ORDRE MAH/262/2005, de 30 de maig, per la qual s'estableixen els paràmetres per determinar la quantia de la quota de la taxa per l'ocupació de fins a trenta anys de terrenys forestals propietat de la Generalitat de Catalunya adscrits al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/262/2005, de 30 de maig, per la qual s'estableixen els paràmetres per determinar la quantia de la quota de la taxa per l'ocupació de fins a trenta anys de terrenys forestals propietat de la Generalitat de Catalunya adscrits al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

El capítol IX de la Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, regula la taxa per l'ocupació de terrenys forestals propietat de la Generalitat adscrits al Departament de Medi Ambient i Habitatge, i en el seu article 405, segons redacció donada per l'article 26.7 de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, preveu que l'establiment i la modificació dels paràmetres a utilitzar per fixar els criteris de valoració per a determinar la quantia de la quota de la taxa per ocupacions de fins a 30 anys, s'ha d'efectuar mitjançant Ordre del conseller de Medi Ambient i Habitatge.

Per aquest motiu, previ informe favorable de la Intervenció Adjunta i de l'Assessoria Jurídica del Departament d'Economia i Finances;

A proposta de la Direcció General del Medi Natural,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'aproven els paràmetres per determinar la quantia de la quota de la taxa per ocupació, de fins a trenta anys, de terrenys forestals propietat de la Generalitat de Catalunya adscrits al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Article 2

Determinació de la quota

2.1 L'ocupació de terrenys forestals de fins a trenta anys atorgada mitjançant concessió o autorització està subjecta al pagament d'una quota anual, la qual es determina aplicant el conjunt dels següents paràmetres, d'acord amb les fórmules de l'annex.

  1. Valoració del sòl. Es realitzarà pel mètode de comparació, aplicant la mitjana del valor de mercat dels terrenys contigus amb ús similar. Aquesta valoració serà proporcional a la superfície a ocupar i al termini de l'ocupació.

    A manca de valors comparables es realitzarà a partir del valor cadastral revisat, de la finca objecte d'ocupació.

  2. Valoració dels danys i perjudicis dels productes forestals. Si l'ocupació impedeix dur a terme aprofitaments forestals, aquests s'han de valorar tenint en compte els danys i perjudicis causats sobre les diferents espècies, en funció de la superfície afectada i l'edat mitja de la massa, distingint si tenen aprofitament comercial o no:

    Aprofitament de productes fustaners: en les masses sense aprofitament comercial, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR