aquesta és posterior.

Quan el personal tècnic ja estigui contractat amb anterioritat a la notificació de la resolució d’atorgament, la data d’inici serà l’endemà de la finalització del Programa d’espais de recerca de feina de l’exercici 2013.

Quan coincideixin personal tècnic de nova incorporació i personal tècnic contractat amb anterioritat a la notificació de la resolució d’atorgament, la data d’inici serà l’endemà de la finalització del Programa d’espais de recerca de feina de l’exercici 2013.

En cap cas, tant si és personal tècnic de nova contractació, com personal tècnic contractat amb anterioritat a la notificació de la resolució d’atorgament, s’autoritzarà una data d’inici anterior a la data en què l’entitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR